Når du bager pandekagerne, kan du med fordel lægge dem på en tallerken med sølvpapir, så holder de sig lune indtil servering. Pandekagerne kan fryses ned og lunes stille op i ovnen efter optøning.Pandekagerne kan med fordel laves dagen før og lunes stille op i ovnen.
Tilberedning
Kom mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljesukker sammen i en skål og rør det sammen.
200 g Hvedemel, 1 tsk bagepulver, 25 g Sukker, 1 knsp Salt, 1 tsk Vaniljesukker
Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller en lille gryde, og lad det køle lidt af.
25 g Smør
Del ægget i æggeblommer og æggehvider i hver deres skål.
2 Æg
Kom mælk ned til æggeblommerne og rør det sammen.
2,5 dl Mælk
Pisk nu æggeblommer og mælk sammen med de tørre ingredienser.
Riv citron-og appelsinskal, og kom det i dejen sammen med det smeltet smør.
0,5 skal citron, 0,5 skal Appelsin
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i dejen med en dejskraber.
Varm en pande op på mellem varme, og kom lidt fedtstof på, kom ca. 1/2 dl pandekagedej på panden.
50 g Smør
Pandekagerne skal have ca. 1 min på hver side, eller til de er lysebrune.
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Når du bager pandekagerne, kan du med fordel lægge dem på en tallerken med sølvpapir, så holder de sig lune indtil servering. Pandekagerne kan fryses ned og lunes stille op i ovnen efter optøning.Pandekagerne kan med fordel laves dagen før og lunes stille op i ovnen.
Kom mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljesukker sammen i en skål og rør det sammen.
200 g Hvedemel, 1 tsk bagepulver, 25 g Sukker, 1 knsp Salt, 1 tsk Vaniljesukker
Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller en lille gryde, og lad det køle lidt af.
25 g Smør
Del ægget i æggeblommer og æggehvider i hver deres skål.
2 Æg
Kom mælk ned til æggeblommerne og rør det sammen.
2,5 dl Mælk
Pisk nu æggeblommer og mælk sammen med de tørre ingredienser.
Riv citron-og appelsinskal, og kom det i dejen sammen med det smeltet smør.
0,5 skal citron, 0,5 skal Appelsin
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i dejen med en dejskraber.
Varm en pande op på mellem varme, og kom lidt fedtstof på, kom ca. 1/2 dl pandekagedej på panden.
50 g Smør
Pandekagerne skal have ca. 1 min på hver side, eller til de er lysebrune.
Kokkens tips
Når du bager pandekagerne, kan du med fordel lægge dem på en tallerken med sølvpapir, så holder de sig lune indtil servering. Pandekagerne kan fryses ned og lunes stille op i ovnen efter optøning.Pandekagerne kan med fordel laves dagen før og lunes stille op i ovnen.
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
En klassisk opskrift i det amerikanske køkken
Amerikanske pandekager er en sand klassiker, hvis du leder efter inspiration til amerikansk mad! Vi har arbejdet på at lave den bedste opskrift på amerikanske pandekager, som du nemt kan lave hjemme. Det amerikanske køkken er verdenskendt og består af flere forskellige kendte retter, herunder amerikanske pandekager.
Nemme og luftige pandekager til de hyggelige morgener og brunch
Pandekagerne er super lækre og luftige! Når du pisker æggehviderne, så sikrer du, at der kommer luft til dejen, hvilket giver dig et perfekt luftigt resultat. Herudover er pandekagedejen tykkere end du kender fra almindelige pandekager, hvilket giver de amerikanske pandekager en fluffy og lækker konsistens.
Dette betyder også, at pandekagerne bliver mindre og tykkere end du kender det fra de klassiske pandekager, hvilket også gør dem til en ideel snack, hvad enten det er brunch, eftermiddagskaffe eller aftenkaffe/dessert.
Pandekagerne er nemme at lave, og du skal slet ikke være nervøs for, at det går galt. Herudover er de også super hurtige at lave, hvilket også betyder, at de er ideelle på morgenbordet eller som brunch. Herudover er vi slet ikke tvivl, om at børnene vil elske dem! Så hvis du leder efter brunch opskrifter, er disse pandekager helt sikkert en vinder.
Oplagt tilbehør til amerikanske pandekager
Der findes utrolig meget lækkert tilbehør til amerikanske pandekager. Faktisk er det kun fantasien, som sætter grænser.
Herhjemme spiser vi dem nogle gange klassisk med sirup til, men vi kan også rigtig god lide at eksperimentere og nyde dem med andre ting. En lækker bær/frugt kompot går rigtig godt til pandekagerne, og her kan du f.eks. vælge det som passer til årstiden.
Hvis du har friske bær, som ikke er endt som en kompot, kan du også sagtens nyde de lækre, friske bær til pandekagerne.
Hvis du gerne vil prøve noget helt andet og nyt, kan du også nyde pandekagerne med bacon og ahornsirup. Dette er en amerikansk tradition, og vi kan godt forstå, at de gør det. Den saltede, sprøde bacon går perfekt til de søde, bløde pandekager. Vi vil helt sikkert anbefale, at du prøver den kombination.
Opsummerende vil vi præsentere dig for en liste af tilbehør, som vi er blevet glade for til de amerikanske pandekager:
Ahornsirup
Bacon
Bær- eller frugtkompot
Friske bær
Frisk frugt
Marmelade
Vanilje skyr
Is
Ristet nødder
Kanelsukker
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man amerikanske pandekager?
Amerikanske pandekager laves næsten på samme måde som almindelige pandekager. Forskellen er, at æggehviderne piskes for at lave de amerikanske pandekager fluffy og luftige.
Hvad er amerikanske pandekager?
En amerikansk pandekage er en lille, tyk og luftig pandekage, som er kendt fra det amerikanske køkken.
Kan amerikanske pandekager fryses?
Ja, de er fryseegnet. De kan med fordel laves før brug og lunes ved svag varme i ovnen.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar