Minestronesuppe - Perfekt til dig som elsker en simpel, nem og klassisk italiensk suppe, med en lækker dyb smag.
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 25 minutterminutter
Samlet tid 40 minutterminutter
5 fra 12 bedømmelser
Ingredienser
1spskOlie
2løg
2fedhvidløg
200gbacon i tern
1lGrøntsagsboullion (1 l vand + 2 grøntsagsboullionterninger )
3gulerødder(400g)
3blegselleri(150g)
2Peberfrugter
250gkartoffel
2tskTørret basilikum
2tskTørret oregano
2tsktørret timian
140gTomatpuré(1 dåse)
800gHakkede tomater(2 dåser)
100gSuppehorn
3tskSalt
friskkværnet peber
Kokkens tips
Hvis du godt kan lide lidt spice, kan du tilføje lidt chili sammen med krydderierne. Da det er en suppe med rigtig meget fyld i, kan man tilsætte 0,5 l grøntsagsbouillon, hvis man ønsker mere væske
Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i ca. 1 min ved mellemhøj varme.
140 g Tomatpuré
Tilsæt boullion og hakket tomat.
1 l Grøntsagsboullion, 800 g Hakkede tomater
Lad suppen småsimre i 15 min.
Tilsæt suppehorn og lad suppen koge i yderligere 3 min.
100 g Suppehorn
Smag suppen til med salt og peber.
3 tsk Salt, friskkværnet peber
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Hvis du godt kan lide lidt spice, kan du tilføje lidt chili sammen med krydderierne. Da det er en suppe med rigtig meget fyld i, kan man tilsætte 0,5 l grøntsagsbouillon, hvis man ønsker mere væske
4 svar til “Minestronesuppe – Klassisk italiensk suppe”
Poul Østergaard Jørgensen
Hej jeg er især glad for at der under tilberedningen også står antal/mængde samt muligheden for at holde skærmen på min iPad tændt mens jeg tilbereder maden tak for det venligst Poul
Super lækker smag. 😀
Dejlig med de udførlige instrukser hele vejen igennem, tak.
Udskiftede peberfrugterne med champignon, det fungerede også rigtig godt.
Tilsæt tomatpuré og lad det stege med i ca. 1 min ved mellemhøj varme.
140 g Tomatpuré
Tilsæt boullion og hakket tomat.
1 l Grøntsagsboullion, 800 g Hakkede tomater
Lad suppen småsimre i 15 min.
Tilsæt suppehorn og lad suppen koge i yderligere 3 min.
100 g Suppehorn
Smag suppen til med salt og peber.
3 tsk Salt, friskkværnet peber
Kokkens tips
Hvis du godt kan lide lidt spice, kan du tilføje lidt chili sammen med krydderierne. Da det er en suppe med rigtig meget fyld i, kan man tilsætte 0,5 l grøntsagsbouillon, hvis man ønsker mere væske
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Minestronesuppe – en original italiensk opskrift
Minestronesuppe er en italiensk klassiker. På italiensk har man betegnelsen “minestra”, som minder om “minestrone”. Dette betyder en fyldig suppe, hvilket må siges at passe godt til suppen.
Minestronesuppe er en tyk suppe med tomat og grøntsager. Herudover er suppen ofte fyldt med enten ris, suppehorn eller tørrede bønner. I denne opskrift har vi brugt suppehorn, da vi synes, at pasta passer perfekt ind i den italienske ånd. Minestrone er en historisk ret, som har udviklet sig i forhold til, hvilke råvarer der har været tilgængelige.
Før i tiden blev supper som minestronesupper kaldet husmandssupper, fordi de netop er lavet efter, at man bruger det man har til rådighed. Derfor er denne suppe faktisk også en “tøm køleskabet” ret, som kan være med til at bekæmpe madspild.
Tilbehør til minestrone suppe
Der findes rigtig meget tilbehør som passer godt til suppen. Hvis du gerne vil blive i den italienske boldgade, kan vi anbefale et godt foccacia brød.
Har du ikke lige dette ved hånden kan et almindeligt brød dog også bruges. En anden italiensk opfindelse som bare passer helt perfekt til er gremolata. Dette dejlige urtedrys passer bare perfekt oven på den tykke, dejlige suppe.
Da suppen kan laves på forskellige måder alt efter, hvad du har liggende, kan det selvfølgelig varierer. Følger du denne opskrift vil vi dog her præciserer, hvilke elementer vi elsker i vores minestronesuppe.
Grundlæggende består suppen af en grundbase af grøntsager og særligt tomat. I vores opskrift har vi derudover valgt at benytte tørrede krydderurter; basilikum, timian og oregano. Det synes vi giver en fantastisk smag, og derudover passer det perfekt ind i det italienske køkken.
Sidst men ikke mindst elsker vi at bruge bacon i vores minestronesuppe, da vi virkelig synes, at det bidrager med noget godt til retten. Du kan dog sagtens lave suppen i en vegetarisk version, her skal du selvfølgelig bare undlade de animalske produkter som f.eks. bacon.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er suppen lavet af?
Suppen er lavet af grøntsager, tomat og bouillon.
Hvor lang tid kan minestronesuppe holde sig?
Minestronesuppe kan holde sig i 3-4 dage.
Kan opskriften laves i en vegetarisk udgave?
Opskriften kan godt laves i en vegetarisk udgave. Her skal du bare undlade alle animalske produkter og dermed lave den som “grøntsagssuppe”.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Hej jeg er især glad for at der under tilberedningen også står antal/mængde samt muligheden for at holde skærmen på min iPad tændt mens jeg tilbereder maden tak for det venligst Poul
Hej Poul
Det er vi bare rigtig glade for at høre 😊 vi synes også selv det gør det Meget nemmere at følge opskriften 😊
Super lækker og nem 😊
Super lækker smag. 😀
Dejlig med de udførlige instrukser hele vejen igennem, tak.
Udskiftede peberfrugterne med champignon, det fungerede også rigtig godt.
Efterlad en kommentar