rødløg syltet i eddike

Syltede rødløg – Hurtige, hjemmelavede og nemme

Nemme syltede rødløg, hurtig at lave og så er syltet rødløg et fantastisk stykke tilbehør til en masse gode retter.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 3-4 uger
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Sylteglas
Gryde
Kokkekniv
syltede rødløgnem og hurtig opskrift
4,92 fra 12 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Syltede rødløg

Nemme syltede rødløg, hurtig at lave og så er syltet rødløg et fantastisk stykke tilbehør til en masse gode retter.
Antal 1 Glas

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Syltedetid 3 timer
Samlet tid 3 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 500 g Rødløg
  • 2 dl Sukker
  • 2 dl Vand
  • 2 dl Eddike
  • 1 tsk Peberkorn
  • 2 tsk Gule senneps frø
  • 3 Laurbærblad
Indkøbsliste på SMS

Tilberedning
 

  • Kom sukker, eddike, vand, peberkorn, laurbærblade og gule sennepsfrø i en gryde på mellemhøje varme.
    2 dl Sukker, 2 dl Vand, 2 dl Eddike, 1 tsk Peberkorn, 2 tsk Gule senneps frø, 3 Laurbærblad
  • Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver.
    500 g Rødløg
  • Når syltelagen koger og sukkeret er opløst tilsættes rødløgene og de koges med i ca. 30 sek. Til de er lidt lyserøde og falder sammen.
  • Kom rødløgene i et sylteglas og dæk dem med syltelagen fra gryden.
  • Kom låget på og sæt det på køl.
  • Lad rødløgene trække på køl i 3 timer

Kokkens noter

Skold glasset da det forlænger holdbarheden. 
Ønskes endnu længere holdbarhed kan der med fordel benyttes lidt atamon. Herudover skal du altid bruge rent service i glasset. 

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
4,92 fra 12 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Hjemmelavet syltede rødløg

Syltede rødløg ser rigtig flotte ud, og så er de faktisk slet ikke så svære at lave! De er super hurtige og nemme at lave, men samtidigt giver de ofte lige det sidste til retten.

Denne opskrift er helt sikker, og du kan rolig give dig i kast med den. Rødløg får den flotteste røde farve når de er syltet. Eddiken og sukkeret i syltelagen giver en lækker sur/sød smag, som du også kender fra syltede agurker. Man kan nærmest sige at rødløgene bliver marineret i en lækker lage, hvor de alligevel bibeholder deres sprødhed. Dette gør dem ideelle til utroligt meget.

Syltede agurker
Tynde sprøde syltede agurker i hjemmelavet lage – God gammeldags opskrift på den klassiske agurkesalat som mormor lavede den.
Se opskriften her
Hjemmelavet agurkesalat opskriftsbillede

Hjemmelavet syltede rødløg er derfor en klar anbefaling til det meste. Syltelagen kan også koges op og køles ned inden den hældes over rødløgene. På denne måde beholder rødløget mere sprødhed, men du skal være opmærksom på, at dette også tager lidt længere tid, fordi du råsylter dem istedet.

nemme syltede rødløg

Syltet rødløg – et lækkert tilbehør til det meste

Syltet rødløg er et perfekt tilbehør til det meste! de er super lækre som tilbehør i burgere, men kan faktisk bruges til alt andet, hvor du normalt vil bruge noget sylt.

Syltede rødløg bidrager med en god syrlighed, som passer perfekt ind i retter, der er lidt tungere. Herudover er de rigtig hurtige at lave, hvorfor de også passer super godt i en hurtig salat.

Sidst men ikke mindst er de perfekte i madpakken enten på forskelligt pålæg, som et ekstra pift i sandwichen eller burgeren, eller endda som topping til hotdogs.

syltet rødløg hjemmelavet opskrift

3 tips til de bedste syltede rødløg

  1. Husk at skolde glasset og evt. skylle det i atamon. Dette forlænger holdbarheden og særligt, hvis glasset ikke er åbnet. Herudover anbefaler vi, at du kun bruger rent service i glasset, da dette også er med til at holde rødløgene friske og gode i længere tid. 
  2. Du kan evt. sigte peberkornene fra inden du kommer dem på sylteglas. Peberkornene kan godt være svære at fiske op mellem løgene og er ikke behagelige at tygge på, da de ikke bliver bløde lige som sennepskornene. 
  3. Vi anbefaler, at du altid bruger en lagereddike, da det er en billigere variant. Man kan dog også bruge en anden eddike variant, f.eks. æbleeddike. Dette bidrager med en lidt anden smagsvariant.
hurtig syltet rødløg

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man syltede rødløg?

Syltet rødløg laves ved at rødløgene snittes fint og overhældes med en syltelage bestående af eddike, sukker og vand, samt forskellige “krydderier”. 

Hvad bruger man syltede rødløg til?

Syltet rødløg kan bruges som tilbehør til det meste. De bruges nok oftest i burgere, sandwich, til tapas og i salater.

Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?

Hvis glasset er skoldet godt og du bruger atamon, kan de holde sig ca. 3 uger uåbnet og på køl. Vær dog opmærksom på at de med tiden vil miste lidt af farven.

Hvilken eddike bruger man til syltede rødløg?

Vi anbefaler, at du bruger klar lagereddike, da den er billig. Du kan dog bruge andre typer, hvis du ønsker at eksperimentere lidt med smagen.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments