Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

Millionbøf med kartoffelmos
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
- 500 g Hakket oksekød
- 2 spsk Olie (Til stegning )
- 5 dl Okseboullion (1 Okseboullionterning + 5 dl vand)
- 2 løg
- 200 g Gulerod (ca. 2 stk.)
- 200 g Squash
- 2 fed hvidløg
- 2-3 laurbærblad
- 2 spsk Engelsk sovs
- 2-3 spsk Maizena (Rørt ud i lidt kold vand)
- Kulør
- salt og peber
Kartoffelmos
- 1 kg Skrællet kartofler
- 1,5 dl Mælk
- 100-150 g Smør
- 0.5 tsk Revet muskatnød
- salt og peber
Tilberedning
- Kog kartoflerne usaltet vand til de er møre. Imens forberedes grøntsagerne til millionbøffen.1 kg Skrællet kartofler
- Skræl gulerødderne og squashen, hvorefter de skæres i små tern.200 g Gulerod, 200 g Squash
- Pil løg og hvidløg, hvorefter de skæres i mindre stykker.2 løg, 2 fed hvidløg
- Brun kødet af i en gryde med lidt olie.500 g Hakket oksekød, 2 spsk Olie
- Tilsæt gulerod, squash, løg og hvidløg. Steg dem med i nogle minutter til de falder sammen.
- Tilsæt boullion, laurbær og engelsk sovs.5 dl Okseboullion, 2-3 laurbærblad, 2 spsk Engelsk sovs
- Lad det hele simre i 20 min.
- Imens det simrer varmes mælk og smør op i en kasserolle til kartoffelmosen.1,5 dl Mælk, 100-150 g Smør
- Sigt vandet fra kartoflerne og mos dem enten med en kartoffelpresser eller en stamper.
- Rør det lune smør/mælk i kartoffelmosen lidt ad gangen.
- Rør maizenaen ud i koldt vand og jævn millionbøffen til den ønsket konsistens. Her skal sovsen småkoge i nogle minutter, mens du jævner.2-3 spsk Maizena
- Smag sovsen til med salt og peber.salt og peber
- Smag kartoffelmosen til med salt, peber og muskatnød.0.5 tsk Revet muskatnød, salt og peber
- Tilsæt kulør til millionbøffen til ønsket farve.Kulør
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Opskrift på gammeldags millionbøf
Med denne opskrift får du vores bedste bud på en gammeldags millionbøf fuld af smag. Millionbøf minder rigtig meget om hakkebøffer i sovs, her er oksekødet dog bare “hakket” i sovsen. På denne måde får du en rigtig sovset ret, som hænger godt ved det tilbehør, du serverer til. Herhjemme er vi helt vilde med millionbøf, hvilket skyldes flere ting. For det første er det hurtigt at lave. For det andet er det super smagfuldt. Og for det tredje så er det en ret alle kan være med på.

Tilbehør til klassisk millionbøf
Millionbøf, eller væltet lokum som det også kaldes, kan serveres med meget forskelligt tilbehør. Herhjemme elsker vi at spise millionbøf med en god mos. Dette skyldes, at vi synes sovsen hænger rigtig godt ved mosen. Herudover synes vi også, at man kan pifte retten op ved at servere den med noget sylt til. Det kunne f.eks. være syltede agurker, syltede rødbeder eller syltede løg. Det sure/søde bidrager med en god smag til en ellers lidt tung ret. Hvis i ikke er til mos eller kartofler, så kan du også sagtens spise retten med pasta eller ris. På denne måde bliver retten måske også mere børnevenlig.

En nem hverdagsret med massere af smag
Millionbøf er super hurtigt at lave, og det passer derfor godt ind i en travl hverdag. Selvom det er hurtigt at lave, så skal der ikke gåes på kompromis med smagen. Helt klassisk indeholder millionbøf; oksekød, løg, bouillon, laurbær og hvidløg. I denne opskrift har vi dog tilføjet flere grøntsager, både for at give den mere smag, men også for at “spare” lidt på kødet. På denne måde kan man også smugle lidt flere grøntsager i, uden børnene opdager det, da de koger helt ud.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man millionbøf?
Millionbøf laves ved at stege kød og grøntsager. Herefter tilsættes der bouillon og sovsen jævnes.
Hvor længe kan millionbøf holde sig?
Millionbøf kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.
Kan millionbøf fryses?
Millionbøf kan godt fryses. Her er holdbarheden 6 måneder.