Gulerodskage i bradepande anrettet

Gulerodskage i bradepande – Nem og lækker opskrift

Nem opskrift på gulerodskage i bradepande - Her får du opskriften på en lækker svampet kage med ostecreme, et garanteret hit derhjemme!
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Bradepande 39×27 cm
El-Pisker
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Gulerodskage i bradepande opskrift
4,72 fra 14 bedømmelser

Gulerodskage i bradepande

Nem opskrift på gulerodskage i bradepande – Her får du opskriften på en lækker svampet kage med ostecreme, et garanteret hit derhjemme!
Antal 1 stk

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser
 

Kagedej:

  • 5 æg
  • 350 g Brun farin
  • 350 g Hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • ½ tsk Salt
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 3,5 dl Rapsolie
  • 450 g Gulerødder
  • 100 g valnødder

Topping:

  • 400 g Flødeost
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • ½ skal citron
  • ½ skal Appelsin
  • ½ saft citron
  • ½ saft Appelsin

Tilberedning
 

Kagedej:

  • Pisk brun farin og æg i en røremaskine eller med en el-pisker. Pisk i ca. 5 min til det er lyst og luftigt.
    350 g Brun farin, 5 æg
  • Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål.
    350 g Hvedemel, 2 tsk bagepulver, 1 tsk Natron, ½ tsk Salt, 3 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt ingefær
  • Sigt de tørre ingredienser i æggemassen og rør det sammen.
  • Riv gulerødder og hak nødderne groft.
    450 g Gulerødder, 100 g valnødder
  • Rør olien ud i dejen.
    3,5 dl Rapsolie
  • Tilsæt nødder og gulerødder og rør det ud i dejen.
  • Beklæd en bradepande (39x27cm) med bagepapir.
  • Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180° varmluft.
  • Bag kagen i ca. 30 min . Tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

Topping:

  • Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til det bliver luftigt.
    400 g Flødeost, 100 g flormelis, 2 tsk Vaniljesukker, 1/2 skal citron, 1/2 skal Appelsin, 1/2 saft citron, 1/2 saft Appelsin
  • Fordel toppingen på den afkølet kage.

Kokkens tips

Kagen kan med fordel fryses (husk at kagen skal fryses uden topping). 
Gang opskriften med 1,5 så passer den til en Gastro bakke 

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!

Gulerodskage i bradepande – En nem klassisk opskrift

En gulerodskage i bradepande er en ægte klassiker! Herhjemme er det helt klart en af favorit kagerne. Det er en vaskeægte go-to kage, fordi den er nem og så smager den bare fantastisk! Med denne opskrift får du en fantastisk svampet kage, som ikke slår fejl.

Kagen bliver ikke tør og den vil med sikkerhed også være et hit som fødselsdagskage eller tag-med-i-skole kage. En bradepandekage er også super nem at transportere, hvilket bare gør den ideel. Vi håber du har lyst til at prøve denne opskrift på gulerodskage – du vil ikke fortryde det!

Gulerodskage i bradepande

Sådan får du en lækker svampet gulerodskage

Gulerodskage er en meget svampet og lækker kage! kagen bliver lækker og svampet fordi gulerødderne indeholder væske, som holder fugtigheden i kagen. Herudover indeholder denne opskrift også olie, som også er med til at give kagen en god svampet konsistens.

Det er vigtigt at du holder øje med kagen undervejs ved bagning. Det er vigtigt, at kagen ikke får for meget, da det fjerner noget af den fugtighed, der er i kagen. Du kan med fordel bruge en tandstik undervejs og tjekke, hvornår der ikke kommer dejrester med op. 

Squashkage i bradepande
Nem og lækker squashkage i bradepande – Her får du opskriften på en dejlig svampet kage med ostecreme, et garanteret hit! Se opskriften her.
 Gå til opskrift
nem squashkage med ostecreme opskrift

Gulerødder + kage, måske verdens bedste kage?

Selvom man ikke lige med det første skulle tænke, at gulerødder gør sig godt i kager, så er de faktisk helt fantastiske i bagværk, og kager er ikke en undtagelse. Gulerødder indeholder en masse væske, som bidrager med fugtighed til kagen.

Herudover har en gulerod en dejlig sødme, der passer perfekt til kager. Herhjemme er gulerodskage den bedste kage og et kæmpe hit – og jeg tror faktisk ikke vi er alene om det. Herudover er gulerodskage ideel, da man lige nu kan høste dem i køkkenhaven. Her får man super saftige og smagfulde gulerødder, som passer perfekt ind i en dejlig kage. 

Gulerodskage i bradepande anrettet

3 tips til den bedste ostecreme

Her får du vores 3 bedste tips til den bedste ostecreme: 

  1. Smag cremen til undervejs, så den ikke bliver for sød. Dette skyldes, at kagen i forvejen er sød og derfor må cremen ikke være for sød.
  2. Undgå at bruge light produkter, det kan give større sandsynlighed for at cremen skiller, fordi fedtprocenten er for lav. 
  3. Undgå at piske cremen for hårdt/meget. Det kan øge sandsynligheden for, at cremen skiller.  

Nem bradepandekage til den travle familie

Udover at gulerodskage er super lækker, så er den ovenikøbet rigtig nem at gå til. Det er en bradepandekage, som er let at lave, og du er sikker på et fantastisk svampet resultat. Herudover er det nemt at transportere kagen i en bradepande, så den er nem at tage med til arrangementer.

Ydermere kan kagen uden problemer fryses ned, hvilket betyder, at kagen kan bages i forvejen. Derfor passer gulerodskagen også rigtig godt ind i den travle hverdag, hvor man ikke har mulighed for at bage kage til fødselsdagen mandag aften.  

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor bliver min ostecreme tynd?

Hvis du oplever, at cremen bliver tynd, kan det skyldes mange årsager. Det kan være fordi du har brugt light produkter. Hvis man bruger light produkter kan fedtprocenten være for lille til, at du kan piske cremen op.

Kan man lave ostecreme dagen før?

Ostecremen kan godt laves dagen før. Her får du mulighed for at cremen trækker endnu mere smag.

Kan ostetopping fryses?

Vi anbefaler, at du fryser kagen uden topping.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

4,72 from 14 votes (14 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse