Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Rødkålssalat med appelsin, æble og granatæbler
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
Dressing
- 3 spsk balsamicoeddike
- 3 spsk Rapsolie
- 1 tsk Honning/sukker
- 1 tsk Dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber (Til tilsmagning)
Salat
- ¼ Rødkål (400-500g)
- 1 Granatæble
- 2 Appelsiner
- 2 æble
- 1 tsk honning
- 75 g valnødder
Tilberedning
Dressing:
- Bland sennep, balsamicoeddike og honning sammen.3 spsk balsamicoeddike, 1 tsk Dijonsennep, 1 tsk Honning/sukker
- Tilsæt olie lidt ad gangen, mens der piskes.3 spsk Rapsolie
- Smag til med salt og peber.Salt og friskkværnet peber
Salat:
- Opvarm en pande på mellemhøje varme.
- Rist valnødderne lidt, hvorefter honning tilsættes.75 g valnødder, 1 tsk honning
- Lad honningen karamellisere omkring nødderne (vær obs på at det ikke brænder).
- Lad nødderne køle af på et stykke bagepapir.
- Snit rødkålen fint, hvis du har et mandolinjern, kan du med fordel bruge det.1/4 Rødkål
- Pil granatæblet.1 Granatæble
- Skær appelsinen i fileter.2 Appelsiner
- Skær æblet i tynde både (ca. 3mm tykkelse).2 æble
- Hak nødderne groft.
- Kom det hele i en skål og bland det sammen med dressingen.
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Salat med sprød rødkål – En dejlig og smagfuld mulighed
Rødkål i salater er både super lækkert, men også virkelig flot! I denne opskrift er der masser af lækre smagsgivere! Salaten består både af appelsin, granatæble og æble, hvilket virkelig bidrager med fantastisk smag.
Herudover har denne salat med rødkål også ingredienser som valnødder, hvilket sammenholdt med æblerne giver en dejlig tekstur, idet de bidrager med noget sprødhed i din salat. Alle ingredienserne giver derudover et super smukt udtryk, idet farvespillet er fantastisk.
Med denne opskrift får du også en nem og frisk rødkålssalat, som er rigtig hurtig at lave. Vælger du at bruge denne opskrift, får du en rå rødkålssalat, som helt sikkert vil blive et hit hos de fleste.
Rødkålssalat som tilbehør
Denne rødkålssalat er en fantastisk salat, fordi den kan bruges til utroligt meget! Personligt synes vi, at den bidrager med et frisk pust, fordi det ikke er så tung som den traditionelle rødkålssalat.
Denne salat kan spises til det meste! Herhjemme får vi særligt rødkålssalat til flæskesteg og frikadeller. Vi kan dog også sagtens forestille os, at rødkålssalaten vil gå perfekt til and.
Tips til salat med grønkål
- Rødkålssalat med appelsin er et hit, fordi appelsinen bidrager med sødme og syre, hvilket går rigtig godt sammen med den sprøde rødkål. Dette giver sammenholdt en dejlig friskhed.
- Dressing til rødkålssalat kan nemt laves før og kan også sagtens bruges til andre salater.
- Valnødden i salaten bidrager med en dejlig sprødhed. Er du ikke til valnødder, kan du også sagtens bruge andre nødder som f.eks. mandler.
Ofte stillede spørgsmål
Kan salaten laves dagen før?
Salaten kan godt laves dagen før, men salaten falder lidt sammen og mister sprødhed.
Kan man udskifte rødkålen med en anden kål?
Hvis du ikke er så meget til rødkål, kan du godt bruge en anden kål som f.eks. spidskål.