Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Pisket smør
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
- 250 g Smør
- 1 dl Kærnemælk
- 1 tsk Flagesalt
Tilberedning
- Skær smørret ud i mindre stykker.250 g Smør
- Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå i 45 min til det er hel blødt .
- Kom de bløde smørstykker i skål.
- Pisk smørret på fuld styrke i 5 min til det er helt luftigt og blødt.
- Tilsæt nu kærnemælk lidt ad gangen under lav hastighed.1 dl Kærnemælk
- Når det hele er blandet sammen skrues op på fuld styrke og der piskes i yderligere 5 min.
- Rør til sidst flagesalten i.1 tsk Flagesalt
- Kom smørret i ønsket skål/beholder.
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Videoopskrift
Anvendelsesmuligheder med pisket smør
Pisket smør kan bruges næsten alle de steder, hvor du ville bruge normal smør som tilbehør. Det er lige med til at pifte retten op, og give det et restaurant lignende udtryk. Når du pisker smørret, får du en super luftig og let smør, som er nem at smøre ud og som smager fantastisk på f.eks. brød.
Pisket smør er en form for rørt smør, hvor du udnytter smørrets egenskab til at binde luften og blive let. Når du vælger at piske dit smør, får du også en større volumen. Herudover har du mulighed for at variere din piskede smør, ved at bruge forskellige tørret krydderurter, som passer til den ret det skal serveres til.
Vil du gerne gå mere italiensk til værks eller ønsker du endnu mere smæk på smagen, kan du også kombinere pisket smør med en gremolata. Uanset om du vælger tørret krydderurter eller gremolata kan det både vendes i eller drysses ovenpå.
Smør, kærnemælk og flagesalt
Pisket smør består af smør, kærnemælk og flagesalt. Kærnemælken er med til at give et syrligt knæk til smørret, som smager helt fantastisk på brød. Særligt passer syren perfekt til en godt surdejsbrød.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad er pisket smør?
Pisket smør er en form for rørt smør med kærnemælk, som gør smørret luftigt og mere volumiøst. Perfekt til at imponere gæsterne, med en virkelig nem og simpelt detalje til middagen.