Blomkålssuppe

Ingredienser
Suppen:
- 900 g Blomkål (ca. 2 små blomkål)
- 25 g Smør
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 l grøntsagsbouillon (1L vand + 2 bouillonterninger)
- 2,5 dl Fløde
- ½ tsk Musskatbød
- salt og peber
Topping:
- 200 g bacon
- ½ bdt persille
Kokkens tips
Tilberedning
Suppen:
- Hak løg og hvidløg1 løg, 2 fed hvidløg
- Kom smør i en gryde og sauter løg og hvidløg ved mellemhøj varme (løgene må ikke tage farve).25 g Smør
- Skær stokken fra og hak blomkålen groft.900 g Blomkål
- Kom det er grofthakket blomkål i gryden og steg med i 5 min (uden det tager farve).
- Kom bouillon på og kog det i 15 min.1 l grøntsagsbouillon
- Tilsæt fløden og kog det op.2,5 dl Fløde
- Blend suppen.
- Smag til med muskatnød, salt og peber1/2 tsk Musskatbød, salt og peber
Topping:
- Kom bacon på en kold pande, så fedtet når at smelte fra.200 g bacon
- Skru op for varmen og steg det til det er sprødt og gyldent.
- Hak persillen.1/2 bdt persille
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
6 svar til “Blomkålssuppe – Lækker, nem og cremet suppe”
-
Lækker opskrift, men hvorfor skære stokken fra? Skær evt. det nederste træede af stokken fra. Skær resten i små stykker og steg og kog sammen med resten. Suppen bliver jo blendet.-
Jeg har valgt ikke at tage det med i opskriften for at gøre det nemt, da det måske skal havde lidt mere kogetid😅
men du vil sagtens kunne bruge noget af stakken at komme i 😀
-
-
Mine unger ville aldrig spise et stykke blomkål, men denne suppe er de vilde med 👏👍 -
Nem at lave og rigtig god smag -
Brugte becel let og ama 4%, pga vægttabsrejse. Stadigvæk den bedste suppe jeg nogensinde har lavet.
På 2.dagen puttede jeg hønsekød i tern og asparges i, og kaldte det for tartelet suppe. TAK for en rigtig lækker opskrift!-
Hej Sanne
Det lyder også virkelig lækkert
Man kan sagtens bruge alternativer for at Komme lidt ned i fedtmængde 😊
Vh mads
-
Efterlad en kommentar