Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Tomatsuppe
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
Tomatsuppe
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 porre
- 3 Gulerødder
- 1 Rød peberfrugt
- 2 spsk Olie
- 1 l grøntsagsbouillon (1 l vand + 2 bouillonterninger)
- 800 g Hakket tomat
- 2,5 dl Piskefløde
- ½ saft citron
- 1 tsk Sukker
- Salt
- friskkværnet peber
Tilbehør
- 100 g Suppehorn
Tilberedning
- Hak løg og hvidløg.1 løg, 2 fed hvidløg
- Sauter løg og hvidløg i gryden med lidt olie.2 spsk Olie
- Skræl og skær porre, gulerødder og peberfrugt i grove stykker.2 porre, 3 Gulerødder, 1 Rød peberfrugt
- Steg det i gryden med løg og hvidløg i nogle minutter.
- Tilsæt boullion og hakket tomat.1 l grøntsagsbouillon, 800 g Hakket tomat
- Lad det simre til grøntsagerne er møre (ca. 20 min 20 min)
- Blend suppen til en ensartet masse.
- Tilsæt fløde.2,5 dl Piskefløde
- Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.1/2 saft citron, Salt, friskkværnet peber, 1 tsk Sukker
- Lad suppen simre i 10 min inden servering. Juster evt. med mere boullion, hvis du ønsker en mere lind konsistens.
Tilbehør
- Kog suppehornene efter anvisningen på pakken.100 g Suppehorn
- Kom de kogte suppehorn i suppen lige inden servering.
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Tomatsuppe – en lækker og nem ret til den travle hverdag!
Tomatsuppe er en klassisk ret som de fleste elsker. Dette er helt sikkert ikke uden grund! Retten er super let at lave og du får et fantastisk resultat hver gang.
Med denne opskrift får du den lækreste hjemmelavet suppe som børnene også vil elske. Herhjemme nyder vi hurtige og lækre retter, som er nemme at lave i den travle hverdag. Derfor er denne suppe også en sand go-to. Vi håber, at du har lyst til at prøve opskriften!
Opskrift på suppe med tomater – en krydret og cremet suppe
Udover at være super nem, så er denne suppe også dejlig cremet. Vi elsker cremet supper, hvilket helt sikkert også er en af grundene til, at dette er en sand klassiker herhjemme.
Tomatsuppen kan også sagtens krydres mere, hvis du ønsker mere spice. Du kan f.eks. tilsætte lidt chilipulver for endnu mere varme. Opskriften her er ikke stærk og er en som alle vil være med på. På trods af det, er der dog massere smag og den lækre cremet konsistens giver helt sikkert det sidste!
Tomat suppe som forret
Udover at være helt fænomenal som hovedret i hverdagen eller når der kommer gæster, er denne opskrift og super som en forret. Den er rigtig oplagt, fordi den nemt kan laves dagen før og på den måde, kan du lette arbejdet den dag gæsterne kommer, og lægge alt energien i hovedretten.
Vi er helt sikre på, at tomat suppe er noget dine gæster vil elske, og så kræver det faktisk ikke ret meget at lave det. Herudover kan du lette arbejdet endnu mere, ved at lave suppen på forhånd og efterfølgende fryse den ned. Du kan nu let tage suppe op til aftensmad, eller have det forberedt til du får gæster.
Tilbehør til tomatsuppe
Der findes utroligt meget tilbehør til tomatsuppe, det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Suppen kan serveres med alt fra kødboller til suppehorn. Herudover nyder vi også at spise suppen med nogle lækre, sprøde, hjemmelavede croutoner. Noget det også kan pifte suppen lidt op er friske krydderurter eller krydderolie.
Som med alle andre cremede supper er frisk og lækkert brød også et sandt must-have. Derfor anbefaler vi også, at du serverer suppen med noget lækkert brød til.
Sidst men ikke mindst, er bacon også helt fantastisk til! Den sprøde, salte bacon er perfekt til den cremet, krydret suppe.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man tomatsuppe?
Tomatsuppe laves ved, at grøntsager og tomater koges møre. Herefter blendes det med bouillon og fløde.
Hvor længe kan tomatsuppe holde sig i køleskabet?
Tomatsuppe kan holde sig i 3-4 dage. Vi anbefaler, at du altid lugter og kigger på det, inden du serverer det.
Hvordan laver man tomatsuppe af friske tomater?
Hvis du bruger friske tomater i din suppe, skal du være opmærksom på, at de skal flåes(fjerne skindet) først, så du får en cremet konsistens.
Hvad kan man putte i tomatsuppe?
Tomatsuppe kan serveres med en masse forskelligt; croutoner, suppehorn, kødboller, bacon, krydderurter, krydderolie og brød.
Hvor kommer tomatsuppe fra?
Tomatsuppe er oprindeligt lavet af amerikanske Maria Parloa og er efterfølgende spredt til hele verden.