Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad før du spiser.

Koldhævet foccacia
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
Dej
- 10 g Gær
- 750 g Hvedemel (Med høj proteinindhold 12%+)
- 600 g vand (Koldt)
- 1 tsk Sukker
- 20 g Salt
- 2 spsk Olie
Topping
- ½ dl Olie
- 3 stk Rosmarin
- 2 tsk Flage salt
Tilberedning
Dej
- Kom vand, sukker og gær i rørskålen.10 g Gær, 600 g vand, 1 tsk Sukker
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt mel og salt.750 g Hvedemel, 20 g Salt
- Rør det sammen på lav hastighed til melet er absorberet.
- Skru nu op på fuld styrke og ælt dejen i ca. 10-15 min, til dejen hænger på krogen.
- Smør en hævekasse med olie.2 spsk Olie
- Hæld dejen i hævekassen.
- Lad dejen hæve i 2 timer afdækket på køkkenbordet.
- Sæt nu dejen på køl minimum natten over (og op til tre døgn).
- Tag dejen ud af køl.
- Kom bagepapir i en bradepande og hæld halvdelen af olien i, hvorefter det smøres ud.1/2 dl Olie
- Kom nu dejen i bradepanden og fordel den ud til kanterne.
- Lad dejen stå i 30min
- Pres dejen ud til siderne igen.
- Prik huller i dejen med fingrene, hvorefter du hælder resten af olien over.
- Lad dejen stå i 45 min.
- Drys med salt og rosmarin.3 stk Rosmarin, 2 tsk Flage salt
- Varm ovnen op til 225° varmluft.
- Sæt brødet i ovnen og bag det i ca. 25 min.
- Tag brødet ud og køl det af på en rist.
Kokkens noter
Koldhævning af foccacia
Langtidshævet foccacia kan virkelig give et fantastisk resultat! Vi ved at mange opskrifter på foccacia er med en times hævning. Her kan du også få et dejligt brød, men hvis du vælger at koldhæve din foccacia, får du virkelig en fantastisk smag og et luftigt brød.

Madbrød med massere af smag
Et langtidshævet madbrød har bare masser af smag. Dette skyldes, at smagen udvikles, når brødet hæver over natten. Herudover kan du justere smagen i dit brød med forskellige krydderier eller krydderurter. I denne opskrift har vi brugt rosmarin, men du kan bruge lige den eller de krydderurter/krydderier, du godt kan lide. Herhjemme er koldhævet madbrød en sand vinder, da det kan forberedes dagen inden, og så smager det helt fantastisk – Man kan slet ikke lade det være, når det først er bagt.


Foccacia som tilbehør
Koldhævet foccacia i bradepande er et genial tilbehør! Når du bager dit brød i en bradepande, er det nemt at skære brødet ud til f.eks. sandwiches. Du kan flække hele foccaciaen og komme fyldet på, hvorefter du kan skære det ud til passende sandwiches. Hvis du skal bruge brødet til sandwich, anbefaler vi, at du laver halv portion, da brødet ellers bliver for højt. Herudover er brødet helt genialt til supper, f.eks. minestronesuppe, som også er italiensk specialitet.