2dl Olie( oliven, raps eller hvad du godt kan lide)
½saftcitron
Salt
peber
Kokkens tips
Det er vigtigt at smage pestoen godt til. Alt efter hvilken olie du bruger eller hvor kraftige ramsløgene er, kan det være nødvendigt med mere citronsaft eller parmesan. Herudover kan du justere konsistensen ved at komme mere olie i, hvis pestoen er for tyk.
Tilberedning
Kom mandlerne på en tør pande og rist dem i cirka 5 minutter, til at de tager lidt farve. De må ikke blive brændte.
45 g mandel
Riv parmesan eller skær den i mindre stykker, så det kan blendes.
50 g Parmesan
Kom ramsløg, ristede mandler, olie, parmesan og citronsaft i blenderen og blend til en grov konsistens.
150 g Ramsløg, 2 dl Olie, 1/2 saft citron
Smag til med salt og peber. Tilsmagningen er vigtigt, se evt. i noter.
Salt, peber
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Det er vigtigt at smage pestoen godt til. Alt efter hvilken olie du bruger eller hvor kraftige ramsløgene er, kan det være nødvendigt med mere citronsaft eller parmesan. Herudover kan du justere konsistensen ved at komme mere olie i, hvis pestoen er for tyk.
Kom mandlerne på en tør pande og rist dem i cirka 5 minutter, til at de tager lidt farve. De må ikke blive brændte.
45 g mandel
Riv parmesan eller skær den i mindre stykker, så det kan blendes.
50 g Parmesan
Kom ramsløg, ristede mandler, olie, parmesan og citronsaft i blenderen og blend til en grov konsistens.
150 g Ramsløg, 2 dl Olie, 1/2 saft citron
Smag til med salt og peber. Tilsmagningen er vigtigt, se evt. i noter.
Salt, peber
Kokkens tips
Det er vigtigt at smage pestoen godt til. Alt efter hvilken olie du bruger eller hvor kraftige ramsløgene er, kan det være nødvendigt med mere citronsaft eller parmesan. Herudover kan du justere konsistensen ved at komme mere olie i, hvis pestoen er for tyk.
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Ingredienser i ramsløgspesto
Der er mange måder at lave ramsløgspesto på. Der er faktisk også mange ingredienser man kan variere med. Du kan f.eks. variere pestoen med forskellige nødder og kerner, men du kan også bruge forskellige typer af ost. I denne opskrift har vi brugt mandler. Vi kan godt lide mandler i pesto, fordi vi synes, at det giver en dejlig konsistens, hvor der er lidt mere “bid” i pestoen.
I denne opskrift har vi valgt at bruge parmesan. Parmesan er et godt valg (og måske også meget traditionelt i pestoer), fordi denne ost bidrager med masser af umami og naturlig kilde til salt. En stor del af pestoen består af olie. Her anbefaler vi, at du bruger den olie, som du bedst selv kan lide. Vi bruger typisk rapsolie, fordi det er smagsneutralt og billigere end f.eks. olivenolie.
Hjemmelavet pesto med ramsløg
Det er rigtig nemt at lave hjemmelavet pesto med ramsløg. Hvis du er vant til at købe færdige pestoer, vil vi helt klart anbefale, at du prøver selv at lave det, både fordi det er nemt, men resultatet slår købeprodukterne med længder.
Når du laver din pesto selv, får du en dybere og mere intens smag. Herudover får du også en flot, dyb grøn farve, som ikke altid er i købeprodukterne.
Serveringsmuligheder
Ramsløgspesto har mange anvendelsesmuligheder, og det kan serveres til rigtig mange ting. Man siger ofte at ramsløg smager af en blanding af hvidløg og urter. Dette gør også pestoen meget anvendelig. Pestoen kan bruges i burgere og sandwiches eller kan vendes i salat.
Herudover er det også super lækkert på nye kogte kartofler eller som marinade på forskelligt kød. Herhjemme nyder vi faktisk ofte bare pestoen på et stykke lækkert brød.
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar