Rabarber gin

Rabarbergin – Hjemmelavet gin med rabarber

Opskrift på hjemmelavet rabarber gin fuld af farve og smag – perfekt til sommerens fester.
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 1 år+
📦 Opbevaring Lufttæt beholder, Stuetemperatur

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Rabarber gin
5 fra 3 bedømmelser

Hjemmelavet rabarbergin

Opskrift på hjemmelavet rabarber gin fuld af farve og smag – perfekt til sommerens fester.
Antal 1 liter

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 15 minutter
Trækketid 30 days
Samlet tid 30 days 15 minutter

Ingredienser
 

  • 1 kg rabarber (gerne røde)
  • 400 g sukker
  • 75 cl gin (1 flaske)

Tilberedning
 

  • Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker.
    1 kg rabarber
  • Kom dem i et glas eller en plastikbøtte med låg sammen med sukker.
    400 g sukker
  • Hæld gin på, og rør det rundt.
    75 cl gin
  • Lad det nu trække i 30 dage (1 måned) på køl, hvor du rører i den en gang imellem.
  • Si væsken fra i en fin sigte, og hæld det på flaske.

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!

Smagfuld gin med rabarber 

Med denne opskrift på rabarber gin får du en lækker gin med smag af rabarber. Vi har glædet os til at dele opskriften med jer, fordi vi er blevet meget tilfredse med resultatet! Du kender sikkert rabarberen for dens syrlige smag. Syren spiller godt op til ginen, hvor den også kontrolleres med lidt sukker. Dette er opskriften på den perfekte gin med rabarber.

Rabarber gin

Hjemmelavet rabarber gin 

Vores indtryk er, at mange ikke kaster sig ud i at lave forskellige varianter af gin. Vi synes, at det er rigtig sjovt at eksperimentere med forskellige smagskombinationer og vurdere resultatet, så det kan tilpasses. Herudover er det faktisk rigtig nemt at lave. Det tager lidt tid, men i den tid passer det heldigvis sig selv i køleskabet. Så hvis du ikke har prøvet det før, kan du roligt kaste dig over hjemmelavet rabarber gin. 

Rabarber gin

Lav flotte drinks med rabarbergin 

Rabarbergin er virkelig ideelt, fordi smagen virkelig giver mange anvendelsesmuligheder. Det kan sagtens drikkes rent, men vi anbefaler, at du sørger for, at det er helt nedkølet og serveres med isterninger for at løfte den ellers søde smag. Herhjemme nyder vi at få en god gin og tonic. Det er denne opskrift også helt ideel til. Hvis du vil underbygge smagen af rabarber endnu mere, anbefaler vi, at du bruger en tonic med smag af rabarber. Ellers er der faktisk rigeligt med smag i denne opskrift, og den kan derfor sagtens bruges med en neutral tonic, uden at du bliver snydt for smagen af rabarber. 

Rabarber gin

Anvendelsesmuligheder 

  1. Rabarber gin og tonic:
    Hvis du vil lave en G&T med denne gin, anbefaler vi, at du bruger 5 cl gin fra denne opskrift til 15 cl tonic. Du kan både bruge en smagsneutral tonic, men du kan også fremhæve smagen af rabarber ved at bruge en tonic med smag af rabarber. Herudover kan du også bruge lime i glasset, både fordi det ser pænt ud, og fordi det bidrager med god smag. Det er vigtigt, at du ikke sparer på isterningerne, så drinken er helt nedkølet. 
  2. Rabarber Gin Hass:
    Hvis du vil lave Gin Hass med rabarbergin, anbefaler vi, at du bruger 5 cl gin af denne opskrift, som blandes med 15 cl limesodavand. Det er vigtigt, at du bruger rigeligt med isterninger for at køle drinken ned. Herudover kan du med fordel bruge friske limeskiver i drinken, fordi det både ser flot ud og bidrager med smagsmæssigt modspil til det lidt søde. 
  3. Ren rabarber gin:
    Du kan også servere denne opskrift rent. Her får du fuld valuta på smagen, og man kan virkelig smage rabarbereren. Det er vigtigt, at du bruger mange isterninger og friskpresset lime.
Rabarber gin
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

6 Kommentarer

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




  1. 5 stars
    Hey
    Et lille spørgsmål, har i brugt rabarber til noget, efter væsken er kommet på flaske?
    Mvh Janni

    • Hej Janni

      Jeg har ikke brugt dem til noget efter de har trukket alt smagen ud i gin 😊 men vis du prøve noget må du godt give en tilbagemelding ☺️

      Vh Mads lunde

  2. Tak for lækker opskrift 🙏 Hvor lang tid kan det holde sig og skal det være på køl?
    Mvh Nina

    • Hej nina
      Det kan godt holde sig uden køl, ved ikke holdbarheden men da det er alkohol Burde den være rimelig lang 😊

  3. Hejsa

    Jeg har fulgt jeres opskrift og vi er klar til at smage på den skønne drik 😊 MEN….der var dræbersnegle og lidt slim som jeg vaskede grundigt af inden, nu er spørgsmålet om vi tør drikke det, da jeg har hørt man kan blive voldsom syg af de banditter – hvad mener I ? Er bakterierne slået ihjel i spritten ? Håber på snarligt svar, da vi er på vej på familieweekend 🍹

    Vh Dorthe

    • Hej Dorthe
      Jeg har prøvet at Google mig lidt frem og læser Mange af bakterierne forsvinder hvis de bliver vasket grundigt, jeg tænker også at bakterier bliver slået ihjel når de kommer i Alkohol 😊

      Så jeg vil nok ikke selv synes det er et problem vis du har Skyllede det grundigt 😊
      Vh Mads