Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

Ramsløgsmayo
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 2 spsk eddike
- 1-2 tsk dijonsennep
- 1 dl ramsløgsolie
- 4-5 dl rapsolie
- 1 tsk salt
- salt og peber til tilsmagning
Tilberedning
- Pisk æggeblommer, dijonsennep, eddike og salt sammen i ca. 2 min, til det bliver luftigt.1-2 tsk dijonsennep, 1 dl ramsløgsolie, 4-5 dl rapsolie, 1 tsk salt, salt og peber til tilsmagning
- Pisk herefter ramsløgsolie og rapsolie i, i en tynd stråle. Det er vigtigt, at det sker stille og roligt, da mayoen ellers kan skille.
- Når mayoen har den ønskede konsistens, smages den til med salt og peber.3 æggeblommer
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
En mayonnaise med mange muligheder
Mayonnaise i sig selv er fuld af muligheder. En mayonnaise er fantastisk, når den er neutral, men der er uendelige muligheder for forskellige smagskombinationer. Når ramsløgene er i sæson, er de en gylden mulighed for at skabe en fantastisk smagskombination! For at få det bedste resultat, når du laver ramsløgsmayo, er det vores anbefaling, at du bruger en god ramsløgsolie. Her får du også den fantastisk smukke grønne farve på din mayonnaise, fordi ramsløgsolien farver mayoen i en flot lysegrøn farve.

Ramsløg i mayo
Ramsløg i mayo er et ideelt valg, hvis du leder efter en ny og spændende smagskombination i din mayo. Ramsløg smager af en blanding af hvidløg og purløg. Det betyder, at din mayo får en let “løget” smag, som bare gør det rigtig godt til mange forskellige retter.

Anvendelsesmuligheder
Der er et hav af anvendelsesmuligheder, når du laver mayonnaise med ramsløg. Du kan bruge det i alle de situationer, hvor du vil bruge neutral mayo. Herhjemme elsker vi at kombinere ramsløgsmayo med grill, fordi vi synes, at smagsnuancerne er fantastiske sammen. Herudover er det selvfølgelig lækkert i burgere, til pommes frites osv.

Ofte stillede spørgsmål
Hvor lang tid kan ramsløgsmayo holde sig?
Holdbarheden er ca. 2-3 uger på køl.
Hvad smager ramsløg af?
Ramsløg smager af en blanding af hvidløg og purløg.
Hvor findes ramsløg?
Ramsløg findes i mange danske skove og parker, særligt ved løvskov. Ofte kan det også købes i supermarkeder.