Syltede rødbeder

Syltede rødbeder – Hjemmelavet og gammeldags opskrift

Hjemmelavede syltede rødbeder med den velkendte smag fra det klassiske danske køkken - Nem opskrift på syltede rødbeder.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 1-2 måneder
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Gryde
Sylteglas
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Syltede rødbeder
5 fra 5 bedømmelser

Syltede rødbeder

Hjemmelavede syltede rødbeder med den velkendte smag fra det klassiske danske køkken – Nem opskrift på syltede rødbeder.
Antal 1 stort glas

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter

Ingredienser
 

  • 1 kg Rødbeder (Skrællet vægt)
  • 4 dl Eddike
  • 4 dl Sukker
  • 4 dl Vand
  • 3 stk laurbærblad (Kan undlades)
  • 2 tsk Gule sennepsfrø (Kan undlades)
  • 1 Kanelstang (Kan undlades)
  • 1 tsk Peberkorn (Kan undlades )
  • 0,5 tsk Hele fennikelfrø (Kan undlades)
  • 1 tsk stjerneanis (Kan undlades )

Tilberedning
 

  • Skræl rødbederne.
    1 kg Rødbeder
  • Kog dem i letsaltet vand i ca. 30-60 min afhængig af størrelse. De skal koges til de er møre (tjek evt. med en kniv. Falder de af kniven er de møre).
  • Kom eddike, sukker, vand og krydderier i en gryde.
    4 dl Eddike, 4 dl Sukker, 4 dl Vand, 3 stk laurbærblad, 2 tsk Gule sennepsfrø, 1 Kanelstang, 1 tsk Peberkorn, 0,5 tsk Hele fennikelfrø, 1 tsk stjerneanis
  • Kog det op til sukkeret er opløst.
  • Når rødbederne er møre køles de af i koldt vand eller ved at lade dem stå ved stuetemperatur.
  • Skær rødbederne ud i skiver efter ønsket størrelse (vi anbefaler omkring 0.5 cm).
  • Kom rødbederne i et rent og skoldet glas.
  • Dæk rødbederne med syltelagen og krydderierne fra syltelagen.
  • Lad dem trække i ca. et døgn i køleskabet eller mørkt og køligt rum, så de suger en masse smag.

Kokkens tips

Vi anbefaler, at rødbederne tilberedes sterilt, og at der benyttes atamon, da det forlænger holdbarheden. 
Vi anbefaler, at du bruger handsker, når du håndterer rødbederne, da de farver meget.
Vi kan godt lide at der er smæk på smagen. Derfor bruger vi flere forskellige krydderier. Du kan sorterer dem fra du ikke kan lide. Vi anbefaler dog, at du bruger minimum laurbærblade og peberkorn.  
Du kan med fordel putte alle krydderierne i en tepose og lade det stå at trække, hvis ikke du ønsker krydderierne i dine rødbeder, når de er kommet på gals. Du kan også sigte krydderierne fra, hvis ikke du har en tepose. 

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!

Hjemmelavet rødbeder med massere af smag

Hjemmelavede rødbeder smager bare fantastisk! Herhjemme går vi generelt ikke på kompromis, når det kommer til syltet tilbehør. Vi synes, at det er en kæmpe misforståelse, at syltede produkter, som købes er nemmere og lige så gode som dem man selv laver.

Når du vælger at sylte dine rødbeder selv, så får du bare meget mere for pengene. Rødbederne får en bedre smag og en mere behagelig konsistens. De hjemmesyltet rødbeder får et bedre bid, uden at de er trælse at tygge i. Herudover bliver smagen mere dyb, fordi rødbederne ikke har været konserveret i lang tid. Når du laver din egen lage til rødbeder, kan du også selv varierer med de smagsgivere, du selv kan lide. 

Syltede agurker
Tynde sprøde syltede agurker i hjemmelavet lage – God gammeldags opskrift på den klassiske agurkesalat som mormor lavede den.
 Gå til opskrift
Hjemmelavet agurkesalat opskriftsbillede
Syltede rødbeder

Gammeldags rødbeder – et nemmere tilbehør end man tror

Hvis du følger denne opskrift tager det ca. 45 min at tilberede rødbederne. I denne proces skal du medregne at rødbederne passer sig selv det meste af tiden. Herefter skal de skæres i skiver, hvorefter der skal hældes syltelage over.

Syltede rødløg
Nemme syltede rødløg, hjemmelavet / hjemmesyltet rødløg, perfekt som tilbehør og et must-have i køleskabet.
 Gå til opskrift
syltede rødløgnem og hurtig opskrift

Derfor er det faktisk slet ikke så svært og tidskrævende som man skulle tro. Hvis man har mod på det, kan man også selv dyrke sine rødbeder. Det er en super nem plante at dyrke, og den kræver faktisk ikke så meget.

Hjemmelavede syltede rødbeder

Syltede rødbeder som tilbehør

Syltede rødbeder er virkelige anvendelige i køkkenet. De kan bruges både i det varme og det kolde køkken. I det varme køkken er de perfekt tilbehør til de klassiske danske retter som, frikadeller, biksemad og hakkebøffer.

I det kolde køkken er syltede rødbeder helt geniale på en rugbrødsmad med f.eks. leverpostej. Herudover kan rødbeder også benyttes i det mere “moderne” køkken, hvor de går særdeles godt til burger og på gourmet hotdogs.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe kan syltede rødbeder holde sig?

De kan holde sig længe, hvis de tilberedes sterilt og der benyttes atamon. Under disse omstændigheder kan de holde sig i op til 6 måneder (måske endda mere). Vi anbefaler altid, at du kigger og lugter til rødbederne inden du spiser dem.

Hvordan laver man syltede rødbeder?

De laves ved, at rødbederne koges møre, hvorefter de skæres i stykker, og der hældes en syltelage over.

Hvor længe skal syltede rødbeder trække?

De skal ca. trække i et døgn.

Hvorfor peberrod i syltede rødbeder?

I denne opskrift skal der ikke benyttes peberrod. Peberrod kan dog have en konserverende effekt. Herudover kan det også tilføre smag, hvis man er til det.

Hvad spiser man syltede rødbeder til?

Syltede rødbeder kan bruges til meget. Udover de klassiske, danske retter, kan de også benyttes til mere moderne retter som burgere og hotdogs.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

5 Kommentarer

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




    • Det er en meget godt trick, til af forlænge holdbarheden og smag 😀

      Jeg har nu aldrig selv gjort det, så da jeg synes de holder fint til min behov 😀

  1. Tak for en fin opskrift på syltede rødbeder.
    Jeg er lige nu i gang.
    Har dog et opklarende spørgsmål.
    Der står, at rødbederne skal trække i lagen ca et døgn.
    Hvad gør man efter at det døgn er gået?

    Venlig hilsen
    Susanne Lund Kristensen

    • Hej susanne
      når det har trække i et døgn tid, så er det klar til servering 🙂
      jeg har lige laver lidt om i opskrift men opbevare i køleskabet eller i en mørk og køligt rum, men når det først er åben skal det opbevare på køl 🙂

      venlig hilsen
      Mads Lunde