Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Brændte mandler
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
- 200 g mandler
- 200 g sukker
- 0,75 dl vand
- 1-2 tsk stødt kanel
- ½ tsk vaniljesukker
Tilberedning
- Hæld alle ingredienserne ned i en pande eller en stor gryde.200 g mandler, 200 g sukker, 0,75 dl vand, 1-2 tsk stødt kanel, 1/2 tsk vaniljesukker
- Varm det op under omrøring.
- Når vandet er fordampet vil sukkeret krystallisere og falde til bunden.
- Skru ned for varmen og rør i mandlerne hele tiden.
- Når alt sukkeret er smeltet og sidder på mandlerne, skal de ristes igennem i cirka 5 min.
- De lægges til afkøling på bagepapir, hvor de ikke må røre for meget ved hinanden.
- Nyd mandlerne, når de er helt afkølet.
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Videoopskrift
Nem opskrift på hjemmelavet brændte mandler
Brændte mandler kan sagtens laves derhjemme! Det er faktisk slet ikke så svært. Med denne opskrift på brændte mandler, får du en sand klassiker, som også er lige til at gå til.
Opskriften har kun tre ingredienser, hvor du så kan variere smagsnuancer efter eget ønske. Derfor kan du lave alle mulige smagsvarianter, men du kan også gå helt klassisk til værks.
Hjemmelavede brændte mandler laves ved at komme alle ingredienser på en pande/gryde, hvorefter det nemt tilberedes, hvis du følger trinene i opskriften.
Brændte mandler som på gaden
Vi har alle sammen købt lækre sprøde og søde mandler på gaden. Ofte bliver man lokket til boden af den skønne duft. Denne lækre duft får du også, når du laver hjemmelavet brændte mandler.
Med denne opskrift får du lige så professionelle mandler som dem på gaden. Når vi går op og ned af gaden til juletid, er det ofte duften af brændte mandler, der skaber den ægte julestemning.
Dette er dog ikke uden grund. De brændte mandler passer perfekt ind på julebordet, eller som en lækker julesnack. Vi har dog en lille tilståelse… Vi spiser dem faktisk hele året rundt 😉
Brændte mandler med lakrids eller kanel
Brændte mandler giver en masse muligheder. Du kan lave et hav af forskellige smagsvarianter. En sand klassiker som vi ofte laver herhjemme er en variant med lakrids. Smagen af lakrids bidrager virkelig godt til de søde mandler, og det trækker mandlerne helt op til et andet niveau.
Hvis du bruger lakrids i dine mandler, er det vigtigt, at du bruger rålakrids, da du her får den mest autentiske og kraftige smag. Lakridsrodspulver giver ikke en kraftig nok smag af lakrids, og der er risiko for, at sødmen tager over.
Hvis du ønsker at bruge lakrids i dine mandler kan du tilføje 1-2 tsk. lakridsrodspulver alt efter, hvor kraftig smag af lakrids du ønsker. Hvis du bruger lakrids, anbefaler vi, at du fjerner kanel fra opskriften. Med denne opskrift får du dog en variant med kanel. Kanel passer super godt ind på julebordet, da kanel ofte bliver anset for et julekrydderi.
Tips til brændte mandler derhjemme
Det første tips vi vil præsentere er, at du kan bruge flormelis i stedet for sukker. Dette er super praktisk, hvis du ikke lige har sukker i køkkenskuffen.
Et andet vigtigt tips er, at du husker at køle mandlerne helt ned inden du opbevarer dem. De opbevares bedst i en lufttæt beholder, her holder de deres sprødhed.
Ofte stillede spørgsmål
Kan man tilsætte forskellige smage?
Du kan sagtens tilsætte forskellige smage. Vi nyder at benytte lakrids eller kanel som i denne opskrift.
Hvordan opbevares brændte mandler?
De opbevares i en lufttæt beholder eller i en plastikpose/kræmmerhus.
De bedste brændte mandler jeg har lavet.
Jeg skar kanel ned til det halve, og erstattede resten med lakridspulver. Wow
Det vil jeg også tro smager rigtig godt 😊
Vh Mads