Opskrift Ingredienser Tilberedning
Hjemmelavede brændte mandler

Brændte mandler – Karamelliserede mandler

Brændte mandler som på gaden - Nem opskrift på sprøde karamelliserede mandler med sukker og kanel.
Fryseegnet Nej
Opbevaring Luftæt beholder, Stuetemperatur

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad før du spiser.

Køkkenudstyr du skal bruge
Gryde
Stegepande
Brændte mandler opskrift
4,84 fra 6 bedømmelser

Brændte mandler

Opskrift på brændte mandler som på gaden – Sprøde karamelliserede mandler med sukker og kanel
Antal 1 Portion

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 30 min

Ingredienser

  • 200 g Mandler
  • 200 g sukker
  • 0,75 dl Vand
  • 1-2 tsk Stødt kanel
  • ½ tsk Vaniljesukker

Tilberedning
 

  • Hæld alle ingredienserne ned i en pande eller en stor gryde.
    200 g Mandler, 200 g sukker, 0,75 dl Vand, 1-2 tsk Stødt kanel, 1/2 tsk Vaniljesukker
    Brændte mandler instruktion 1
  • Varm det op under omrøring.
    Brændte mandler instruktion 2
  • Når vandet er fordampet vil sukkeret krystalliserer og falde til bunden.
    Brændte mandler instruktion 3
  • Skru ned for varmen og rør i mandlerne hele tiden.
  • Når alt sukkeret er smeltet og sidder på mandlerne, skal de ristes igennem i cirka 5 min.
  • De lægges til afkøling på bagepapir, hvor de ikke må røre for meget ved hinanden.
    Brændte mandler instruktion 4
  • Nyd mandlerne, når de er helt afkølet.

Kokkens noter

Du kan med fordel udskifte kanel med lakridsrodpulver. Her skal du bruge ca. 1-2 tsk pulver alt efter, hvor kraftig lakridssmag du ønsker. 
Det er vigtigt, at man omrører konstant, når sukkeret er krystalliseret, så det ikke brænder på. herudover er det vigtigt, at der er nok varme på, så sukkeret smelter. 
Hvad synes du om opskriften?
4,84 fra 6 bedømmelser

(Ris og ros er meget velkommen!)

Del

Nem opskrift på hjemmelavet brændte mandler

Brændte mandler kan sagtens laves derhjemme! Det er faktisk slet ikke så svært. Med denne opskrift på brændte mandler, får du en sand klassiker, som også er lige til at gå til.

Opskriften har kun tre ingredienser, hvor du så kan variere smagsnuancer efter eget ønske. Derfor kan du lave alle mulige smagsvarianter, men du kan også gå helt klassisk til værks.

Hjemmelavede brændte mandler laves ved at komme alle ingredienser på en pande/gryde, hvorefter det nemt tilberedes, hvis du følger trinene i opskriften.

Hjemmelavede brændte mandler

Brændte mandler som på gaden

Vi har alle sammen købt lækre sprøde og søde mandler på gaden. Ofte bliver man lokket til boden af den skønne duft. Denne lækre duft får du også, når du laver hjemmelavet brændte mandler.

Med denne opskrift får du lige så professionelle mandler som dem på gaden. Når vi går op og ned af gaden til juletid, er det ofte duften af brændte mandler, der skaber den ægte julestemning.

Dette er dog ikke uden grund. De brændte mandler passer perfekt ind på julebordet, eller som en lækker julesnack. Vi har dog en lille tilståelse… Vi spiser dem faktisk hele året rundt 😉

Brændte mandler opskrift

Brændte mandler med lakrids eller kanel

Brændte mandler giver en masse muligheder. Du kan lave et hav af forskellige smagsvarianter. En sand klassiker som vi ofte laver herhjemme er en variant med lakrids. Smagen af lakrids bidrager virkelig godt til de søde mandler, og det trækker mandlerne helt op til et andet niveau.

Hvis du bruger lakrids i dine mandler, er det vigtigt, at du bruger rålakrids, da du her får den mest autentiske og kraftige smag. Lakridsrodspulver giver ikke en kraftig nok smag af lakrids, og der er risiko for, at sødmen tager over.

Hvis du ønsker at bruge lakrids i dine mandler kan du tilføje 1-2 tsk. lakridsrodspulver alt efter, hvor kraftig smag af lakrids du ønsker. Hvis du bruger lakrids, anbefaler vi, at du fjerner kanel fra opskriften. Med denne opskrift får du dog en variant med kanel. Kanel passer super godt ind på julebordet, da kanel ofte bliver anset for et julekrydderi. 

Karamelliserede mandler opskrift

Tips til brændte mandler derhjemme 

Det første tips vi vil præsentere er, at du kan bruge flormelis i stedet for sukker. Dette er super praktisk, hvis du ikke lige har sukker i køkkenskuffen.

Et andet vigtigt tips er, at du husker at køle mandlerne helt ned inden du opbevarer dem. De opbevares bedst i en lufttæt beholder, her holder de deres sprødhed. 

Ofte stillede spørgsmål

Kan man tilsætte forskellige smage?

Du kan sagtens tilsætte forskellige smage. Vi nyder at benytte lakrids eller kanel som i denne opskrift.

Hvordan opbevares brændte mandler?

De opbevares i en lufttæt beholder eller i en plastikpose/kræmmerhus.

Find lignende opskrifter

Køkken Dansk
Måltid Snack

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments