Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Syltede agurker
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
- 2-3 agurker
- 2,5 dl Sukker
- 2,5 dl Eddike
- 4 laurbærblad
- 1 tsk Peberkorn
- 1 tsk Gule sennepskorn
- Salt
Tilberedning
- Skær agurkerne ud i skiver.2-3 agurker
- Drys agurkerne med lidt salt.Salt
- Lad agurkerne stå i 60min, til de har smidt en masse væske.
- Kom sukker, eddike, laurbærblade, peberkorn og sennepskorn i en kasserolle og kog det op til sukkeret er opløst.2,5 dl Sukker, 2,5 dl Eddike, 4 laurbærblad, 1 tsk Gule sennepskorn, 1 tsk Peberkorn
- Køl syltelagen ned.
- Hæld vandet fra agurkerne og kom dem herefter i et rent/skoldet glas.2-3 agurker
- Hæld syltelagen over, så det dækker agurkerne.
- Efter ca. 30 min . kan agurkerne serveres.
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Hjemmelavede syltede agurker
Agurkesalat eller i daglig tale syltede agurker er virkelig undervurderet! Det er utroligt nemt at lave og resultatet bliver bare så godt. Agurkerne skæres i ønsket form og tykkelse og hældes derefter over med en syltelage.
Når du vælger at lave dine syltede agurker selv, har du mulighed for at skære din agurk i andre former, og dermed tilpasse agurkesalaten til den ret det skal serveres til. Herhjemme nyder vi at variere form og tykkelse alt efter, hvad agurkerne skal bruges til.
Nemt og hurtigt tilbehør til det meste
Med denne opskrift får du et rigtig godt bud på et tilbehør, som er både nemt og hurtigt. Det tager ikke mere end 1.5 time at få perfekte syltet agurker. Med denne opskrift får du derfor et godt bud på lynsyltede agurker! Herudover består opskriften af ingredienser som ofte findes i køkkenet i forvejen.
Lagen i agurkesalaten består af sukker og eddike. I traditionelle syltelager tilføjes normalt vand. Dette undlader vi, fordi agurker i forvejen har et stort vandindhold. De syltede agurker kan serveres til utroligt meget. Det kan selvfølgelig bruges til det helt klassiske som hotdogs, grydestegt kylling og generelt alt dansk mad.
Herudover kan agurkesalat faktisk også bruges til rigtigt meget andet. Hvis du sylter dine agurker i tern kan de f.eks. være fantastiske til at pifte en salat op!
Et sprødt alternativ til købeprodukterne
Med syltede ting, så har vi det sådan herhjemme, at det eneste vi aldrig køber færdigt og ikke går på kompromis med er syltede agurker. Vi synes, at der er en markant forskel på hjemmesyltet agurker og købeprodukter.
Når du vælger at hjemmesylter dine agurker, får du et langt bedre resultat. Ved hjemmesyltet agurker har agurkerne ikke lagt i blød i evigheder, hvilket gør at dem du laver i det eget køkken er meget mere sprøde og lækre. Herudover bliver agurkesmagen bibeholdt bedre i de hjemmelavet.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man syltede agurker?
Syltede agurker laves ved at skære agurkerne i passende størrelser og form. Herefter hældes en syltelage over, som består af sukker og eddike.
Hvor lang tid kan syltede agurker holde sig?
Agurkesalat kan holde sig i flere uger. Holdbarheden afhænger af om glassene skoldes og om der bruges atamon. Under rigtige forudsætninger og god hygiejne kan de holde sig i flere måneder.
Hvad er forskellen på pickles og syltede agurker?
Det minder meget om hinanden. Forskellen er, at pickles i Danmark ofte er syltede drueagurker.
Hvad er syltede agurker?
Det er agurker som er skåret ud og overhældt med en syltelage, som også forlænger holdbarheden.
Hvor mange kalorier er der i syltede agurker?
Selve agurken indeholder ikke mange kalorier, men det afhænger af selve syltelagen. Det spænder mellem 15-75 kalorier pr. 100 gram.