Ramsløgsmayo

Ramsløgsmayo – Cremet mayo med ramsløg

Nem opskrift på hjemmelavet ramsløgsmayo – et lækkert twist på den klassiske mayo, når tilbehøret skal smage og se ud af lidt ekstra.
❄ Fryseegnet Nej
📆 Holdbarhed 2-3 uger
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Piskeris
Skål
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Ramsløgsmayo
5 fra 4 bedømmelser

Ramsløgsmayo

Cremet mayo med smag af ramsløg.
Antal 6 dl

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk eddike
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 1 dl ramsløgsolie
  • 4-5 dl rapsolie
  • 1 tsk salt
  • salt og peber til tilsmagning

Tilberedning
 

  • Pisk æggeblommer, dijonsennep, eddike og salt sammen i ca. 2 min, til det bliver luftigt.
    1-2 tsk dijonsennep, 1 dl ramsløgsolie, 4-5 dl rapsolie, 1 tsk salt, salt og peber til tilsmagning
  • Pisk herefter ramsløgsolie og rapsolie i, i en tynd stråle. Det er vigtigt, at det sker stille og roligt, da mayoen ellers kan skille.
  • Når mayoen har den ønskede konsistens, smages den til med salt og peber.
    3 æggeblommer

Kokkens tips

Konsistensen varierer, alt efter hvor meget olie du kommer i.

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!

En mayonnaise med mange muligheder

Mayonnaise i sig selv er fuld af muligheder. En mayonnaise er fantastisk, når den er neutral, men der er uendelige muligheder for forskellige smagskombinationer. Når ramsløgene er i sæson, er de en gylden mulighed for at skabe en fantastisk smagskombination! For at få det bedste resultat, når du laver ramsløgsmayo, er det vores anbefaling, at du bruger en god ramsløgsolie. Her får du også den fantastisk smukke grønne farve på din mayonnaise, fordi ramsløgsolien farver mayoen i en flot lysegrøn farve. 

Ramsløg i mayo

Ramsløg i mayo er et ideelt valg, hvis du leder efter en ny og spændende smagskombination i din mayo. Ramsløg smager af en blanding af hvidløg og purløg. Det betyder, at din mayo får en let “løget” smag, som bare gør det rigtig godt til mange forskellige retter.

Ramsløgsmayo

Anvendelsesmuligheder

Der er et hav af anvendelsesmuligheder, når du laver mayonnaise med ramsløg. Du kan bruge det i alle de situationer, hvor du vil bruge neutral mayo. Herhjemme elsker vi at kombinere ramsløgsmayo med grill, fordi vi synes, at smagsnuancerne er fantastiske sammen. Herudover er det selvfølgelig lækkert i burgere, til pommes frites osv. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid kan ramsløgsmayo holde sig?

Holdbarheden er ca. 2-3 uger på køl.

Hvad smager ramsløg af?

Ramsløg smager af en blanding af hvidløg og purløg.

Hvor findes ramsløg?

Ramsløg findes i mange danske skove og parker, særligt ved løvskov. Ofte kan det også købes i supermarkeder. 

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse