Koldhævet focaccia med salt og rosmarin 2

Koldhævet foccacia med salt og rosmarin

Langtidshævet og koldhævet foccacia med salt og rosmarin - Luftigt og lækkert madbrød i bradepande
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Bradepande 39×27 cm
Hævekasse
Koldhævet focaccia med salt og rosmarin 2
4,87 fra 22 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Koldhævet foccacia

Langtidshævet og koldhævet foccacia med salt og rosmarin – Luftigt og lækkert madbrød i bradepande
Antal 1

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 1 day
Samlet tid 1 day 50 minutter

Ingredienser

Dej

  • 10 g Gær
  • 750 g Hvedemel (Med høj proteinindhold 12%+)
  • 600 g vand (Koldt)
  • 1 tsk Sukker
  • 20 g Salt
  • 2 spsk Olie

Topping

  • ½ dl Olie
  • 3 stk Rosmarin
  • 2 tsk Flage salt

Tilberedning
 

Dej

  • Kom vand, sukker og gær i rørskålen.
    10 g Gær, 600 g vand, 1 tsk Sukker
  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt mel og salt.
    750 g Hvedemel, 20 g Salt
  • Rør det sammen på lav hastighed til melet er absorberet.
  • Skru nu op på fuld styrke og ælt dejen i ca. 10-15 min, til dejen hænger på krogen.
  • Smør en hævekasse med olie.
    2 spsk Olie
  • Hæld dejen i hævekassen.
  • Lad dejen hæve i 2 timer afdækket på køkkenbordet.
  • Sæt nu dejen på køl minimum natten over (og op til tre døgn).
  • Tag dejen ud af køl.
  • Kom bagepapir i en bradepande og hæld halvdelen af olien i, hvorefter det smøres ud.
    1/2 dl Olie
  • Kom nu dejen i bradepanden og fordel den ud til kanterne.
  • Lad dejen stå i 30min
  • Pres dejen ud til siderne igen.
  • Lad dejen stå i 45 min.
  • Prik huller i dejen med fingrene, hvorefter du hælder resten af olien over.
  • Drys med salt og rosmarin.
    3 stk Rosmarin, 2 tsk Flage salt
  • Varm ovnen op til 225° varmluft.
  • Sæt brødet i ovnen og bag det i ca. 25 min.
  • Tag brødet ud og køl det af på en rist.

Kokkens tips

Når du skal røre ved din dej, er det vigtigt, at du har våde hænder, så den ikke klistrer. hav derfor en lille skål med vand stående som du kan dyppe dine hænder i.
Du kan lave opskriften i halv størrelse, så får du et tyndere brød, som egner sig godt til f.eks. sandwich. 
Ganges opskrift med 1.5 passer opskriften til en ovnbradepande. Skal du lave foccacia til sandwich i ovnbradepanden, anbefaler vi, at du følger opskriften til et brød. 

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
4,87 fra 22 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Koldhævning af foccacia

Langtidshævet foccacia kan virkelig give et fantastisk resultat! Vi ved at mange opskrifter på foccacia er med en times hævning. Her kan du også få et dejligt brød, men hvis du vælger at koldhæve din foccacia, får du virkelig en fantastisk smag og et luftigt brød.

Koldhævet focaccia med salt og rosmarin dej

Madbrød med masser af smag

Et langtidshævet madbrød har bare masser af smag. Dette skyldes, at smagen udvikles, når brødet hæver over natten. Herudover kan du justere smagen i dit brød med forskellige krydderier eller krydderurter. I denne opskrift har vi brugt rosmarin, men du kan bruge lige den eller de krydderurter/krydderier, du godt kan lide. Herhjemme er koldhævet madbrød en sand vinder, da det kan forberedes dagen inden, og så smager det helt fantastisk – Man kan slet ikke lade det være, når det først er bagt.

Koldhævet focaccia med salt og rosmarin 1
Koldhævet focaccia med salt og rosmarin 2

Foccacia som tilbehør

Koldhævet foccacia i bradepande er et genial tilbehør! Når du bager dit brød i en bradepande, er det nemt at skære brødet ud til f.eks. sandwiches. Du kan flække hele foccaciaen og komme fyldet på, hvorefter du kan skære det ud til passende sandwiches. Hvis du skal bruge brødet til sandwich, anbefaler vi, at du laver halv portion, da brødet ellers bliver for højt. Herudover er brødet helt genialt til supper, f.eks. minestronesuppe, som også er italiensk specialitet.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

11 Kommentarer

4,87 from 22 votes (18 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




  1. 5 stars
    Super god opskrift👌 Dette var mit første forsøg med foccacia. Æltede dejen med dejkroge, da jeg ingen maskine har. Jeg lavede en 1.5 portion i bradepande efter at dejen havde hævet i køleskab over to nætter. Tak for opskriften!

    • Det er jeg så glad for du synes, sådan en stykke brød kan man bare gå til næsten alt 😀
      Har du bare Ælte den i hånden? 😅

      • Jeg kørte egentlig bare med dejkroge på håndmikseren på fuld skrue i 10 min. 😊

        • Jeg har ikke selv prøve med håndmikseren, men fedt med kan med den også 😀

  2. 5 stars
    Har brugt opskriften flere gange og det er en succes hver gang 🙂 Særligt hvis den har stået i køleskabet og hævet et par dage.

    • Hej Nikoline

      Tak for din feedback.
      Vi er glade for du kan li opskriften 😀

  3. Jeg har læst at man kan piske piskefløde og puttede over dejen inden du sætter brødet i ovnen. Ved du hvordan det virker og om det virkelig fremmer smag og sprødhed.

    • Hej Pia
      Det er ikke noget jeg har hørt om, så det ved jeg ikke noget om 😅

      Men hvis du prøver det må du da gerne komme med din erfaring her ind 😊

  4. 5 stars
    Ubetinget det bedste foccasia brød jeg nogensinde har bagt, så lækkert og luftigt. Holder på fugten i flere dage, kan fryses og opvarmes igen og er mindst ligeså godt herefter.

    • Hej Aksel
      Det er jeg så glad for du kan li den, det er også jeg selv laver tit 😊

      Venlig hilsen Mads