Gremolata opskrift

Gremolata – En lækker topping til det meste

Gremolata er en super lækker klassisk italiensk topping med persille, hvidløg og citron - Perfekt til kød, supper, gryderetter mv.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 1-2 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Rivejern
Kniv
Gremolata opskriftbillede
4,75 fra 4 bedømmelser

Gremolata

Gremolata er en super lækker klassisk italiensk topping med persille, hvidløg og citron – Perfekt til kød, supper, gryderetter mv.
Antal 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

  • 1 håndfuld persille
  • 2 Fed hvidløg
  • 2 Usprøjtede citroner (skal)

Tilberedning
 

  • Hak persillen og hvidløget fint.
    1 håndfuld persille, 2 Fed hvidløg
    Gremolata instruktionsbillede 1
  • Riv citronskallen på et fint rivejern.
    2 Usprøjtede citroner (skal)
    Gremolata instruktionsbillede 2
  • Vend citron, persille og hvidløg sammen.

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print

En klassisk italiensk opskrift

Gremolata er faktisk et italiensk urtedrys, som kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Herhjemme nyder vi at bruge det som topping til diverse gryderetter, pastaretter og risottoer, men det er også godt som base i kryddersmør eller som topping til f.eks. pisket smør..

Helt oprindeligt er gremolata klassisk tilbehør til Ossobuco, men efterfølgende er det blevet populært til rigtig mange ting. Smagen passer også rigtig til fisk f.eks. en grillet laks om sommeren.

Man kan hurtigt blive i tvivl, når man læser opskrifter. Det skyldes, at det også kaldes gremolada, men det er faktisk helt det samme. Her har vi valgt at kalde det gremolata, da vi synes, det ligger bedre i munden.  

Gremolata

Persille, hvidløg og citron giver den herlige smag

Gremolata består af tre simple ingredienser, som hver især giver en kraftig smag. Den består af hvidløg, persille og citron. Disse tre ting giver tilsammen en fantastisk smag.

Dette passer perfekt ind i det italienske køkken hvor det handler om at “keep it simple”. Derfor er det ikke så underligt at denne topping består af tre simple, men utrolig gode råvarer. Derfor får du med denne opskrift et super godt bud på hvad du lige kan pifte din ret op med.

Gremolata opskrift

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er gremolata?

Gremolata er et italiensk urtedrys, som består af tre ingredienser; hvidløg, persille og citron.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse