Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft – Nem og hjemmelavet

Frisk hyldeblomstsaft - For nogen måske smagen af sommer? Har får du en nem og hjemmelavet hyldeblomstsaft
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 1-2 måneder
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

Hyldeblomstsaft
5 fra 3 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Hyldeblomstsaft

Frisk hyldeblomstsaft – For nogen måske smagen af sommer? Har får du en nem og hjemmelavet hyldeblomstsaft
Antal 3 L

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Trækketid 3 days
Samlet tid 3 days 30 minutter

Ingredienser

  • 50 Hyldeblomstskærme
  • 2 l Vand
  • 1,5 kg Sukker
  • 4-5 Skal og saft af citroner
  • 20 g Citronsyre
  • 1-2 tsk atamon

Tilberedning
 

  • Skyl og rens hyldeblomstskærmene i koldt vand. Klip så vidt muligt alle stilke af skærmene.
    50 Hyldeblomstskærme
  • Kom de rensede hyldeblomstskærme i et rent patentglas eller en bøtte.
  • Kog vand og sukker op.
    2 l Vand, 1,5 kg Sukker
  • Skræl skallen af citronen med en tynd skræller. Undgå at få for meget af det hvide med.
    4-5 Skal og saft af citroner
  • Kom citronskallerne ned i patentglasset.
  • Når sukkerlagen koger tilsættes citronsaft og citronsyre.
    20 g Citronsyre
  • Hæld den kogende sukkerlage over til hylden og citronskallerne i patentglasset. Lad det køle en smule af inden det sættes på køl.
  • Lad saften trække i 3-4 dage i køleskabet.
  • Sigt saften gennem en fin sigte eller et klæde. Hæld saften på flaske. Skyl flasken med atamon inden du hælder saften over.
    1-2 tsk atamon
  • Saften er nu klar til servering. Blandingsforholdet er 1:3-1:4.

Kokkens noter

Det er vigtigt med hygiejne, da det forlænger holdbarheden. Vi anbefaler, at du bruger atamon, da det er med til at forbedre holdbarheden. 

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
5 fra 3 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

Gammeldags hyldeblomstsaft med massere af smag

I år har vi for første gang eksperimenteret med hyldeblomstsaft, og vi er nået frem til den aller bedste opskrift. Har du ikke prøvet at lave saften før, så anbefaler vi virkelig, at du kaster dig ud i det, for det smager simpelthen fantastisk. Hyldedrik er en gammel kending som mange nok også kender fra deres barndom. Hyldeblomster giver en fantastisk smag, og de har derfor være ideelle at bruge gennem tiden. Saften er meget læskende og smager himmelsk, hvis det serveres afkølet med et par isterninger.

Hyldeblomstsaft

Sæson for hyldesaft

Sæsonen for hyld er faktisk ikke særlig lang. Hyldeblomsterne står fra juni og lidt ind i juli. Hvis du gerne vil lave hyldedrik selv, er det dog ikke vanskeligt at finde dem. De vokser overalt i hegn og krat, hvor du nemt kan plukke dem. Hvis du lader nogle af skærmene sidde, kan du senere på året plukke hyldebær, som også kan bruges til en fantastisk drik. Det eneste du skal være opmærksom på er, at du ikke forveksler hylden med druehyld. Druehyld er nemlig giftig. Dette burde ikke være et problem, da druehyld blomstrer tidligere fra april-maj.

Hyldeblomstsaft

Hjemmelavet saft med hyldeblomst

Med denne opskrift får du vores svar på en hjemmelavet, gammeldags hyldesaft. I denne opskrift har vi brugt citronsyre. Citronsyren hjælper med at balancere sødmen i saften, sådan at du får en helt igennem fantastisk drik. Hjemmelavet hyldedrik kan holde sig i 1-2 måneder i køleskab. Selvom at det kan lyde vanskeligt at lave, så er det det faktisk slet ikke. Fremgangsmåden er relativ simpel, og du får en saft som kan holde sig godt i køleskab.

Hyldeblomstsaft

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man hyldeblomstsaft?

Man laver en sirup, som smagen af hyldeblomst og citron trækker ud i. Herefter skal saften trække i 3-4 dage, hvorefter blomster og citroner sies fra.

Hvor længe kan hyldeblomstsaft holde sig?

Saften kan holde sig 1-2 måneder i køleskab.

Hvor lang tid skal hyldeblomstsaft trække?

Saften skal trække på køl i 3-4 dage. 

Hvornår kan man lave hyldeblomstsaft?

Sæsonen for hyld er juni-juli. 

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering