Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad før du spiser.

Syltede rødløg
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 500 g Rødløg
- 2 dl Sukker
- 2 dl Vand
- 2 dl Eddike
- 1 tsk Peberkorn
- 2 tsk Gule senneps frø
- 3 Laurbærblad
Tilberedning
- Kom sukker, eddike, vand, peberkorn, laurbærblade og gule sennepsfrø i en gryde på mellemhøje varme.2 dl Sukker, 2 dl Vand, 2 dl Eddike, 1 tsk Peberkorn, 2 tsk Gule senneps frø, 3 Laurbærblad
- Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver.500 g Rødløg
- Når syltelagen koger og sukkeret er opløst tilsættes rødløgene og de koges med i ca. 30 sek. Til de er lidt lyserøde og falder sammen.
- Kom rødløgene i et sylteglas og dæk dem med syltelagen fra gryden.
- Kom låget på og sæt det på køl.
- Lad rødløgene trække på køl i 3 timer
Kokkens noter
Hjemmelavet syltede rødløg
Syltede rødløg ser rigtig flotte ud, og så er de faktisk slet ikke så svære at lave! De er super hurtige og nemme at lave, men samtidigt giver de ofte lige det sidste til retten.
Denne opskrift er helt sikker, og du kan rolig give dig i kast med den. Rødløg får den flotteste røde farve når de er syltet. Eddiken og sukkeret i syltelagen giver en lækker sur/sød smag, som du også kender fra syltede agurker. Man kan nærmest sige at rødløgene bliver marineret i en lækker lage, hvor de alligevel bibeholder deres sprødhed. Dette gør dem ideelle til utroligt meget.

Hjemmelavet syltede rødløg er derfor en klar anbefaling til det meste. Syltelagen kan også koges op og køles ned inden den hældes over rødløgene. På denne måde beholder rødløget mere sprødhed, men du skal være opmærksom på, at dette også tager lidt længere tid, fordi du råsylter dem istedet.

Syltet rødløg – et lækkert tilbehør til det meste
Syltet rødløg er et perfekt tilbehør til det meste! de er super lækre som tilbehør i burgere, men kan faktisk bruges til alt andet, hvor du normalt vil bruge noget sylt.
Syltede rødløg bidrager med en god syrlighed, som passer perfekt ind i retter, der er lidt tungere. Herudover er de rigtig hurtige at lave, hvorfor de også passer super godt i en hurtig salat.
Sidst men ikke mindst er de perfekte i madpakken enten på forskelligt pålæg, som et ekstra pift i sandwichen eller burgeren, eller endda som topping til hotdogs.

3 tips til de bedste syltede rødløg
- Husk at skolde glasset og evt. skylle det i atamon. Dette forlænger holdbarheden og særligt, hvis glasset ikke er åbnet. Herudover anbefaler vi, at du kun bruger rent service i glasset, da dette også er med til at holde rødløgene friske og gode i længere tid.
- Du kan evt. sigte peberkornene fra inden du kommer dem på sylteglas. Peberkornene kan godt være svære at fiske op mellem løgene og er ikke behagelige at tygge på, da de ikke bliver bløde lige som sennepskornene.
- Vi anbefaler, at du altid bruger en lagereddike, da det er en billigere variant. Man kan dog også bruge en anden eddike variant, f.eks. æbleeddike. Dette bidrager med en lidt anden smagsvariant.

Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man syltede rødløg?
Syltet rødløg laves ved at rødløgene snittes fint og overhældes med en syltelage bestående af eddike, sukker og vand, samt forskellige “krydderier”.
Hvad bruger man syltede rødløg til?
Syltet rødløg kan bruges som tilbehør til det meste. De bruges nok oftest i burgere, sandwich, til tapas og i salater.
Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?
Hvis glasset er skoldet godt og du bruger atamon, kan de holde sig ca. 3 uger uåbnet og på køl. Vær dog opmærksom på at de med tiden vil miste lidt af farven.
Hvilken eddike bruger man til syltede rødløg?
Vi anbefaler, at du bruger klar lagereddike, da den er billig. Du kan dog bruge andre typer, hvis du ønsker at eksperimentere lidt med smagen.