Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Opskrift på gammeldags millionbøf
Med denne opskrift får du vores bedste bud på en gammeldags millionbøf fuld af smag. Millionbøf minder rigtig meget om hakkebøffer i sovs, her er oksekødet dog bare “hakket” i sovsen. På denne måde får du en rigtig sovset ret, som hænger godt ved det tilbehør, du serverer til. Herhjemme er vi helt vilde med millionbøf, hvilket skyldes flere ting. For det første er det hurtigt at lave. For det andet er det super smagfuldt. Og for det tredje så er det en ret alle kan være med på.
Tilbehør til klassisk millionbøf
Millionbøf, eller væltet lokum som det også kaldes, kan serveres med meget forskelligt tilbehør. Herhjemme elsker vi at spise millionbøf med en god mos. Dette skyldes, at vi synes sovsen hænger rigtig godt ved mosen. Herudover synes vi også, at man kan pifte retten op ved at servere den med noget sylt til. Det kunne f.eks. være syltede agurker, syltede rødbeder eller syltede løg. Det sure/søde bidrager med en god smag til en ellers lidt tung ret. Hvis i ikke er til mos eller kartofler, så kan du også sagtens spise retten med pasta eller ris. På denne måde bliver retten måske også mere børnevenlig.
Millionbøf er super hurtigt at lave, og det passer derfor godt ind i en travl hverdag. Selvom det er hurtigt at lave, så skal der ikke gåes på kompromis med smagen. Helt klassisk indeholder millionbøf; oksekød, løg, bouillon, laurbær og hvidløg. I denne opskrift har vi dog tilføjet flere grøntsager, både for at give den mere smag, men også for at “spare” lidt på kødet. På denne måde kan man også smugle lidt flere grøntsager i, uden børnene opdager det, da de koger helt ud.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan laver man millionbøf?
Millionbøf laves ved at stege kød og grøntsager. Herefter tilsættes der bouillon og sovsen jævnes.
Hvor længe kan millionbøf holde sig?
Millionbøf kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet.
Kan millionbøf fryses?
Millionbøf kan godt fryses. Her er holdbarheden 6 måneder.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar