Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Ramsløgsalt
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme ved justering)
Ingredienser
- 50 g Ramsløg
- 200 g Groft salt
Tilberedning
- Ramsløg og salt kommes i en foodprocessor og blendes godt sammen.50 g Ramsløg, 200 g Groft salt
- Kom blandingen på en bageplade med bagepapir på og spred det ud.
- Sæt bagepladen i ovnen på 50 grader.
- Ramsløgene skal være helt tørre før det er færdigt, tiden kan varierer, men ca. 3 timer. Hvis du er i tvivl giver du det bare lidt længere, det kan ikke få for meget. Du kan med fordel også tørre salten i ovnen natten over.
- Når det er helt tørt tages ramsløgssalten ud og afkøles helt før det kommes på glas.
Kokkens tips
Dine egne noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Tilberedning af hjemmelavet kryddersalt med ramsløg
Med denne opskrift får du en super nem fremgangsmåde til hjemmelavet salt med ramsløg. Ramsløgsalt laves ved, at ramsløgene hakkes i en foodprocesser med salt, hvorefter det spredes ud på en bageplade og tørres i ovnen. Ramsløg salt i ovn er derfor et nemt bud, hvis du går og mangler inspiration til at pifte salten op derhjemme. Når du tilbereder ramsløg salt, skal du ikke være bange for at miste smagen. Tørret ramsløg bibeholder nemlig den dejlige smag.
Opbevaring af ramsløgssalt
Salt med ramsløg opbevares bedst i et lufttæt glas ved stuetemperatur. Det er vigtigt, at saltet ikke får fugt, da det sætter holdbarheden ned, og du vil opleve, at det begynder at klumpe sammen. Opbevarer du saltet korrekt er holdbarheden lang og næsten uendelig, da saltet konserverer og dermed giver bakterier dårlige betingelser for at vækste.
Anvendelse af ramsløgssalt
Med denne ramsløgsalt opskrift får du en kryddersalt, som kan bruges til utroligt meget. Saltet har en fantastisk duft og smag af forår! Herhjemme bruger vi saltet til alt muligt. Det kan bruges til alt kød både bøffer og helstege.
Herudover er det fantastisk til både kylling, fisk, gris og okse! Saltet er også fantastisk som topping på et foccaciabrød eller som krydring i smør. Udover at saltet kan bruges i din egen madlavning, så oplever vi faktisk også, at saltet er en perfekt værtindegave, som altid bliver modtaget med stor taknemmelighed.
Andre opskrifter med ramsløg:
Ofte stillede spørgsmål
Hvad bruger man ramsløg salt til?
Det er faktisk kun fantasien, som sætter grænsen. Det er fantastisk til alt kød, men smager og lækkert som topping på et dejligt foccaciabrød.
Hvor lang tid kan ramsløgsalt holde sig?
Holdbarheden er utrolig god, hvis det opbevares korrekt. Her er holdbarheden næsten uendelig.
når jeg laver ramsløgssalt, mister det hurtigt farven. Har du et tip til at bevare den fine grønne farve? mvh nethe
Hej Nethe
Det vil Ændre sig lidt i farven, men det bedste tip er af tørre det på mindre grader 😀
Så under 40 grader?
Du kan prøver ved 40 også se om det giver lidt, men tager nok lidt længere tid 😀
Gør det en forskel, om du tørrer bladene for sig og blander med salt derefter (som på billederne), eller om du blender det hele og tørrer sammen?
Jeg blander det altid sammen med Salt, da smagen for ramsløg kommer mere ind i salten 😀
Tak 🌱