Vaniljekranse med mandelmel

Hjemmelavede vaniljekranse til juletiden - bagt med smør og kærlighed

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter

5 fra 3 bedømmelser

Kanel kage

Ingredienser
 

  • 100 g mandelmel (eller hele mandler (se noter) )
  • 250 g hvedemel
  • 175 g sukker
  • 1 æg (M/L)
  • 200 g smør
  • 1-2 vaniljestænger

Kokkens tips

Du kan både benytte mandelmel eller hele mandler. Hvis du bruger hele mandler, bør du smutte dem først, da dejen ellers får nogle mørke nister fra skallen. Du kan godt bruge hele rå mandler, men her skal du være opmærksom på, at vaniljekransene får lidt mere struktur. 
Hvis dejen er for blød, når du skal sprøjte den ud, kan du komme den i køleskabet i 15 min. 
Vanilje kan variere i kvalitet. Hvis du benytter en vanilje af god kvalitet, kan du nøjes med at benytte én stang. Det er også muligt at benytte vaniljesukker. Her anbefaler vi, at du bruger ca. 4 tsk. 

Tilberedning
 

  • Tag smørret ud af køleskabet, så det bliver blødt (ca. 1 time før).
    200 g smør
  • (Dette trin er kun, hvis du benytter hele mandler):
    Smut mandlerne, og hak dem helt fint i en blender.
    100 g mandelmel
  • Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med sukker og kom det derefter i rørskålen.
    1-2 vaniljestænger, 175 g sukker
  • Kom mandelmel og hvedemel i røreskålen.
    250 g hvedemel
  • Bland mandelmel, sukkerblanding og hvedemel i skålen.
  • Tilsæt æg, og rør det sammen.
    1 æg
  • Rør dejen, til ægget er rørt helt ud.
  • Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen.
  • Rør dejen, indetil det er helt samlet.
  • Tænd ovnen på 200° varmluft.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl i (ø9mm).
  • Sprøjt dejen ud i cirkler på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i ca. 10-12 min, eller til de er gyldne.
  • Tag kransene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en rist.

Bedøm opskriften

Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse

Kokkens tips

Du kan både benytte mandelmel eller hele mandler. Hvis du bruger hele mandler, bør du smutte dem først, da dejen ellers får nogle mørke nister fra skallen. Du kan godt bruge hele rå mandler, men her skal du være opmærksom på, at vaniljekransene får lidt mere struktur. 
Hvis dejen er for blød, når du skal sprøjte den ud, kan du komme den i køleskabet i 15 min. 
Vanilje kan variere i kvalitet. Hvis du benytter en vanilje af god kvalitet, kan du nøjes med at benytte én stang. Det er også muligt at benytte vaniljesukker. Her anbefaler vi, at du bruger ca. 4 tsk. 

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




2 svar til “Vaniljekranse”

  1. Sarah Lykke Jensen Avatar
    Sarah Lykke Jensen

    Hej Mads,
    Hvad er hemmeligheden/tricket bag en vaniljekrans, der holder den rillede form EFTER bagning?
    Bh Sarah

    1. Mads Lunde - Professionel kok Avatar
      Mads Lunde - Professionel kok

      Hej Sarah
      Det kan være hvis smørret er for blødt når det skal ind og bages, Så du kan med fordel sprøjte dem ud og så køle dem ned inden de skal i ovnen, så smørret når at sætte Sig lidt hårdere 😊 kom dem i køl 30 min eller en tur i Fryseren 15min😊

      Vh Mads lunde