Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!
Hyldeblomstsaft
(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)
Ingredienser
- 50 Hyldeblomstskærme
- 2 l Vand
- 1,5 kg Sukker
- 4-5 Skal og saft af citroner
- 20 g Citronsyre
- 1-2 tsk atamon
Tilberedning
- Skyl og rens hyldeblomstskærmene i koldt vand. Klip så vidt muligt alle stilke af skærmene.50 Hyldeblomstskærme
- Kom de rensede hyldeblomstskærme i et rent patentglas eller en bøtte.
- Kog vand og sukker op.2 l Vand, 1,5 kg Sukker
- Skræl skallen af citronen med en tynd skræller. Undgå at få for meget af det hvide med.4-5 Skal og saft af citroner
- Kom citronskallerne ned i patentglasset.
- Når sukkerlagen koger tilsættes citronsaft og citronsyre.20 g Citronsyre
- Hæld den kogende sukkerlage over til hylden og citronskallerne i patentglasset. Lad det køle en smule af inden det sættes på køl.
- Lad saften trække i 3-4 dage i køleskabet.
- Sigt saften gennem en fin sigte eller et klæde. Hæld saften på flaske. Skyl flasken med atamon inden du hælder saften over.1-2 tsk atamon
- Saften er nu klar til servering. Blandingsforholdet er 1:3-1:4.
Kokkens tips
Dine egne noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Gammeldags hyldeblomstsaft med massere af smag
I år har vi for første gang eksperimenteret med hyldeblomstsaft, og vi er nået frem til den aller bedste opskrift. Har du ikke prøvet at lave saften før, så anbefaler vi virkelig, at du kaster dig ud i det, for det smager simpelthen fantastisk. Hyldedrik er en gammel kending som mange nok også kender fra deres barndom. Hyldeblomster giver en fantastisk smag, og de har derfor være ideelle at bruge gennem tiden. Saften er meget læskende og smager himmelsk, hvis det serveres afkølet med et par isterninger.
Sæson for hyldesaft
Sæsonen for hyld er faktisk ikke særlig lang. Hyldeblomsterne står fra juni og lidt ind i juli. Hvis du gerne vil lave hyldedrik selv, er det dog ikke vanskeligt at finde dem. De vokser overalt i hegn og krat, hvor du nemt kan plukke dem. Hvis du lader nogle af skærmene sidde, kan du senere på året plukke hyldebær, som også kan bruges til en fantastisk drik. Det eneste du skal være opmærksom på er, at du ikke forveksler hylden med druehyld. Druehyld er nemlig giftig. Dette burde ikke være et problem, da druehyld blomstrer tidligere fra april-maj.
Hjemmelavet saft med hyldeblomst
Med denne opskrift får du vores svar på en hjemmelavet, gammeldags hyldesaft. I denne opskrift har vi brugt citronsyre. Citronsyren hjælper med at balancere sødmen i saften, sådan at du får en helt igennem fantastisk drik. Hjemmelavet hyldedrik kan holde sig i 1-2 måneder i køleskab. Selvom at det kan lyde vanskeligt at lave, så er det det faktisk slet ikke. Fremgangsmåden er relativ simpel, og du får en saft som kan holde sig godt i køleskab.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man hyldeblomstsaft?
Man laver en sirup, som smagen af hyldeblomst og citron trækker ud i. Herefter skal saften trække i 3-4 dage, hvorefter blomster og citroner sies fra.
Hvor længe kan hyldeblomstsaft holde sig?
Saften kan holde sig 1-2 måneder i køleskab.
Hvor lang tid skal hyldeblomstsaft trække?
Saften skal trække på køl i 3-4 dage.
Hvornår kan man lave hyldeblomstsaft?
Sæsonen for hyld er juni-juli.