Rørt luftigt smør

Pisket smør – Cremet og luftigt smør

Et godt valg hvis du ønsker at pifte den normale smør op - Her bliver smørret en hel restaurantoplevelse.
❄ Fryseegnet Ja
📆 Holdbarhed 1-2 uger
📦 Opbevaring Køleskab, Lufttæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
El-Pisker
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Pisket smør opskriftbillede
4,42 fra 12 bedømmelser

Pisket smør

Et godt valg hvis du ønsker at pifte den normale smør op – Her bliver smørret en hel restaurantoplevelse.
Antal 1

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser

  • 250 g Smør
  • 1 dl Kærnemælk
  • 1 tsk Flagesalt

Tilberedning
 

  • Skær smørret ud i mindre stykker.
    250 g Smør
  • Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå i 45 min til det er hel blødt .
  • Kom de bløde smørstykker i skål.
  • Pisk smørret på fuld styrke i 5 min til det er helt luftigt og blødt.
  • Tilsæt nu kærnemælk lidt ad gangen under lav hastighed.
    1 dl Kærnemælk
  • Når det hele er blandet sammen skrues op på fuld styrke og der piskes i yderligere 5 min.
  • Rør til sidst flagesalten i.
    1 tsk Flagesalt
  • Kom smørret i ønsket skål/beholder.

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Fik du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar om din oplevelse!

Anvendelsesmuligheder med pisket smør

Pisket smør kan bruges næsten alle de steder, hvor du ville bruge normal smør som tilbehør. Det er lige med til at pifte retten op, og give det et restaurant lignende udtryk. Når du pisker smørret, får du en super luftig og let smør, som er nem at smøre ud og som smager fantastisk på f.eks. brød.

Pisket smør er en form for rørt smør, hvor du udnytter smørrets egenskab til at binde luften og blive let. Når du vælger at piske dit smør, får du også en større volumen. Herudover har du mulighed for at variere din piskede smør, ved at bruge forskellige tørret krydderurter, som passer til den ret det skal serveres til.

Vil du gerne gå mere italiensk til værks eller ønsker du endnu mere smæk på smagen, kan du også kombinere pisket smør med en gremolata. Uanset om du vælger tørret krydderurter eller gremolata kan det både vendes i eller drysses ovenpå.

Gremolata
Gremolata er en super lækker klassisk italiensk topping med persille, hvidløg og citron – Perfekt til kød, supper, gryderetter mv.
 Gå til opskrift
Gremolata opskriftbillede
Pisket smør
Rørt luftigt smør

Smør, kærnemælk og flagesalt

Pisket smør består af smør, kærnemælk og flagesalt. Kærnemælken er med til at give et syrligt knæk til smørret, som smager helt fantastisk på brød. Særligt passer syren perfekt til en godt surdejsbrød.

Pisket smør med kærnemælk

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er pisket smør?

Pisket smør er en form for rørt smør med kærnemælk, som gør smørret luftigt og mere volumiøst. Perfekt til at imponere gæsterne, med en virkelig nem og simpelt detalje til middagen.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

4,42 from 12 votes (12 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse