Chili con carne – Nem og lækker hverdagsret

Nem og lækker opskrift på chili con carne med ris - En mexicansk klassikker som børn elsker og uden problemer passer ind i den travle hverdag
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 3-4 dage
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Gryde
Chili con carne
5 fra 4 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Chili con carne

Nem og lækker opskrift på chili con carne med ris – En mexicansk klassikker som børn elsker og uden problemer passer ind i den travle hverdag
Antal 4 personer

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser

Chili con carne

  • 2 Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 Peberfrugt
  • 500 g Hakket oksekød
  • 2 spsk Olie (Til stegning )
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 tsk Paprika
  • 1 tsk Stødt koriander
  • 1 tsk Kanel
  • 1-2 tsk chiliflager
  • 400 g Hakket tomater (1 dåse )
  • 4 dl Okseboullion (4 dl + 1 okseboullionterning)
  • 480 g Kidneybønner (2 dåser)
  • 50 g Mørk chokolade 70%+
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 dl Ris (Jasmin eller basmati )
  • 250 g creme fraiche 18%
Indkøbsliste på SMS

Tilberedning
 

Chili con carne

  • Hak løg, hvidløg og peberfrugt i små tern.
    2 Løg, 2 fed Hvidløg, 2 Peberfrugt
  • Brun det hakket oksekød i en gryden.
    500 g Hakket oksekød, 2 spsk Olie
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det brune med i nogle minutter, til det er gyldent.
  • Tilsæt peberfrugt og lad det stege med.
  • Tilsæt paprika, spidskommen, stødt koriander, kanel og chiliflager og lad det stege med i nogle minutter.
    1 spsk Spidskommen, 1 tsk Paprika, 1 tsk Stødt koriander, 1 tsk Kanel, 1-2 tsk chiliflager
  • Hæld de hakkede tomater og okseboullionen ned i gryden.
    400 g Hakket tomater, 4 dl Okseboullion
  • Lad det simre i 10-15 min.
  • Tilsæt bønnerne og lad det simre i 10-15 min.
    480 g Kidneybønner
  • Til sidst tilsættes chokoladen og der smages til med salt og peber.
    50 g Mørk chokolade 70%+, Salt, Peber

Tilbehør

  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
    4 dl Ris
  • Når retten er færdig, anrettes den med ris i bunden, chili con carne ovenpå og til sidst toppes den af med en spsk. cremefraiche.
    250 g creme fraiche 18%

Kokkens noter

Styrken kan varieres ved at tilsætte mere eller mindre chili. Herudover kan du bruge frisk chili, da det giver en bedre smag, men også ofte er stærkere. 
Du kan også øge styrken ved at servere retten med syltede jalapeños. 
Hvis du ikke er så meget til peberfrugter kan du sagtens undlades dem.
Du kan bruge et miks af bønner alt, jeg bruger tit sorte bønner og kidneybønner

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
5 fra 4 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Smagfuld chili con carne

Chili con carne har efterhånden vundet godt ind i de danske hjem – og med god grund! Med denne opskrift får du en nem og hurtig fremgangsmåde, hvor du samtidig sikrer et lækkert og smagfuldt resultat hver gang. Chili con carne er fuld af smag.

Dette skyldes selvfølgelig at retten er fuld af dejlige, aromatiske krydderier, som er med til at give retten en god dybde. Herudover er chili con carne en gryderet, hvilket betyder, at retten får lov at simre, så du virkelig får en masse smag. 

Chili con carne

Tilbehør til chili con carne 

Der er rigtig meget, du kan spise til chili con carne. Her vil vi kort præsentere de mest traditionelle og også dem, som vi aller bedst kan lide. Vi får næsten altid retten med ris, men du kan også spise retten med brød til. Der findes et utal af forskellige topping, du kan bruge. Herhjemme får vi altid retten med cremefraiche til. Dette skyldes, at cremefraiche “køler” lidt, hvilket er lækkert, når retten er til den krydrede/stærke side.

Retten kan også nemt piftes op med tortilla chips, som bidrager med et sprødt element til gryderetten. Ønsker du mere styrke (eller ønsker nogle i familien mere styrke), er det også muligt at lade spiseren variere selv ved at servere retten med syltede jalapeños til. 

Børnevenlig chili con carne 

Noget som ofte afholder børnefamilier fra at lave chili con carne er styrken fra chilien. her har vi et godt råd – lad være med at komme det i! Du kan sagtens få en lækker og smagfuld ret uden chili. Dermed kan styrken nemt justeres, så det ikke er stærkere, end det du kender fra traditionel kødsovs. Du bibeholder dog stadig den dejlige krydrede smag, som er med til at give retten karakter.
En anden ting, som nemt kan kommes i forkøbet, er bønnerne. Bønnerne kan nemt undlades, da de ikke bidrager med smag til retten. Bønnerne er med til at give retten konsistens og fylde og kan derfor godt undlades. Du kan evt. udskifte bønnerne med revet gulerod eller squash, som bare koger ind og dermed ikke kan ses, når retten serveres. 

Chili con carne

Ofte stillede spørgsmål

Hvor stammer chili con carne fra?

Mange tror, at chili con carne stammer fra Mexico, men det er faktisk ikke korrekt. Chili con carne stammer oprindeligt fra Texas.

Hvad spiser man til chili con carne?

Du kan spise mange forskellige ting til retten. Herhjemme spiser vi retten med ris og cremefraiche. 

Hvor længe kan chili con carne holde sig?

Det kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Retten kan også nemt fryses ned.

Hvad betyder chili con carne?

Oversat betyder det “Chili med kød”.

Hvad drikker man til chili con carne?

Øl er et godt valg af drikkevare til retten. 

Find lignende opskrifter

Køkken Amerikansk, Dansk, Mexicansk
Måltid Aftensmad

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments