Ramsløgspesto

Ramsløgspesto med mandler – Nem og hjemmelavet

Her får du opskriften på en nem hjemmelavet pesto med ramsløg og mandler - Grøn frisk ramsløgspesto perfekt til foråret.
❄ Fryseegnet Ikke afprøvet
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Blender
Stegepande
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Ramsløgspesto
5 fra 5 bedømmelser

Ramsløgspesto

Her får du opskriften på en nem hjemmelavet pesto med ramsløg og mandler – Grøn frisk ramsløgspesto perfekt til foråret
Antal 1 Portion

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser
 

  • 150 g Ramsløg
  • 45 g mandel
  • 50 g Parmesan
  • 2 dl Olie ( oliven, raps eller hvad du godt kan lide)
  • ½ saft citron
  • Salt
  • peber

Tilberedning
 

  • Kom mandlerne på en tør pande og rist dem i cirka 5 minutter, til at de tager lidt farve. De må ikke blive brændte.
    45 g mandel
  • Riv parmesan eller skær den i mindre stykker, så det kan blendes.
    50 g Parmesan
  • Kom ramsløg, ristede mandler, olie, parmesan og citronsaft i blenderen og blend til en grov konsistens.
    150 g Ramsløg, 2 dl Olie, 1/2 saft citron
  • Smag til med salt og peber. Tilsmagningen er vigtigt, se evt. i noter.
    Salt, peber

Kokkens tips

Det er vigtigt at smage pestoen godt til. Alt efter hvilken olie du bruger eller hvor kraftige ramsløgene er, kan det være nødvendigt med mere citronsaft eller parmesan. Herudover kan du justere konsistensen ved at komme mere olie i, hvis pestoen er for tyk. 

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!

Ingredienser i ramsløgspesto

Der er mange måder at lave ramsløgspesto på. Der er faktisk også mange ingredienser man kan variere med. Du kan f.eks. variere pestoen med forskellige nødder og kerner, men du kan også bruge forskellige typer af ost. I denne opskrift har vi brugt mandler. Vi kan godt lide mandler i pesto, fordi vi synes, at det giver en dejlig konsistens, hvor der er lidt mere “bid” i pestoen.

I denne opskrift har vi valgt at bruge parmesan. Parmesan er et godt valg (og måske også meget traditionelt i pestoer), fordi denne ost bidrager med masser af umami og naturlig kilde til salt. En stor del af pestoen består af olie. Her anbefaler vi, at du bruger den olie, som du bedst selv kan lide. Vi bruger typisk rapsolie, fordi det er smagsneutralt og billigere end f.eks. olivenolie.

Ramsløgspesto
Ramsløgspesto

Hjemmelavet pesto med ramsløg 

Det er rigtig nemt at lave hjemmelavet pesto med ramsløg. Hvis du er vant til at købe færdige pestoer, vil vi helt klart anbefale, at du prøver selv at lave det, både fordi det er nemt, men resultatet slår købeprodukterne med længder.

Når du laver din pesto selv, får du en dybere og mere intens smag. Herudover får du også en flot, dyb grøn farve, som ikke altid er i købeprodukterne. 

Ramsløgspesto

Serveringsmuligheder

Ramsløgspesto har mange anvendelsesmuligheder, og det kan serveres til rigtig mange ting. Man siger ofte at ramsløg smager af en blanding af hvidløg og urter. Dette gør også pestoen meget anvendelig. Pestoen kan bruges i burgere og sandwiches eller kan vendes i salat.

Herudover er det også super lækkert på nye kogte kartofler eller som marinade på forskelligt kød. Herhjemme nyder vi faktisk ofte bare pestoen på et stykke lækkert brød.

Andre opskrifter med ramsløg:

Ramsløgsalt
Ramsløgsalt med tørret ramsløg – Nem opskrift på hjemmelavet kryddersalt med ramsløg
 Gå til opskrift
Ramsløgsalt opskrift
Ramsløgsolie
Super velsmagende grøn ramsløgsolie! Ideel til mayonnaise, topping til supper og til at pifte salaten op.
 Gå til opskrift
Ramsløgsolie opskrift

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe kan ramsløgspesto holde sig?

Holdbarheden på pestoen er 3-4 dage i køleskabet.

Kan ramsløgspesto fryses?

Ramsløg kan godt fryses ned.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse