Hybenrosesirup
Lækker sirup lavet af hybenroseblade.
Ingredienser
- 5 dl sukker
- 5 dl vand
- 5 dl hybenroseblade (Bladene skal være presset godt ned i decilitermålet.)
- 1 citron (skal og saft)
- 0.5 vaniljestænger
Kokkens tips
Siruppen kan også laves uden vanilje og citron, hvis du ønsker en mere ren hybenrosesmag.
Tilberedning
- Kom vand og sukker i en gryde.5 dl sukker, 5 dl vand
- Lad det koge i cirka 5 til 10 minutter.
- Kom vaniljestang, hybenrosenblade, skal og saft fra citronen i et patentglas.5 dl hybenroseblade, 1 citron, 0.5 vaniljestænger
- Hæld sukkervandet i patentglasset, og rør rundt.
- Lad det køle af, inden låget lukkes, og sæt det på køl til dagen efter (eller evt. længere tid).
- Sigt indholdet igennem et fint klæde, og kom det på en flaske, som er helt ren. Brug evt. Atamon til at rense flasken før brug.
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Siruppen kan også laves uden vanilje og citron, hvis du ønsker en mere ren hybenrosesmag.
Ét svar til “Hybenrosesirup”
-
Overraskende nemt at lave!
Efterlad en kommentar