Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad før du spiser.

Syltede rødbeder
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 kg Rødbeder (Skrællet vægt)
- 4 dl Eddike
- 4 dl Sukker
- 4 dl Vand
- 3 stk Laurbærblade (Kan undlades)
- 2 tsk Gule sennepsfrø (Kan undlades)
- 1 Kanelstang (Kan undlades)
- 1 tsk Peberkorn (Kan undlades )
- 0,5 tsk Hele fennikelfrø (Kan undlades)
- 1 tsk Stjerneanis (Kan undlades )
Tilberedning
- Skræl rødbederne.1 kg Rødbeder
- Kog dem i letsaltet vand i ca. 30-60 min afhængig af størrelse. De skal koges til de er møre (tjek evt. med en kniv. Falder de af kniven er de møre).
- Kom eddike, sukker, vand og krydderier i en gryde.4 dl Eddike, 4 dl Sukker, 4 dl Vand, 3 stk Laurbærblade, 2 tsk Gule sennepsfrø, 1 Kanelstang, 1 tsk Peberkorn, 0,5 tsk Hele fennikelfrø, 1 tsk Stjerneanis
- Kog det op til sukkeret er opløst.
- Når rødbederne er møre køles de af i koldt vand eller ved at lade dem stå ved stuetemperatur.
- Skær rødbederne ud i skiver efter ønsket størrelse (vi anbefaler omkring 0.5 cm).
- Kom rødbederne i et rent og skoldet glas.
- Dæk rødbederne med syltelagen og krydderierne fra syltelagen.
- Lad dem trække i ca. et døgn, så de suger en masse smag.
Kokkens noter
Hjemmelavet rødbeder med massere af smag
Hjemmelavede rødbeder smager bare fantastisk! Herhjemme går vi generelt ikke på kompromis, når det kommer til syltet tilbehør. Vi synes, at det er en kæmpe misforståelse, at syltede produkter, som købes er nemmere og lige så gode som dem man selv laver.
Når du vælger at sylte dine rødbeder selv, så får du bare meget mere for pengene. Rødbederne får en bedre smag og en mere behagelig konsistens. De hjemmesyltet rødbeder får et bedre bid, uden at de er trælse at tygge i. Herudover bliver smagen mere dyb, fordi rødbederne ikke har været konserveret i lang tid. Når du laver din egen lage til rødbeder, kan du også selv varierer med de smagsgivere, du selv kan lide.

Gammeldags rødbeder – et nemmere tilbehør end man tror
Hvis du følger denne opskrift tager det ca. 45 min at tilberede rødbederne. I denne proces skal du medregne at rødbederne passer sig selv det meste af tiden. Herefter skal de skæres i skiver, hvorefter der skal hældes syltelage over.
Derfor er det faktisk slet ikke så svært og tidskrævende som man skulle tro. Hvis man har mod på det, kan man også selv dyrke sine rødbeder. Det er en super nem plante at dyrke, og den kræver faktisk ikke så meget.

Syltede rødbeder som tilbehør
Syltede rødbeder er virkelige anvendelige i køkkenet. De kan bruges både i det varme og det kolde køkken. I det varme køkken er de perfekt tilbehør til de klassiske danske retter som, frikadeller, biksemad og hakkebøffer.
I det kolde køkken er syltede rødbeder helt geniale på en rugbrødsmad med f.eks. leverpostej. Herudover kan rødbeder også benyttes i det mere “moderne” køkken, hvor de går særdeles godt til burger og på gourmet hotdogs.
Ofte stillede spørgsmål
Hvor længe kan syltede rødbeder holde sig?
De kan holde sig længe, hvis de tilberedes sterilt og der benyttes atamon. Under disse omstændigheder kan de holde sig i op til 6 måneder (måske endda mere). Vi anbefaler altid, at du kigger og lugter til rødbederne inden du spiser dem.
Hvordan laver man syltede rødbeder?
De laves ved, at rødbederne koges møre, hvorefter de skæres i stykker, og der hældes en syltelage over.
Hvor længe skal syltede rødbeder trække?
De skal ca. trække i et døgn.
Hvorfor peberrod i syltede rødbeder?
I denne opskrift skal der ikke benyttes peberrod. Peberrod kan dog have en konserverende effekt. Herudover kan det også tilføre smag, hvis man er til det.
Hvad spiser man syltede rødbeder til?
Syltede rødbeder kan bruges til meget. Udover de klassiske, danske retter, kan de også benyttes til mere moderne retter som burgere og hotdogs.