Ramsløg salt

Ramsløgsalt – Nem hjemmelavet kryddersalt

Ramsløgsalt med tørret ramsløg - Nem opskrift på hjemmelavet kryddersalt med ramsløg. Se opskriften he
📆 Holdbarhed 1 år+
📦 Opbevaring Lufttæt beholder, Stuetemperatur

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.

🍳 Køkkenudstyr du skal bruge
Foodprocessor
QR Code

Skal du have opskriften med i køkkenet?
Scan QR-koden med dit kamera, for at få den frem på mobilen.

Fik du det brugt? Skriv gerne en kommentar om hvordan du synes det virkede.

Ramsløgsalt opskrift
5 fra 6 bedømmelser

Ramsløgsalt

Ramsløgsalt med tørret ramsløg – Nem opskrift på hjemmelavet kryddersalt med ramsløg
Antal 1 portion

(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet 3 timer 10 minutter

Ingredienser

  • 50 g Ramsløg
  • 200 g Groft salt

Tilberedning
 

  • Ramsløg og salt kommes i en foodprocessor og blendes godt sammen.
    50 g Ramsløg, 200 g Groft salt
    Ramsløgsalt foodprocessor
  • Kom blandingen på en bageplade med bagepapir på og spred det ud.
    Ramsløgsalt spredt ud
  • Sæt bagepladen i ovnen på 50 grader.
  • Ramsløgene skal være helt tørre før det er færdigt, tiden kan varierer, men ca. 3 timer. Hvis du er i tvivl giver du det bare lidt længere, det kan ikke få for meget. Du kan med fordel også tørre salten i ovnen natten over.
  • Når det er helt tørt tages ramsløgssalten ud og afkøles helt før det kommes på glas.

Kokkens tips

Opbevar salten i en lufttæt beholder for længere holdbarhed.

Dine noter

(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)

Hvad synes du om opskriften?

Klik på stjernene for at bedømme

Pin Del Print
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!

Tilberedning af hjemmelavet kryddersalt med ramsløg

Med denne opskrift får du en super nem fremgangsmåde til hjemmelavet salt med ramsløg. Ramsløgsalt laves ved, at ramsløgene hakkes i en foodprocesser med salt, hvorefter det spredes ud på en bageplade og tørres i ovnen. Ramsløg salt i ovn er derfor et nemt bud, hvis du går og mangler inspiration til at pifte salten op derhjemme. Når du tilbereder ramsløg salt, skal du ikke være bange for at miste smagen. Tørret ramsløg bibeholder nemlig den dejlige smag. 

Ramsløg salt
Hjemmelavet ramsløgsalt

Opbevaring af ramsløgssalt

Salt med ramsløg opbevares bedst i et lufttæt glas ved stuetemperatur. Det er vigtigt, at saltet ikke får fugt, da det sætter holdbarheden ned, og du vil opleve, at det begynder at klumpe sammen. Opbevarer du saltet korrekt er holdbarheden lang og næsten uendelig, da saltet konserverer og dermed giver bakterier dårlige betingelser for at vækste.

Anvendelse af ramsløgssalt

Med denne ramsløgsalt opskrift får du en kryddersalt, som kan bruges til utroligt meget. Saltet har en fantastisk duft og smag af forår! Herhjemme bruger vi saltet til alt muligt. Det kan bruges til alt kød både bøffer og helstege.

Herudover er det fantastisk til både kylling, fisk, gris og okse! Saltet er også fantastisk som topping på et foccaciabrød eller som krydring i smør. Udover at saltet kan bruges i din egen madlavning, så oplever vi faktisk også, at saltet er en perfekt værtindegave, som altid bliver modtaget med stor taknemmelighed.

Andre opskrifter med ramsløg:

Ramsløgspesto
Her får du opskriften på en nem hjemmelavet pesto med ramsløg og mandler – Grøn frisk ramsløgspesto perfekt til foråret
 Gå til opskrift
Ramsløgspesto
Ramsløgsolie
Super velsmagende grøn ramsløgsolie! Ideel til mayonnaise, topping til supper og til at pifte salaten op.
 Gå til opskrift
Ramsløgsolie opskrift

Ofte stillede spørgsmål

Hvad bruger man ramsløg salt til?

Det er faktisk kun fantasien, som sætter grænsen. Det er fantastisk til alt kød, men smager og lækkert som topping på et dejligt foccaciabrød.

Hvor lang tid kan ramsløgsalt holde sig?

Holdbarheden er utrolig god, hvis det opbevares korrekt. Her er holdbarheden næsten uendelig.

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.

Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

7 Kommentarer

5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




  1. når jeg laver ramsløgssalt, mister det hurtigt farven. Har du et tip til at bevare den fine grønne farve? mvh nethe

    • Hej Nethe
      Det vil Ændre sig lidt i farven, men det bedste tip er af tørre det på mindre grader 😀

        • Du kan prøver ved 40 også se om det giver lidt, men tager nok lidt længere tid 😀

          • Gør det en forskel, om du tørrer bladene for sig og blander med salt derefter (som på billederne), eller om du blender det hele og tørrer sammen?

          • Jeg blander det altid sammen med Salt, da smagen for ramsløg kommer mere ind i salten 😀