Hjemmelavede brændte mandler

Tomatsuppe

Lækker hjemmelavet tomatsuppe, en nem opskrift på en cremet tomatsuppe som hitter derhjemme ved spisebordet
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 2-3 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Gryde
Blender
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Hjemmelavet tomatsuppe opskrift
4,89 fra 9 bedømmelser

Tomatsuppe

Lækker hjemmelavet tomatsuppe, en nem opskrift på en cremet tomatsuppe som hitter derhjemme ved spisebordet
Antal 4 personer

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser
 

Tomatsuppe

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 porre
  • 3 Gulerødder
  • 1 Rød peberfrugt
  • 2 spsk Olie
  • 1 l grøntsagsbouillon (1 l vand + 2 bouillonterninger)
  • 800 g Hakket tomat
  • 2,5 dl Piskefløde
  • ½ saft citron
  • 1 tsk Sukker
  • Salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g Suppehorn

Tilberedning
 

  • Hak løg og hvidløg.
    1 løg, 2 fed hvidløg
  • Sauter løg og hvidløg i gryden med lidt olie.
    2 spsk Olie
  • Skræl og skær porre, gulerødder og peberfrugt i grove stykker.
    2 porre, 3 Gulerødder, 1 Rød peberfrugt
  • Steg det i gryden med løg og hvidløg i nogle minutter.
  • Tilsæt boullion og hakket tomat.
    1 l grøntsagsbouillon, 800 g Hakket tomat
  • Lad det simre til grøntsagerne er møre (ca. 20 min 20 min)
  • Blend suppen til en ensartet masse.
  • Tilsæt fløde.
    2,5 dl Piskefløde
  • Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
    1/2 saft citron, Salt, friskkværnet peber, 1 tsk Sukker
  • Lad suppen simre i 10 min inden servering. Juster evt. med mere boullion, hvis du ønsker en mere lind konsistens.

Tilbehør

  • Kog suppehornene efter anvisningen på pakken.
    100 g Suppehorn
  • Kom de kogte suppehorn i suppen lige inden servering.

Kokkens tips

Server gerne suppen med brød, creme fraiche og bacon. 

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!

Tomatsuppe – en lækker og nem ret til den travle hverdag!

Tomatsuppe er en klassisk ret som de fleste elsker. Dette er helt sikkert ikke uden grund! Retten er super let at lave og du får et fantastisk resultat hver gang.

Med denne opskrift får du den lækreste hjemmelavet suppe som børnene også vil elske. Herhjemme nyder vi hurtige og lækre retter, som er nemme at lave i den travle hverdag. Derfor er denne suppe også en sand go-to. Vi håber, at du har lyst til at prøve opskriften!

Kartoffelsuppe med porrer og bacon
Kartoffel porre suppe med bacon – Nem og cremet kartoffelsuppe som smager fantastisk – En gammel kending i det danske køkken
 Gå til opskrift
Nem cremet suppe med kartoffel opskrift
Tomatsuppe hjemmelavet

Opskrift på suppe med tomater – en krydret og cremet suppe

Udover at være super nem, så er denne suppe også dejlig cremet. Vi elsker cremet supper, hvilket helt sikkert også er en af grundene til, at dette er en sand klassiker herhjemme.

Tomatsuppen kan også sagtens krydres mere, hvis du ønsker mere spice. Du kan f.eks. tilsætte lidt chilipulver for endnu mere varme. Opskriften her er ikke stærk og er en som alle vil være med på. På trods af det, er der dog massere smag og den lækre cremet konsistens giver helt sikkert det sidste!

Cremet tomatsuppe

Tomat suppe som forret

Udover at være helt fænomenal som hovedret i hverdagen eller når der kommer gæster, er denne opskrift og super som en forret. Den er rigtig oplagt, fordi den nemt kan laves dagen før og på den måde, kan du lette arbejdet den dag gæsterne kommer, og lægge alt energien i hovedretten.

Vi er helt sikre på, at tomat suppe er noget dine gæster vil elske, og så kræver det faktisk ikke ret meget at lave det. Herudover kan du lette arbejdet endnu mere, ved at lave suppen på forhånd og efterfølgende fryse den ned. Du kan nu let tage suppe op til aftensmad, eller have det forberedt til du får gæster.

Jordskokkesuppe
Lækker cremet jordskokkesuppe med bacon – Her får du en opskrift på en virkelig god suppe som smager helt fantastisk
 Gå til opskrift
Jordskokkesuppe opskrift

Tilbehør til tomatsuppe

Der findes utroligt meget tilbehør til tomatsuppe, det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Suppen kan serveres med alt fra kødboller til suppehorn. Herudover nyder vi også at spise suppen med nogle lækre, sprøde, hjemmelavede croutoner. Noget det også kan pifte suppen lidt op er friske krydderurter eller krydderolie.

Croutoner
Sprøde hjemmelavede croutoner med hvidløg – Perfekt som tilbehør til salater, supper og meget andet, her får du en nem opskrift på croutoner.
 Gå til opskrift
Hjemmelavede croutoner opskrift

Som med alle andre cremede supper er frisk og lækkert brød også et sandt must-have. Derfor anbefaler vi også, at du serverer suppen med noget lækkert brød til.

Sidst men ikke mindst, er bacon også helt fantastisk til! Den sprøde, salte bacon er perfekt til den cremet, krydret suppe.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man tomatsuppe?

Tomatsuppe laves ved, at grøntsager og tomater koges møre. Herefter blendes det med bouillon og fløde.

Hvor længe kan tomatsuppe holde sig i køleskabet?

Tomatsuppe kan holde sig i 3-4 dage. Vi anbefaler, at du altid lugter og kigger på det, inden du serverer det.

Hvordan laver man tomatsuppe af friske tomater?

Hvis du bruger friske tomater i din suppe, skal du være opmærksom på, at de skal flåes(fjerne skindet) først, så du får en cremet konsistens.

Hvad kan man putte i tomatsuppe?

Tomatsuppe kan serveres med en masse forskelligt; croutoner, suppehorn, kødboller, bacon, krydderurter, krydderolie og brød.

Hvor kommer tomatsuppe fra?

Tomatsuppe er oprindeligt lavet af amerikanske Maria Parloa og er efterfølgende spredt til hele verden.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

4,89 from 9 votes (9 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse