Koldhævet focaccia med salt og rosmarin 2

Koldhævet foccacia med salt og rosmarin

Langtidshævet og koldhævet foccacia med salt og rosmarin - Luftigt og lækkert madbrød i bradepande
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Bradepande 39×27 cm
Hævekasse
Koldhævet focaccia med salt og rosmarin 2
4,85 fra 20 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Koldhævet foccacia

Langtidshævet og koldhævet foccacia med salt og rosmarin – Luftigt og lækkert madbrød i bradepande
Antal 1

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hævetid 1 day
Samlet tid 1 day 50 minutter

Ingredienser

Dej

  • 10 g Gær
  • 750 g Hvedemel (Med høj proteinindhold 12%+)
  • 600 g vand (Koldt)
  • 1 tsk Sukker
  • 20 g Salt
  • 2 spsk Olie

Topping

  • ½ dl Olie
  • 3 stk Rosmarin
  • 2 tsk Flage salt

Tilberedning
 

Dej

  • Kom vand, sukker og gær i rørskålen.
    10 g Gær, 600 g vand, 1 tsk Sukker
  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt mel og salt.
    750 g Hvedemel, 20 g Salt
  • Rør det sammen på lav hastighed til melet er absorberet.
  • Skru nu op på fuld styrke og ælt dejen i ca. 10-15 min, til dejen hænger på krogen.
  • Smør en hævekasse med olie.
    2 spsk Olie
  • Hæld dejen i hævekassen.
  • Lad dejen hæve i 2 timer afdækket på køkkenbordet.
  • Sæt nu dejen på køl minimum natten over (og op til tre døgn).
  • Tag dejen ud af køl.
  • Kom bagepapir i en bradepande og hæld halvdelen af olien i, hvorefter det smøres ud.
    1/2 dl Olie
  • Kom nu dejen i bradepanden og fordel den ud til kanterne.
  • Lad dejen stå i 30min
  • Pres dejen ud til siderne igen.
  • Lad dejen stå i 45 min.
  • Prik huller i dejen med fingrene, hvorefter du hælder resten af olien over.
  • Drys med salt og rosmarin.
    3 stk Rosmarin, 2 tsk Flage salt
  • Varm ovnen op til 225° varmluft.
  • Sæt brødet i ovnen og bag det i ca. 25 min.
  • Tag brødet ud og køl det af på en rist.

Kokkens noter

Når du skal røre ved din dej, er det vigtigt, at du har våde hænder, så den ikke klistrer. hav derfor en lille skål med vand stående som du kan dyppe dine hænder i.
Du kan lave opskriften i halv størrelse, så får du et tyndere brød, som egner sig godt til f.eks. sandwich. 
Ganges opskrift med 1.5 passer opskriften til en ovnbradepande. Skal du lave foccacia til sandwich i ovnbradepanden, anbefaler vi, at du følger opskriften til et brød. 

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
4,85 fra 20 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Koldhævning af foccacia 

Langtidshævet foccacia kan virkelig give et fantastisk resultat! Vi ved at mange opskrifter på foccacia er med en times hævning. Her kan du også få et dejligt brød, men hvis du vælger at koldhæve din foccacia, får du virkelig en fantastisk smag og et luftigt brød.

Koldhævet focaccia med salt og rosmarin dej

Madbrød med massere af smag

Et langtidshævet madbrød har bare masser af smag. Dette skyldes, at smagen udvikles, når brødet hæver over natten. Herudover kan du justere smagen i dit brød med forskellige krydderier eller krydderurter. I denne opskrift har vi brugt rosmarin, men du kan bruge lige den eller de krydderurter/krydderier, du godt kan lide. Herhjemme er koldhævet madbrød en sand vinder, da det kan forberedes dagen inden, og så smager det helt fantastisk – Man kan slet ikke lade det være, når det først er bagt.

Koldhævet focaccia med salt og rosmarin 1
Koldhævet focaccia med salt og rosmarin 2

Foccacia som tilbehør

Koldhævet foccacia i bradepande er et genial tilbehør! Når du bager dit brød i en bradepande, er det nemt at skære brødet ud til f.eks. sandwiches. Du kan flække hele foccaciaen og komme fyldet på, hvorefter du kan skære det ud til passende sandwiches. Hvis du skal bruge brødet til sandwich, anbefaler vi, at du laver halv portion, da brødet ellers bliver for højt. Herudover er brødet helt genialt til supper, f.eks. minestronesuppe, som også er italiensk specialitet.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments