Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Gremolata
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 1 håndfuld persille
- 2 Fed hvidløg
- 2 Usprøjtede citroner (skal)
Tilberedning
- Hak persillen og hvidløget fint.1 håndfuld persille, 2 Fed hvidløg
- Riv citronskallen på et fint rivejern.2 Usprøjtede citroner (skal)
- Vend citron, persille og hvidløg sammen.
Dine egne noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
En klassisk italiensk opskrift
Gremolata er faktisk et italiensk urtedrys, som kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Herhjemme nyder vi at bruge det som topping til diverse gryderetter, pastaretter og risottoer, men det er også godt som base i kryddersmør eller som topping til f.eks. pisket smør..
Helt oprindeligt er gremolata klassisk tilbehør til Ossobuco, men efterfølgende er det blevet populært til rigtig mange ting. Smagen passer også rigtig til fisk f.eks. en grillet laks om sommeren.
Man kan hurtigt blive i tvivl, når man læser opskrifter. Det skyldes, at det også kaldes gremolada, men det er faktisk helt det samme. Her har vi valgt at kalde det gremolata, da vi synes, det ligger bedre i munden.
Persille, hvidløg og citron giver den herlige smag
Gremolata består af tre simple ingredienser, som hver især giver en kraftig smag. Den består af hvidløg, persille og citron. Disse tre ting giver tilsammen en fantastisk smag.
Dette passer perfekt ind i det italienske køkken hvor det handler om at “keep it simple”. Derfor er det ikke så underligt at denne topping består af tre simple, men utrolig gode råvarer. Derfor får du med denne opskrift et super godt bud på hvad du lige kan pifte din ret op med.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er gremolata?
Gremolata er et italiensk urtedrys, som består af tre ingredienser; hvidløg, persille og citron.