Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.
Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Spaghetti med kødsovs
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
Kødsovs
- 500 g Hakket oksekød
- 100 g Blegselleri (4-5 stk, kan undlades)
- 250 g Gulerod (3 stk, kan undlades)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk Rapsolie
- 2 tsk Tørret basilikum
- 3 tsk Tørret oregano
- 140 g Tomatpuré
- 800 g Hakket tomat
- 3 dl Oksebouillon (3 dl vand + 1 bouillonterning)
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 tsk Brun farin
- salt og peber
Tilbehør
- 75 g Parmesan
- 400 g Spaghetti
Tilberedning
Kødsovs
- Kom løg, hvidløg, blegselleri og gulerødder i en minihakker og hak det fint.100 g Blegselleri, 2 løg, 2 fed hvidløg, 250 g Gulerod
- Kom 2 spsk olie i en gryde.4 spsk Rapsolie
- Brun kødet af i en gryde og tag det herefter op.500 g Hakket oksekød
- Kom 2 spsk olie i en gryden.4 spsk Rapsolie
- Steg løg, hvidløg, blegselleri og gulerødderne i gryden.100 g Blegselleri, 2 løg, 2 fed hvidløg, 250 g Gulerod
- Tilsæt tomatpuré, balsamicoeddike, brun farin, tørret oregano og tørret basilikum og lad det stege med i ca. 1 min.2 tsk Tørret basilikum, 140 g Tomatpuré, 2 spsk balsamicoeddike, 1 tsk Brun farin, 3 tsk Tørret oregano
- Tilsæt hakket tomater og boullion.800 g Hakket tomat, 3 dl Oksebouillon
- Kom kødet i.500 g Hakket oksekød
- Lad retten simre i 30-45 min. 30 min
- Smag kødsovsen til med salt og peber.salt og peber
Tilbehør
- Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.400 g Spaghetti
- Server med friskrevet parmesan.75 g Parmesan
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Kødsovs i hverdagen
Her får du en lækker opskrift på en kødsovs, som er nem at lave i hverdagen. I hverdagen leder man ofte efter hurtige, nemme og lækre opskrifter, her bliver du bestemt ikke snydt med denne opskrift.
Tilberedningstiden er relativ kort, og retten passer næsten sig selv i gryden. Herhjemme sætter vi pris på god hjemmelavet mad, som ikke hver dag behøver at tage lang tid. Derfor er pasta med kødsovs også en sand go-to ret hos os.
Herudover kan du sagtens lave en stor portion kødsovs, som enten kan fryses, eller bruges til lasagne dagen efter. Vi mener selv, at vi har fundet den bedste variant af kødsovs, og vi håber, at du har lyst til at prøve den.

Spaghetti med kødsovs – brug hvad du har i køleskabet
Spaghetti med kødsovs er en taknemmelig ret. Du kan bruge stort set alle grøntsager, hvilket også gør den ideel som en lækker hverdagsret.
Herhjemme varierer vi gerne opskriften lidt alt efter hvilke grøntsager, vi har i køleskabet, som trænger til at blive brugt. Kødsovs er også en god måde at lave en sovs med massere af grøntsager, hvor det faktisk kun er fantasien der sætter grænser.
Grøntsagerne er med til at give sovsen en rigtig god konsistens, men også en super lækker smag. Fordelen ved den hjemmelavet kødsovs er derfor også, at man virkelig kan tilpasse opskriften til det man selv godt kan lide.
Vi oplever også, at retten er super børnevenlig. Du kan skære grøntsagerne fint ud og lade dem koge ud i sovsen. Det er en god måde at snige grøntsager ind i opskriften på. Herudover kan du sagtens variere med forskellige pastatyper både spaghetti, skruer osv., hvilket også skaber lidt variation.

Pasta med kødsovs – 5 hurtige tips
- Det første tips er helt sikkert noget vi benytter os meget af. Vi laver altid en stor portion kødsovs. Herefter fryser vi kødsovsen ned og så har vi lækker, hjemmelavet aftensmad de dage, hvor tiden er knap. Herudover er fordelen ved en stor portion også, at du kan lave en lækker lasagne, som enten kan spises dagen efter eller fryses ned.
- Brug de grøntsager du har i køleskabet. På denne måde undgår du madspild og samtidigt gør de sig rigtig godt i pasta med kødsovs, fordi de bidrager med en lækker konsistens. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for, hvad der kan bruges. Vi har opskrevet en liste med grøntsagen som f.eks. kan bruges. Der er helt sikkert mange flere som også kan bruges:
- Gulerod
- Bladselleri
- Knoldselleri
- Peberfrugt
- Squash
- Porre
- Løg (forskellige typer)
- Champignon
- Pastinak
- Persillerod
- Tomat
- Vores sidste tips er, at selvom retten er hurtig, lækker og nem, kan du med fordel toppe den lidt op. Dette gør vi ved, at bruge en god ost over. Vi bruger som regel en god parmesan, pecorino eller mozzarella, men her kan du faktisk også bruge den ost, du har i køleskabet. At bruge lidt lækkert ost på toppen gør lige det sidste, og opskriften bliver lige en lille tand bedre. Vi anbefaler, at du bruger den ost som du synes er lækker.
- Hvis du har en sjat fløde i køleskabet, så brug den gerne. Lidt fløde i kødsovsen giver en super lækker og cremet konsistens. Herudover giver fløden også en rigtig lækker smag, som lige kan give det sidste til den hjemmelavet kødsovs.
- Du kan med fordel erstatte noget af kødet med linser. Her kan du spare på kødet og pengepungen. Du skal dog være opmærksom på at kogetiden bliver lidt længere. Smag på linserne undervejs, du kan nemt smage når de er færdige.
Ofte stillede spørgsmål
Hvor længe kan kødsovs holde sig i køleskabet?
Kødsovs kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet. Vi anbefaler, at du altid kigger og dufter inden du spiser det.
Hvor længe kan kødsovs holde sig i fryseren?
De fleste siger at kødsovs kan holde sig i op til 8 måneder. Igen anbefaler vi, at du altid kigger og lugter til maden inden.
Hvordan laver man kødsovs?
Det er rigtig nemt at lave kødsovs. Kødet brunes af sammen med grøntsager og tomat. Herefter skal retten simre. Jo længere tid retten simrer, jo mere smag får den.
Hvor meget kødsovs pr person?
Vi regner med 500 g hakket oksekød til 4 personer. Her kan du så lave opskriften større ved at tilføje flere grøntsager.
Den bedste kødsovs jeg har fået