Minestrone suppe opskrift

Minestronesuppe – Klassisk italiensk suppe

Minestronesuppe - Perfekt til dig som elsker en simpel, nem og klassisk italiensk suppe, med en lækker dyb smag.
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Gryde
Minestronesuppe opskrift
5 fra 9 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Minestronesuppe

Minestronesuppe – Perfekt til dig som elsker en simpel, nem og klassisk italiensk suppe, med en lækker dyb smag.
Antal 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 1 spsk Olie
  • 2 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 200 g bacon i tern
  • 1 l Grøntsagsboullion (1 l vand + 2 grøntsagsboullionterninger )
  • 3 gulerødder (400g)
  • 3 blegselleri (150g)
  • 2 Peberfrugter
  • 250 g Kartoffel
  • 2 tsk Tørret basilikum
  • 2 tsk Tørret oregano
  • 2 tsk Tørret timian
  • 140 g Tomatpuré (1 dåse)
  • 800 g Hakkede tomater (2 dåser)
  • 100 g Suppehorn
  • 3 tsk Salt
  • Friskkværnet peber

Tilberedning
 

  • Skræl og vask alle grøntsagerne.
    2 Løg, 2 fed Hvidløg, 3 gulerødder, 3 blegselleri, 2 Peberfrugter, 250 g Kartoffel
  • Skær grøntsagerne i ca. 1x1cm tykke tern
    Minestronesuppe how-to 2
  • Kom olie og bacon i gryde på mellemhøj varme. Steg til baconen til det er brunet af.
    1 spsk Olie, 200 g bacon i tern
    Minestronesuppe how-to 3
  • Tilsæt grøntsagerne og steg dem ved mellemhøj varme i 5 min til de falder lidt sammen.
    Minestronesuppe how-to 4
  • Tilsæt oregano, basilikum og timian og rist dem med i ca. 1 min ved mellemhøj varme .
    2 tsk Tørret basilikum, 2 tsk Tørret oregano, 2 tsk Tørret timian
    Minestronesuppe how-to 5
  • Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i ca. 1 min ved mellemhøj varme.
    140 g Tomatpuré
    Minestronesuppe how-to 6
  • Tilsæt boullion og hakket tomat.
    1 l Grøntsagsboullion, 800 g Hakkede tomater
    Minestronesuppe how-to 7
  • Lad suppen småsimre i 15 min.
  • Tilsæt suppehorn og lad suppen koge i yderligere 3 min.
    100 g Suppehorn
    Minestronesuppe how-to 9
  • Smag suppen til med salt og peber.
    3 tsk Salt, Friskkværnet peber

Kokkens noter

Hvis du godt kan lide lidt spice, kan du tilføje lidt chili sammen med krydderierne. 
Da det er en suppe med rigtig meget fyld i, kan man tilsætte 0,5 l grøntsagsbouillon, hvis man ønsker mere væske 

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
5 fra 9 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Minestronesuppe – en original italiensk opskrift

Minestronesuppe er en italiensk klassiker. På italiensk har man betegnelsen “minestra”, som minder om “minestrone”. Dette betyder en fyldig suppe, hvilket må siges at passe godt til suppen.

Minestronesuppe er en tyk suppe med tomat og grøntsager. Herudover er suppen ofte fyldt med enten ris, suppehorn eller tørrede bønner. I denne opskrift har vi brugt suppehorn, da vi synes, at pasta passer perfekt ind i den italienske ånd. Minestrone er en historisk ret, som har udviklet sig i forhold til, hvilke råvarer der har været tilgængelige.

Før i tiden blev supper som minestronesupper kaldet husmandssupper, fordi de netop er lavet efter, at man bruger det man har til rådighed. Derfor er denne suppe faktisk også en “tøm køleskabet” ret, som kan være med til at bekæmpe madspild.

Minestrone suppe opskrift

Tilbehør til minestrone suppe 

Der findes rigtig meget tilbehør som passer godt til suppen. Hvis du gerne vil blive i den italienske boldgade, kan vi anbefale et godt foccacia brød.

Har du ikke lige dette ved hånden kan et almindeligt brød dog også bruges. En anden italiensk opfindelse som bare passer helt perfekt til er gremolata. Dette dejlige urtedrys passer bare perfekt oven på den tykke, dejlige suppe.

Gremolata
Gremolata er en super lækker klassisk italiensk topping med persille, hvidløg og citron – Perfekt til kød, supper, gryderetter mv.
Se opskriften her
Gremolata opskriftbillede
Klassisk minestronesuppe italiensk suppe

Smagsgivere i opskriften

Da suppen kan laves på forskellige måder alt efter, hvad du har liggende, kan det selvfølgelig varierer. Følger du denne opskrift vil vi dog her præciserer, hvilke elementer vi elsker i vores minestronesuppe.

Grundlæggende består suppen af en grundbase af grøntsager og særligt tomat. I vores opskrift har vi derudover valgt at benytte tørrede krydderurter; basilikum, timian og oregano. Det synes vi giver en fantastisk smag, og derudover passer det perfekt ind i det italienske køkken.

Sidst men ikke mindst elsker vi at bruge bacon i vores minestronesuppe, da vi virkelig synes, at det bidrager med noget godt til retten. Du kan dog sagtens lave suppen i en vegetarisk version, her skal du selvfølgelig bare undlade de animalske produkter som f.eks. bacon.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er suppen lavet af?

Suppen er lavet af grøntsager, tomat og bouillon.

Hvor lang tid kan minestronesuppe holde sig?

Minestronesuppe kan holde sig i 3-4 dage.

Kan opskriften laves i en vegetarisk udgave?

Opskriften kan godt laves i en vegetarisk udgave. Her skal du bare undlade alle animalske produkter og dermed lave den som “grøntsagssuppe”.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments