Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Kartoffelsuppe med porrer og bacon
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
Suppe
- 1 kg kartoffel (Skrællet vægt)
- 2-3 porre
- 1 løg
- 2 hvidløg
- 1,5 l grøntsagsbouillon (1,5 L vand + 3 stk bouillonterninger)
- 2,5 dl Fløde
- 2 spsk Olie
- 1 citron
- Salt
- friskkværnet peber
Tilbehør
- 200 g bacon
- Karse
Tilberedning
Suppe
- Skræl kartoflerne og skær dem ud i små tern.1 kg kartoffel
- Rens porrerne og skær dem i skiver.2-3 porre
- Pil løg og hvidløg og hak dem groft.1 løg, 2 hvidløg
- Kom olien i en gryde og varm det op på mellemhøje varme.2 spsk Olie
- Tilsæt løg, hvidløg og porre og lad det sautere i ca. fem minutter, så de falder sammen, men uden at tage farve.
- Tilsæt kartofler og boullion.1,5 l grøntsagsbouillon
- Lad det koge i 20-30 min, til kartoflerne er møre.
- Tilsæt fløde og blend suppen til en ensartet masse.2,5 dl Fløde
- Smag til med salt, peber og citron.1 citron, Salt, friskkværnet peber
- Du kan justere konsistensen med mere boullion, hvis suppen er for tyk.
Tilbehør
- Kom bacon på en kold pande så fedtet når at smelte.200 g bacon
- Skru op for varmes og steg det til. at det er sprødt og gyldent.
- Klip karsen af.Karse
- Anret suppen med det stegte bacon og afklippet karse.
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Kartoffel porre suppe – en sand klassiker
Kartoffel porre suppe har vundet ind i rigtig mange danske hjem – og dette er helt klart ikke uden grund! Vi husker tydeligt den første gang vi smagte suppen. Vi var helt blæst bagover, fordi noget så simpelt kan smage så fantastisk.
Udover at suppen har en fantastisk smag af kartoffel, så bidrager porren også med et lille twist, som virkelig giver suppen det sidste. Vi oplever, at suppen er et stort hit hos de fleste – unge som gamle. Vi oplever også, at suppen henvender sig rigtig godt til børn, fordi smagen er lækker, men ikke for gennemtrængende. Herudover er kartofler også noget vi i Danmark har stor tradition for, og derfor er det nærliggende med en suppe, som udnytter denne fantastiske råvare. Desuden er suppen rigtig nem at gå til.
Opskriften er lavet til at kunne passe ind i en travl hverdag, hvor man ikke nødvendigvis har flere timer sat af til madlavning hver dag. Suppen egner sig også rigtig godt i hverdagen, fordi den ikke koster en formue at lave og dermed bliver suppen en rigtig nem, billig og lækker ret at lave.
Kartoffel som ingrediens
Kartoflen er en kendt råvare i Danmark, og derfor er det også nærliggende at udforske kartoflens anvendelsesmuligheder. Ofte bruger vi kartofler, når vi koger og steger. Kartoflen egner sig dog til langt mere. Kartofler er super gode i supper, fordi de bidrager med en super lækker og cremet konsistens. Herudover har de en fantastisk smag, som kan kombineres med det meste.
Vi elsker kartofler og spiser kartofler i en eller anden form næsten hver dag. Derfor er denne opskrift faktisk også super anvendelig, fordi du kan bruge “rester” i form af afskær, eller hvis du har nogle kartofler i køleskabet, som trænger til at blive brugt.
Tilbehør til kartoffel porre suppe
Der findes utroligt meget tilbehør, som gør sig godt til denne opskrift. Først og fremmest kalder en god suppe på noget lækkert brød. Herefter nyder vi i hverdagen at toppe med bacon! Den saltede bacon bidrager fantastisk til en cremet suppe.
Opskriften er super anvendelig, fordi du kan opjustere den ved at servere noget finere tilbehør, som grønne olier, stegt chorizo og hjemmelavet kartoffelchips. Den kan også nedjusteres ved at servere den med karse, croutoner og ristede kerner. Det ændrer dog ikke på, at suppen i sin rene form har en fantastisk smag.
Anvendelse af kartoffel porre suppe
Suppen er super anvendelig. Den kan bruges som en lækker ret i hverdagen, men kan også sagten indgå i menuen, når der kommer gæster. Suppen kan nemt laves dagen før og varmes langsomt op, hvilket gør den ideel som forret eller hovedret til middagsselskabet. Suppen vil også være fantastisk som natmad til at afslutte en dejlig fest.
Ofte stillede spørgsmål
Hvor længe kan kartoffelsuppe holde sig?
Suppen kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet. Vi anbefaler altid at du lugter og kigger på maden inden du tilbereder den.
Hvad drikker man til kartoffelsuppe?
En god vin vil være perfekt. Vi anbefaler en let hvidvin, fordi suppen også er mild i smagen.
Hvilken vin kan man drikke til kartoffelsuppe?
En let hvidvin, da suppen har en mild smag.