Choux au craquelin - Krakelerede vandbakkelser

Ingredienser
Kiks:
- 100 g Sukker
- 100 g Smør
- 100 g Hvedemel
- 0.5 tsk Pasta farve (farve efter ønske)
Vandbakkelse:
- 200 g Vand
- 100 g Smør
- 100 g Hvedemel
- 150 g Æg (ca 3 (str. M/L))
Kokkens tips
Tilberedning
Kiks:
- Kom alle ingredienserne i en skål og ælt det sammen. Vi anbefaler, at du bruger en gummihandske, da pasta farven godt kan smitte af.100 g Sukker, 100 g Smør, 0.5 tsk Pasta farve, 100 g Hvedemel
- Kom dejen mellem to stykker bagepapir, og rul det tyndt ud med en kagerulle( 2-3 mm).
- Sæt nu dejen på frys.
Vandbakkelser:
- Kom smør og vand i en gryde på mellem høj varme.200 g Vand, 100 g Smør
- Tilsæt mel, når smørret er smeltet. Rør grundigt i dejen, så der ikke kommer klumper.100 g Hvedemel
- "Rist" nu dejen af under konstant omrøring ved lav varme i 3-5 min. Dejen må ikke tage farve imens.
- Nedkøl dejen til 45° og tilsæt herefter et æg ad gangen, imens du rører.150 g Æg
- Kom dejen i en sprøjtepose men en rund tyl i.
Bagning:
- Forvarm ovnen til 225° varmluft.
- Kom bagepapir på en bageplade og lav 12 cirkler efter udstikkeren(6 cm) med en blyant.
- Sprøjt vandbakkelsesdejen ud, så de næsten fylder de 12 cirkler.
- Udstik kiksedejen med udstikkeren (6 cm) og læg kiksen ovenpå vandbakkelsesdejen.
- Kom dem i ovnen og skru ned til 180°. Bag dem i ca. 25 min. Det er VIGTIGT, at du IKKE åbner ovnen under bagning, da du så risikerer, at de falder sammen.
- Efter bagning køles kagerne af inden de fyldes med ønsket fyld.
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Efterlad en kommentar