Opskrift Ingredienser Tilberedning

Amerikanske pandekager – Luftige, nemme og tykke

De luftige amerikanske pandekager er en klassiker til brunchbordet, og med god grund! Her får du en nem opskrift på de populære pandekager.
Fryseegnet Ja
Holdbarhed 3-4 dage
Opbevaring Køleskab, Luftæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad før du spiser.

Køkkenudstyr du skal bruge
Piskeris
Rivejern
Stegepande non-stick*
nemme luftige amerikanske pandekager opskrift
5 fra 8 bedømmelser

Amerikanske pandekager

Klassiske amerikanske pandekager – Her får du opskriften på de luftige og tykke pandekager som passer perfekt til en lækker brunch.
Antal 10

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 35 min

Ingredienser

Pandekagedej:

  • 200 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 25 g Sukker
  • 1 knsp Salt
  • 1 tsk Vaniljesukker
  • 25 g Smør
  • 2 Æg
  • 2,5 dl Mælk
  • 0,5 skal Citron
  • 0,5 skal Appelsin

Til stegning:

  • 50 g Smør

Tilberedning
 

  • Kom mel, bagepulver, sukker, salt og vaniljesukker sammen i en skål og rør det sammen.
    200 g Hvedemel, 1 tsk Bagepulver, 25 g Sukker, 1 knsp Salt, 1 tsk Vaniljesukker
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller en lille gryde, og lad det køle lidt af.
    25 g Smør
  • Del ægget i æggeblommer og æggehvider i hver deres skål.
    2 Æg
  • Kom mælk ned til æggeblommerne og rør det sammen.
    2,5 dl Mælk
  • Pisk nu æggeblommer og mælk sammen med de tørre ingredienser.
  • Riv citron-og appelsinskal, og kom det i dejen sammen med det smeltet smør.
    0,5 skal Citron, 0,5 skal Appelsin
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i dejen med en dejskraber.
  • Varm en pande op på mellem varme, og kom lidt fedtstof på, kom ca. 1/2 dl pandekagedej på panden.
    50 g Smør
  • Pandekagerne skal have ca. 1 min på hver side, eller til de er lysebrune.

Kokkens noter

Når du bager pandekagerne, kan du med fordel lægge dem på en tallerken med sølvpapir, så holder de sig lune indtil servering. 
Pandekagerne kan fryses ned og lunes stille op i ovnen efter optøning.
Pandekagerne kan med fordel laves dagen før og lunes stille op i ovnen. 
Hvad synes du om opskriften?
5 fra 8 bedømmelser

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Gem

En klassisk opskrift i det amerikanske køkken

Amerikanske pandekager er en sand klassiker, hvis du leder efter inspiration til amerikansk mad! Vi har arbejdet på at lave den bedste opskrift på amerikanske pandekager, som du nemt kan lave hjemme. Det amerikanske køkken er verdenskendt og består af flere forskellige kendte retter, herunder amerikanske pandekager.

tykke smaa pandekager amerikansk

Nemme og luftige pandekager til de hyggelige morgener og brunch

Pandekagerne er super lækre og luftige! Når du pisker æggehviderne, så sikrer du, at der kommer luft til dejen, hvilket giver dig et perfekt luftigt resultat. Herudover er pandekagedejen tykkere end du kender fra almindelige pandekager, hvilket giver de amerikanske pandekager en fluffy og lækker konsistens.

Dette betyder også, at pandekagerne bliver mindre og tykkere end du kender det fra de klassiske pandekager, hvilket også gør dem til en ideel snack, hvad enten det er brunch, eftermiddagskaffe eller aftenkaffe/dessert.

Pandekagerne er nemme at lave, og du skal slet ikke være nervøs for, at det går galt. Herudover er de også super hurtige at lave, hvilket også betyder, at de er ideelle på morgenbordet eller som brunch. Herudover er vi slet ikke tvivl, om at børnene vil elske dem! Så hvis du leder efter brunch opskrifter, er disse pandekager helt sikkert en vinder. 

amerikanske pandekager anrettet med sirup

Oplagt tilbehør til amerikanske pandekager

Der findes utrolig meget lækkert tilbehør til amerikanske pandekager. Faktisk er det kun fantasien, som sætter grænser.

Herhjemme spiser vi dem nogle gange klassisk med sirup til, men vi kan også rigtig god lide at eksperimentere og nyde dem med andre ting. En lækker bær/frugt kompot går rigtig godt til pandekagerne, og her kan du f.eks. vælge det som passer til årstiden.

Hvis du har friske bær, som ikke er endt som en kompot, kan du også sagtens nyde de lækre, friske bær til pandekagerne.

Hvis du gerne vil prøve noget helt andet og nyt, kan du også nyde pandekagerne med bacon og ahornsirup. Dette er en amerikansk tradition, og vi kan godt forstå, at de gør det. Den saltede, sprøde bacon går perfekt til de søde, bløde pandekager. Vi vil helt sikkert anbefale, at du prøver den kombination. 

Opsummerende vil vi præsentere dig for en liste af tilbehør, som vi er blevet glade for til de amerikanske pandekager: 

  • Ahornsirup
  • Bacon
  • Bær- eller frugtkompot
  • Friske bær
  • Frisk frugt
  • Marmelade 
  • Vanilje skyr
  • Is 
  • Ristet nødder
  • Kanelsukker
mini pandekager fluffy brunch

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man amerikanske pandekager?

Amerikanske pandekager laves næsten på samme måde som almindelige pandekager. Forskellen er, at æggehviderne piskes for at lave de amerikanske pandekager fluffy og luftige.

Hvad er amerikanske pandekager?

En amerikansk pandekage er en lille, tyk og luftig pandekage, som er kendt fra det amerikanske køkken. 

Kan amerikanske pandekager fryses?

Ja, de er fryseegnet. De kan med fordel laves før brug og lunes ved svag varme i ovnen. 

Find lignende opskrifter

Køkken Amerikansk
Måltid Brunch, Dessert, Morgenmad

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments