Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Choux au craquelin – Krakelerede vandbakkelser
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme ved justering)
Ingredienser
Kiks:
- 100 g Sukker
- 100 g Smør
- 100 g Hvedemel
- 0.5 tsk Pasta farve (farve efter ønske)
Vandbakkelse:
- 200 g Vand
- 100 g Smør
- 100 g Hvedemel
- 150 g Æg (ca 3 (str. M/L))
Tilberedning
Kiks:
- Kom alle ingredienserne i en skål og ælt det sammen. Vi anbefaler, at du bruger en gummihandske, da pasta farven godt kan smitte af.100 g Sukker, 100 g Smør, 0.5 tsk Pasta farve, 100 g Hvedemel
- Kom dejen mellem to stykker bagepapir, og rul det tyndt ud med en kagerulle( 2-3 mm).
- Sæt nu dejen på frys.
Vandbakkelser:
- Kom smør og vand i en gryde på mellem høj varme.200 g Vand, 100 g Smør
- Tilsæt mel, når smørret er smeltet. Rør grundigt i dejen, så der ikke kommer klumper.100 g Hvedemel
- "Rist" nu dejen af under konstant omrøring ved lav varme i 3-5 min. Dejen må ikke tage farve imens.
- Nedkøl dejen til 45° og tilsæt herefter et æg ad gangen, imens du rører.150 g Æg
- Kom dejen i en sprøjtepose men en rund tyl i.
Bagning:
- Forvarm ovnen til 225° varmluft.
- Kom bagepapir på en bageplade og lav 12 cirkler efter udstikkeren(6 cm) med en blyant.
- Sprøjt vandbakkelsesdejen ud, så de næsten fylder de 12 cirkler.
- Udstik kiksedejen med udstikkeren (6 cm) og læg kiksen ovenpå vandbakkelsesdejen.
- Kom dem i ovnen og skru ned til 180°. Bag dem i ca. 25 min. Det er VIGTIGT, at du IKKE åbner ovnen under bagning, da du så risikerer, at de falder sammen.
- Efter bagning køles kagerne af inden de fyldes med ønsket fyld.
Kokkens tips
Dine egne noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Choux au craquelin – En moderne vandbakkelse
Choux au craquelin er en moderne vandbakkelse med et super smukt ydre. Det smukke ydre skabes ved, at vandbakkelsen bages med en kiks på toppen, som efter bagning får et krakeleret udtryk. Herudover giver kiksen et sprødt ydre, som er ideelt til rigtig mange ting.
Choux au craquelin er oprindeligt en fransk klassiker, men har først rigtig vundet ind i Danmark de seneste år. Herhjemme er vores erfaring af den sprøde vandbakkelse bliver mødt med stor beundring, fordi den simpelthen ser utrolig smuk ud. Tilberedningen er dog ikke udfordrende, så her får du virkelig et flot resultat, som er nemt at komme til.
Choux au craquelin som fastelavnsboller
Med denne choux au craquelin opskrift, får du en grundopskrift, som kan bruges til rigtigt meget. De sprøde vandbakkelser er helt ideelle som fastelavnsboller, hvor du kan nyde dem med kagecreme og syltetøj.
Det er dog ikke kun til fastelavn de sprøde choux au craquelin kager kager kan nydes. Der kan spises som de er, men du kan også komme nærmest alt fyld i. Flødeskum, kagecreme og syltetøj af alle slags er super lækre. Herudover vil en lemoncurd også gå fantastisk til de søde kager, fordi det bidrager med lidt syre.