Ungarnsk gullaschsuppe

Ungarnsk gullaschsuppe med masser af kraft og smag. Få opskriften på autentisk gullasch, der varmer i hele kroppen.

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter

5 fra 2 bedømmelser

Kanel kage

Ingredienser
 

  • 200 g bacon (i tern)
  • 500 g oksekød (i tern (oksebov, klump eller inderlår))
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g gulerødder
  • 200 g knoldselleri
  • 300 g kartoffel
  • 1 rød peberfrugt
  • 75 g tomatkoncentrat (1/2 dåse)
  • 400 g hakket tomat (1 dåse)
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • 3 stk laurbærblad
  • ½ tsk chilipulver
  • 1,5 l oksebouillon (1,5l vand + 3 boullionterninger)
  • 2 spsk rapsolie (til stegning)
  • salt og peber (til tilsmagning )

Topping

  • cremefraiche 18 %
  • persille

Kokkens tips

Du kan evt. serve suppen med et godt stykke brød. 
Det er vigtigt, at ingredienserne ikke bliver skåret ud i for store tern, da de skal spises med en ske. 
Du kan udskifte grøntsagerne i opskriften med nogle andre. På denne måde kan man få brugt det, man har i køleskabet. 
Opskriften er velegnet som bålmad, da det kun kræver en gryde. 

Tilberedning
 

  • Kom olie i en gryde, og steg baconen.
    200 g bacon, 2 spsk rapsolie
  • Tag baconen op, og sæt den til side.
  • Skær kødet i mundrette stykker.
    500 g oksekød
  • Kom kødet i gryden, og steg det i fedtet fra baconen, til det er brunet af.
  • Tag kødet op, og sæt det til side.
  • Hak løg og hvidløg, hvorefter det steges i gryden, til det tager lidt farve.
    2 løg, 4 fed hvidløg
  • Skræl og skær gulerødderne, knoldsellerien og peberfrugten i mindre stykker.
    200 g gulerødder, 200 g knoldselleri, 1 rød peberfrugt
  • Kom peberfrugt, gulerødder og knoldselleri i gryden, og lad det stege med.
  • Tilsæt krydderierne og tomatkoncentrat, hvorefter det steges med.
    75 g tomatkoncentrat, 2 spsk paprika, 1 tsk røget paprika, 2 tsk spidskommen, 3 stk laurbærblad, 1/2 tsk chilipulver
  • Tilsæt oksebouillon, hakket tomat, det stegte bacon og oksekødet.
    400 g hakket tomat, 1,5 l oksebouillon
  • Kom låget på, og skru ned for varmen, hvorefter det skal simre i ca. 1,5 time.
  • Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Kom dem i vand, så de ikke bliver brune.
    300 g kartoffel
  • Efter halvanden time skal du tjekke om kødet er mørt. Hvis kødet er mørt, tilsættes kartoflerne. Hvis ikke kødet er mørt, lader du det simre lidt længere.
  • Lad kartoflerne simre i gryden til de er møre ca. 30 min.
  • Smag suppen til med salt og peber.
    salt og peber
  • Pynt suppen med cremefraiche og persille inden servering.
    cremefraiche 18 %, persille

Bedøm opskriften

Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse

Kokkens tips

Du kan evt. serve suppen med et godt stykke brød. 
Det er vigtigt, at ingredienserne ikke bliver skåret ud i for store tern, da de skal spises med en ske. 
Du kan udskifte grøntsagerne i opskriften med nogle andre. På denne måde kan man få brugt det, man har i køleskabet. 
Opskriften er velegnet som bålmad, da det kun kræver en gryde. 

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




Suppe

Supper er nogle af de mest værdsatte retter i Danmark, og det er ikke svært at se hvorfor. De er lette at lave, smager vidunderligt, og de tilbyder en verden af variation. Fra de lette, forfriskende sommersupper til de hjertelige, varmende vintersupper, er der noget for enhver smag. Vi håber, at du vil finde mange lækre opskrifter og idéer, som du kan prøve af derhjemme. God fornøjelse!