Syltede agurker hjemmelavet opskrift

Syltede agurker – Hjemmelavet agurkesalat

Tynde sprøde syltede agurker i hjemmelavet lage - God gammeldags opskrift på den klassiske agurkesalat som mormor lavede den.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 1-2 måneder
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Patent glas
Mandolinjern
Hjemmelavet agurkesalat opskriftsbillede
5 fra 7 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Syltede agurker

Tynde sprøde syltede agurker i hjemmelavet lage – God gammeldags opskrift på den klassiske agurkesalat som mormor lavede den.
Antal 1 stort glas

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Ventetid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter

Ingredienser

  • 2-3 agurker
  • 2,5 dl Sukker
  • 2,5 dl Eddike
  • 4 Laurbærblade
  • 1 tsk Peberkorn
  • 1 tsk Gule sennepskorn
  • Salt
Indkøbsliste på SMS

Tilberedning
 

  • Skær agurkerne ud i skiver.
    2-3 agurker
  • Drys agurkerne med lidt salt.
    Salt
  • Lad agurkerne stå i 60min, til de har smidt en masse væske.
  • Kom sukker, eddike, laurbærblade, peberkorn og sennepskorn i en kasserolle og kog det op til sukkeret er opløst.
    2,5 dl Sukker, 2,5 dl Eddike, 4 Laurbærblade, 1 tsk Gule sennepskorn, 1 tsk Peberkorn
  • Køl syltelagen ned.
  • Hæld vandet fra agurkerne og kom dem herefter i et rent/skoldet glas.
    2-3 agurker
  • Hæld syltelagen over, så det dækker agurkerne.
  • Efter ca. 30 min . kan agurkerne serveres.

Kokkens noter

Opbevar dine syltet agurker i køleskabet.
Vær omhyggelig med at skolde glasset inden brug. Dette kan forlænge holdbarheden med op til 2 uger. For en endnu længere holdbarhed kan du tilsætte lidt atamon til syltelagen.
Du kan tilføje dild, for en ekstra smagsdimension. 

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
5 fra 7 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Hjemmelavede syltede agurker

Agurkesalat eller i daglig tale syltede agurker er virkelig undervurderet! Det er utroligt nemt at lave og resultatet bliver bare så godt. Agurkerne skæres i ønsket form og tykkelse og hældes derefter over med en syltelage.

Når du vælger at lave dine syltede agurker selv, har du mulighed for at skære din agurk i andre former, og dermed tilpasse agurkesalaten til den ret det skal serveres til. Herhjemme nyder vi at variere form og tykkelse alt efter, hvad agurkerne skal bruges til.

Syltede rødbeder
Hjemmelavede syltede rødbeder med den velkendte smag fra det klassiske danske køkken – Nem opskrift på syltede rødbeder.
Se opskriften her
Syltede rødbeder
Syltede agurker hjemmelavet opskrift

Nemt og hurtigt tilbehør til det meste 

Med denne opskrift får du et rigtig godt bud på et tilbehør, som er både nemt og hurtigt. Det tager ikke mere end 1.5 time at få perfekte syltet agurker. Med denne opskrift får du derfor et godt bud på lynsyltede agurker! Herudover består opskriften af ingredienser som ofte findes i køkkenet i forvejen.

Syltede rødløg
Nemme syltede rødløg, hurtig at lave og så er syltet rødløg et fantastisk stykke tilbehør til en masse gode retter.
Se opskriften her
syltede rødløgnem og hurtig opskrift

Lagen i agurkesalaten består af sukker og eddike. I traditionelle syltelager tilføjes normalt vand. Dette undlader vi, fordi agurker i forvejen har et stort vandindhold. De syltede agurker kan serveres til utroligt meget. Det kan selvfølgelig bruges til det helt klassiske som hotdogs, grydestegt kylling og generelt alt dansk mad.

Herudover kan agurkesalat faktisk også bruges til rigtigt meget andet. Hvis du sylter dine agurker i tern kan de f.eks. være fantastiske til at pifte en salat op!

Agurkesalat hjemmelavet opskrift

Et sprødt alternativ til købeprodukterne

Med syltede ting, så har vi det sådan herhjemme, at det eneste vi aldrig køber færdigt og ikke går på kompromis med er syltede agurker. Vi synes, at der er en markant forskel på hjemmesyltet agurker og købeprodukter.

Når du vælger at hjemmesylter dine agurker, får du et langt bedre resultat. Ved hjemmesyltet agurker har agurkerne ikke lagt i blød i evigheder, hvilket gør at dem du laver i det eget køkken er meget mere sprøde og lækre. Herudover bliver agurkesmagen bibeholdt bedre i de hjemmelavet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man syltede agurker?

Syltede agurker laves ved at skære agurkerne i passende størrelser og form. Herefter hældes en syltelage over, som består af sukker og eddike.

Hvor lang tid kan syltede agurker holde sig?

Agurkesalat kan holde sig i flere uger. Holdbarheden afhænger af om glassene skoldes og om der bruges atamon. Under rigtige forudsætninger og god hygiejne kan de holde sig i flere måneder.

Hvad er forskellen på pickles og syltede agurker?

Det minder meget om hinanden. Forskellen er, at pickles i Danmark ofte er syltede drueagurker.

Hvad er syltede agurker?

Det er agurker som er skåret ud og overhældt med en syltelage, som også forlænger holdbarheden.

Hvor mange kalorier er der i syltede agurker?

Selve agurken indeholder ikke mange kalorier, men det afhænger af selve syltelagen. Det spænder mellem 15-75 kalorier pr. 100 gram.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments