Syltede rødløg
Nemme syltede rødløg, hjemmelavet / hjemmesyltet rødløg, perfekt som tilbehør og et must-have i køleskabet.
Ingredienser
- 500 g rødløg
- 2 dl Sukker
- 2 dl Vand
- 2 dl Lagereddike (Eller æblecidereddike)
Krydderier (Valgfrit)
- 1 tsk Peberkorn
- 3 laurbærblad
- 2 tsk Gule senneps frø
Kokkens tips
Skold glasset da det forlænger holdbarheden.
Ønskes endnu længere holdbarhed kan der med fordel benyttes lidt atamon. Herudover skal du altid bruge rent service i glasset.
Tilberedning
- Kom sukker, eddike, vand og evt. krydderier som peberkorn, laurbærblade og gule sennepsfrø i en gryde på mellemhøje varme.2 dl Sukker, 2 dl Vand, 2 dl Lagereddike, 1 tsk Peberkorn, 2 tsk Gule senneps frø, 3 laurbærblad
- Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver.500 g rødløg
- Når syltelagen koger og sukkeret er opløst tilsættes rødløgene og de koges med i ca. 30 sek. Til de er lidt lyserøde og falder sammen.
- Kom rødløgene i et sylteglas og dæk dem med syltelagen fra gryden.
- Kom låget på og sæt det på køl.
- Lad rødløgene trække på køl i 3 timer
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Skold glasset da det forlænger holdbarheden.
Ønskes endnu længere holdbarhed kan der med fordel benyttes lidt atamon. Herudover skal du altid bruge rent service i glasset.
2 svar til “Syltede rødløg – Nemme, lækre og hjemmelavet”
-
Din opskrift er virkelig god. Laver den tit, da den er populær i min familie.
Eneste extra er, at jeg tilsætter 1/2 dl solbærsaft.
Godt nytår 2025.-
Hej elin
Mange tak skal du have det lyder rigtig spændende med solbærsaft 😊
Vh Mads
-
Efterlad en kommentar