Rødkålssalat med appelsin, æble og granatæbler
Lækker sprød rødkålssalat med flot præsentation - Her får du en frisk rødkålssalat med appelsin, æble og granatæble.
Ingredienser
Dressing
- 3 spsk balsamicoeddike
- 3 spsk Rapsolie
- 1 tsk Honning/sukker
- 1 tsk Dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber (Til tilsmagning)
Salat
- ¼ Rødkål (400-500g)
- 1 Granatæble
- 2 Appelsiner
- 2 æble
- 1 tsk honning
- 75 g valnødder
Kokkens tips
Gem evt. lidt af nødderne som du kan drysse over som pynt, når du serverer salaten.
Tilberedning
Dressing:
- Bland sennep, balsamicoeddike og honning sammen.3 spsk balsamicoeddike, 1 tsk Dijonsennep, 1 tsk Honning/sukker
- Tilsæt olie lidt ad gangen, mens der piskes.3 spsk Rapsolie
- Smag til med salt og peber.Salt og friskkværnet peber
Salat:
- Opvarm en pande på mellemhøje varme.
- Rist valnødderne lidt, hvorefter honning tilsættes.75 g valnødder, 1 tsk honning
- Lad honningen karamellisere omkring nødderne (vær obs på at det ikke brænder).
- Lad nødderne køle af på et stykke bagepapir.
- Snit rødkålen fint, hvis du har et mandolinjern, kan du med fordel bruge det.1/4 Rødkål
- Pil granatæblet.1 Granatæble
- Skær appelsinen i fileter.2 Appelsiner
- Skær æblet i tynde både (ca. 3mm tykkelse).2 æble
- Hak nødderne groft.
- Kom det hele i en skål og bland det sammen med dressingen.
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Gem evt. lidt af nødderne som du kan drysse over som pynt, når du serverer salaten.
Efterlad en kommentar