Spaghetti med kødsovs - Den klassiske hverdagsret og danske version af spaghetti bolognese. Her får du en lækker og nem pasta med kødsovs.
Forb. tid 15 minutterminutter
Tilb. tid 45 minutterminutter
Samlet tid 1 timetime
4,67 fra 12 bedømmelser
Ingredienser
Kødsovs
500gHakket oksekød
100gBlegselleri(4-5 stk, kan undlades)
250gGulerod(3 stk, kan undlades)
2løg
2fedhvidløg
4spskRapsolie
2tskTørret basilikum
3tskTørret oregano
140gTomatpuré
800gHakket tomat
3dlOksebouillon(3 dl vand + 1 bouillonterning)
2spskbalsamicoeddike
1tskBrun farin
salt og peber
Tilbehør
75gParmesan
400gSpaghetti
Kokkens tips
Kødsovsen kan med fordel fryses.Hvis du ønsker grovere stykker grøntsager, kan de med fordel hakkes i hånden. Grøntsager kan i mere eller mindre grad undværes, alt efter hvor "sund" man ønsker opskriften, og kan sagtens skiftes ud med andre grøntsager, alt efter hvad man har derhjemme.
Tilberedning
Kødsovs
Kom løg, hvidløg, blegselleri og gulerødder i en minihakker og hak det fint.
100 g Blegselleri, 2 løg, 2 fed hvidløg, 250 g Gulerod
Kom 2 spsk olie i en gryde.
4 spsk Rapsolie
Brun kødet af i en gryde og tag det herefter op.
500 g Hakket oksekød
Kom 2 spsk olie i en gryden.
4 spsk Rapsolie
Steg løg, hvidløg, blegselleri og gulerødderne i gryden.
100 g Blegselleri, 2 løg, 2 fed hvidløg, 250 g Gulerod
Tilsæt tomatpuré, balsamicoeddike, brun farin, tørret oregano og tørret basilikum og lad det stege med i ca. 1 min.
Kødsovsen kan med fordel fryses.Hvis du ønsker grovere stykker grøntsager, kan de med fordel hakkes i hånden. Grøntsager kan i mere eller mindre grad undværes, alt efter hvor "sund" man ønsker opskriften, og kan sagtens skiftes ud med andre grøntsager, alt efter hvad man har derhjemme.
Kødsovsen kan med fordel fryses.Hvis du ønsker grovere stykker grøntsager, kan de med fordel hakkes i hånden. Grøntsager kan i mere eller mindre grad undværes, alt efter hvor “sund” man ønsker opskriften, og kan sagtens skiftes ud med andre grøntsager, alt efter hvad man har derhjemme.
Ris/ros eller har du lavet opskriften?Vi ville blive enormt glade hvis du efterlod en kommentar med hvad du synes!
Kødsovs i hverdagen
Her får du en lækker opskrift på en kødsovs, som er nem at lave i hverdagen. I hverdagen leder man ofte efter hurtige, nemme og lækre opskrifter, her bliver du bestemt ikke snydt med denne opskrift.
Tilberedningstiden er relativ kort, og retten passer næsten sig selv i gryden. Herhjemme sætter vi pris på god hjemmelavet mad, som ikke hver dag behøver at tage lang tid. Derfor er pasta med kødsovs også en sand go-to ret hos os.
Herudover kan du sagtens lave en stor portion kødsovs, som enten kan fryses, eller bruges til lasagne dagen efter. Vi mener selv, at vi har fundet den bedste variant af kødsovs, og vi håber, at du har lyst til at prøve den.
Spaghetti med kødsovs – brug hvad du har i køleskabet
Spaghetti med kødsovs er en taknemmelig ret. Du kan bruge stort set alle grøntsager, hvilket også gør den ideel som en lækker hverdagsret.
Herhjemme varierer vi gerne opskriften lidt alt efter hvilke grøntsager, vi har i køleskabet, som trænger til at blive brugt. Kødsovs er også en god måde at lave en sovs med massere af grøntsager, hvor det faktisk kun er fantasien der sætter grænser.
Grøntsagerne er med til at give sovsen en rigtig god konsistens, men også en super lækker smag. Fordelen ved den hjemmelavet kødsovs er derfor også, at man virkelig kan tilpasse opskriften til det man selv godt kan lide.
Vi oplever også, at retten er super børnevenlig. Du kan skære grøntsagerne fint ud og lade dem koge ud i sovsen. Det er en god måde at snige grøntsager ind i opskriften på. Herudover kan du sagtens variere med forskellige pastatyper både spaghetti, skruer osv., hvilket også skaber lidt variation.
Pasta med kødsovs – 5 hurtige tips
Det første tips er helt sikkert noget vi benytter os meget af. Vi laver altid en stor portion kødsovs. Herefter fryser vi kødsovsen ned og så har vi lækker, hjemmelavet aftensmad de dage, hvor tiden er knap. Herudover er fordelen ved en stor portion også, at du kan lave en lækker lasagne, som enten kan spises dagen efter eller fryses ned.
Brug de grøntsager du har i køleskabet. På denne måde undgår du madspild og samtidigt gør de sig rigtig godt i pasta med kødsovs, fordi de bidrager med en lækker konsistens. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for, hvad der kan bruges. Vi har opskrevet en liste med grøntsagen som f.eks. kan bruges. Der er helt sikkert mange flere som også kan bruges:
Gulerod
Bladselleri
Knoldselleri
Peberfrugt
Squash
Porre
Løg (forskellige typer)
Champignon
Pastinak
Persillerod
Tomat
Vores sidste tips er, at selvom retten er hurtig, lækker og nem, kan du med fordel toppe den lidt op. Dette gør vi ved, at bruge en god ost over. Vi bruger som regel en god parmesan, pecorino eller mozzarella, men her kan du faktisk også bruge den ost, du har i køleskabet. At bruge lidt lækkert ost på toppen gør lige det sidste, og opskriften bliver lige en lille tand bedre. Vi anbefaler, at du bruger den ost som du synes er lækker.
Hvis du har en sjat fløde i køleskabet, så brug den gerne. Lidt fløde i kødsovsen giver en super lækker og cremet konsistens. Herudover giver fløden også en rigtig lækker smag, som lige kan give det sidste til den hjemmelavet kødsovs.
Du kan med fordel erstatte noget af kødet med linser. Her kan du spare på kødet og pengepungen. Du skal dog være opmærksom på at kogetiden bliver lidt længere. Smag på linserne undervejs, du kan nemt smage når de er færdige.
Ofte stillede spørgsmål
Hvor længe kan kødsovs holde sig i køleskabet?
Kødsovs kan holde sig i 3-4 dage i køleskabet. Vi anbefaler, at du altid kigger og dufter inden du spiser det.
Hvor længe kan kødsovs holde sig i fryseren?
De fleste siger at kødsovs kan holde sig i op til 8 måneder. Igen anbefaler vi, at du altid kigger og lugter til maden inden.
Hvordan laver man kødsovs?
Det er rigtig nemt at lave kødsovs. Kødet brunes af sammen med grøntsager og tomat. Herefter skal retten simre. Jo længere tid retten simrer, jo mere smag får den.
Hvor meget kødsovs pr person?
Vi regner med 500 g hakket oksekød til 4 personer. Her kan du så lave opskriften større ved at tilføje flere grøntsager.
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde - Professionel kok
Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen.
Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.
Efterlad en kommentar