Syltede drueagurker

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 8 days
Samlet tid 8 days 15 minutter

5 fra 1 bedømmelse

Kanel kage

Ingredienser
 

Saltlage (10 %):

  • 500 g drueagurker
  • 1 l vand
  • 100 g salt

Syltelage:

  • 2.5 dl eddike
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl vand
  • 3 stk laurbærblade
  • 2 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk peberkorn
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2-5 stk dildskærme (krondild)
  • 2 stk tørret chili (kan undlades)

Kokkens tips

Tilberedning
 

Saltlage (10%):

  • Kom salt og vand i en skål, og pisk det sammen, til salten er opløst.
    1 l vand, 100 g salt
  • Vask agurkerne, og prik huller i dem med en gaffel.
    500 g drueagurker
  • Hæld saltlagen over agurkerne, så de er helt dækket. Sæt det på køl til dagen efter.

Syltelage:

  • Kom sukker, eddike og vand i en gryde, og kog det op til sukkeret er opløst.
    2.5 dl eddike, 2.5 dl sukker, 2.5 dl vand
  • Pil skalotteløget, og skær det i skiver.
    1 skalotteløg
  • Tilsæt løgskiver, laurbærblade, sennepsfrø, peberkorn, hvidløg, dildskærme og tørret chili (kan undlades) til sukker/eddike blandingen.
    3 stk laurbærblade, 2 tsk sennepsfrø, 1 tsk peberkorn, 1 fed hvidløg, 2-5 stk dildskærme, 2 stk tørret chili
  • Tag agurkerne op af saltlagen, og skyl dem grundigt i vand.
  • Kom agurkerne i et rent patentglas.
  • Hæld den lune syltelage med alle krydderierne over agurkerne, og luk glasset.
  • Lad det køle lidt af, inden det kommes på køl eller opbevares et mørkt og køligt sted.
  • Lad det sylte i en uges tid, før du anvender det. Det er vigtigt, at agurkerne opbevares på køl efter åbning.

Bedøm opskriften

Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse

Kokkens tips

5 from 1 vote

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




Ét svar til “Syltede drueagurker”

  1. Sara Dahl Avatar
    Sara Dahl

    5 stars
    Virkelig gode!