Jo kortere tid småkagerne bages, jo blødere bliver de. Hvis du bager dem for længe, kan de blive sprøde hele vejen igennem.Dejen kan fryses og nemt tages op og bages ved lejlighed.
Tilberedning
Brun farin, sukker og smør røres sammen til en ensartet masse.
160 g brun farin, 100 g sukker, 150 g smør
Kom ægget i dejen og rør det ud.
1 æg
Mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt blandes sammen i en anden skål, hvorefter det kommes i dejen.
1 tsk bagepulver, 0.5 tsk natron, 1 tsk vaniljesukker, 250 g hvedemel, 1 tsk salt
Chokoladen hakkes, og nødderne knuses, hvorefter det røres ud i dejen.
150 g mørk chokolade, 100 g hasselnødder
Stil nu dejen på køl 1 timei en time.
Forvarm ovnen på 180° varmluft.
Dejen rulles til kugler på ca. 50 gram. Herefter kommes de på en bageplade (der kan være ca. 8 på en bageplade).
Cookierne bages i ovnen på 180° varmluft i 12 til 14min (midt i ovnen).
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Jo kortere tid småkagerne bages, jo blødere bliver de. Hvis du bager dem for længe, kan de blive sprøde hele vejen igennem.Dejen kan fryses og nemt tages op og bages ved lejlighed.
Brun farin, sukker og smør røres sammen til en ensartet masse.
160 g brun farin, 100 g sukker, 150 g smør
Kom ægget i dejen og rør det ud.
1 æg
Mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt blandes sammen i en anden skål, hvorefter det kommes i dejen.
1 tsk bagepulver, 0.5 tsk natron, 1 tsk vaniljesukker, 250 g hvedemel, 1 tsk salt
Chokoladen hakkes, og nødderne knuses, hvorefter det røres ud i dejen.
150 g mørk chokolade, 100 g hasselnødder
Stil nu dejen på køl 1 timei en time.
Forvarm ovnen på 180° varmluft.
Dejen rulles til kugler på ca. 50 gram. Herefter kommes de på en bageplade (der kan være ca. 8 på en bageplade).
Cookierne bages i ovnen på 180° varmluft i 12 til 14min (midt i ovnen).
Kokkens tips
Jo kortere tid småkagerne bages, jo blødere bliver de. Hvis du bager dem for længe, kan de blive sprøde hele vejen igennem.Dejen kan fryses og nemt tages op og bages ved lejlighed.
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Hjemmelavede chocolate chip cookies
Ingenting slår duften og smagen af friskbagte chokoladecookies. Vores opskrift på hjemmelavede chocolate chip cookies er den perfekte måde at forkæle dig selv på. Du behøver ikke at være en erfaren bager for at lave dem. Bare følg vores enkle opskrift, og du kan nyde de bløde og chokoladerige cookies derhjemme.
Nemme choko cookies til alle dage
Nogle gange har vi bare brug for en nem og lækker snack, og her kommer vores nemme opskrift på choko cookies ind i billedet. Den kræver ikke en masse tid eller ingredienser. Du kan have varme, nybagte cookies klar på ingen tid – perfekt til spontane gæster eller selvforkælelse. Disse cookies er den perfekte kombination af sprød og blød, salt og sød, hvilket gør dem til en sikker vinder uanset om du nyder dem alene eller i selskab med dine bedste mennesker.
I denne opskrift har vi tilføjet hasselnødder, som giver småkagen en lækker knasende smag og passer perfekt til chokoladen. Du kan dog også sagtens lave dem uden, hvis du fx skal tage højde for nøddeallergi.
Choko cookies med massere af chokolade
Kender du en chokoholic? Hvis du eller dine kære elsker chokolade, er vores chocolate chip cookies uden tvivl noget for dig. Disse cookies er fyldt med masser af chokoladestykker og byder på en intens chokoladesmag i hver bid. Denne opskrift guider dig let gennem processen, så du kan nyde disse chokoladebomber, der smelter på tungen, inden for få timer.
Ofte stillede spørgsmål
Hvor længe kan chocolate chip cookies holde sig?
Dejen kan holde sig tre dage i køleskabet. Når de er færdigbagte, kan de holde sig syv dage i en lufttæt beholder.
Kan chocolate chip cookies fryses?
Disse cookies kan godt fryses. Det er bedst at gøre det som rå dej, så de kan bages og være friske.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar