Ramsløgsmayo

Ramsløgsmayo – Cremet mayo med ramsløg

Nem opskrift på hjemmelavet ramsløgsmayo – et lækkert twist på den klassiske mayo, når tilbehøret skal smage og se ud af lidt ekstra.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 2-3 uger
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Piskeris
Skål
Ramsløgsmayo
5 fra 4 vurderinger

Tryk på stjernene for at vurdere opskriften!

Ramsløgsmayo

Cremet mayo med smag af ramsløg.
Antal 6 dl

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk eddike
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 1 dl ramsløgsolie
  • 4-5 dl rapsolie
  • 1 tsk salt
  • salt og peber til tilsmagning
Indkøbsliste på SMS

Tilberedning
 

  • Pisk æggeblommer, dijonsennep, eddike og salt sammen i ca. 2 min, til det bliver luftigt.
    1-2 tsk dijonsennep, 1 dl ramsløgsolie, 4-5 dl rapsolie, 1 tsk salt, salt og peber til tilsmagning
  • Pisk herefter ramsløgsolie og rapsolie i, i en tynd stråle. Det er vigtigt, at det sker stille og roligt, da mayoen ellers kan skille.
  • Når mayoen har den ønskede konsistens, smages den til med salt og peber.
    3 æggeblommer

Kokkens noter

Konsistensen varierer, alt efter hvor meget olie du kommer i.

Dine egne noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?
5 fra 4 vurderinger

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del Print

En mayonnaise med mange muligheder

Mayonnaise i sig selv er fuld af muligheder. En mayonnaise er fantastisk, når den er neutral, men der er uendelige muligheder for forskellige smagskombinationer. Når ramsløgene er i sæson, er de en gylden mulighed for at skabe en fantastisk smagskombination! For at få det bedste resultat, når du laver ramsløgsmayo, er det vores anbefaling, at du bruger en god ramsløgsolie. Her får du også den fantastisk smukke grønne farve på din mayonnaise, fordi ramsløgsolien farver mayoen i en flot lysegrøn farve. 

Ramsløg i mayo

Ramsløg i mayo er et ideelt valg, hvis du leder efter en ny og spændende smagskombination i din mayo. Ramsløg smager af en blanding af hvidløg og purløg. Det betyder, at din mayo får en let “løget” smag, som bare gør det rigtig godt til mange forskellige retter.

Ramsløgsmayo

Anvendelsesmuligheder

Der er et hav af anvendelsesmuligheder, når du laver mayonnaise med ramsløg. Du kan bruge det i alle de situationer, hvor du vil bruge neutral mayo. Herhjemme elsker vi at kombinere ramsløgsmayo med grill, fordi vi synes, at smagsnuancerne er fantastiske sammen. Herudover er det selvfølgelig lækkert i burgere, til pommes frites osv. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid kan ramsløgsmayo holde sig?

Holdbarheden er ca. 2-3 uger på køl.

Hvad smager ramsløg af?

Ramsløg smager af en blanding af hvidløg og purløg.

Hvor findes ramsløg?

Ramsløg findes i mange danske skove og parker, særligt ved løvskov. Ofte kan det også købes i supermarkeder. 

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments