Hokkaidosuppe med kokosmælk

Lækker opskrift på krydret hokkaidosuppe med hokkaidogræskar, kokosmælk og ingefær – perfekt til efteråret.

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time

4,67 fra 3 bedømmelser

Kanel kage

Ingredienser
 

Suppe

  • 1 hokkaidogræskar (800 g renset vægt)
  • 1-2 løg
  • 1 l grøntsagsboullion (2 boullionterninger + 1 liter vand)
  • 2 fed hvidløg
  • 400 ml kokosmælk (Alt. fløde)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1.5 tsk karry
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk tørret ingefær (Alt. 1 spsk revet ingefær)
  • 1 lime (saften fra 1 lime)
  • 2 spsk olie
  • 25 g smør (Alt. 2 spsk olie)
  • salt og peber (tilsmagning)

Topping

  • 100 g græskarkerne

Kokkens tips

Du kan med fordel undlade at tilsætte alt boullionen. Dette gør, at du nemmere kan styre konsistensen til sidst. 

Tilberedning
 

Suppe

  • Forvarm ovnen til 225°.
  • Vask og skrap kernerne ud af græskarret.
    1 hokkaidogræskar
  • Skær græskarret i mindre stykker.
  • Kom græskarret på en bageplade med olie, salt og peber.
    2 spsk olie
  • Sæt græskarrene i ovnen, og bag dem i 20-25 min..
  • Skræl hvidløg og løg, hvorefter de skæres i mindre stykker.
    1-2 løg, 2 fed hvidløg
  • Kom smør i en gryde.
    25 g smør
  • Steg løgene på mellemhøje varme, uden de tager farve. Dette tager ca. 5 min..
  • Herefter tilsættes krydderierne, og de steges kort.
    1 tsk spidskommen, 1.5 tsk karry, 0,5 tsk chilipulver, 1 tsk tørret ingefær
  • Boullion og kokosmælk tilsættes, hvorefter det bringes i kog.
    1 l grøntsagsboullion, 400 ml kokosmælk
  • Græskarrene tages ud af ovnen og kommes i suppen.
  • Lad græskarrene koge med i 10-15min..
  • Blend nu suppen.
  • Suppen smages til med limesaft, salt og peber.
    1 lime, salt og peber

Topping

  • Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.
    100 g græskarkerne

Bedøm opskriften

Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse

Kokkens tips

Du kan med fordel undlade at tilsætte alt boullionen. Dette gør, at du nemmere kan styre konsistensen til sidst. 

4,67 from 3 votes (1 rating without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




2 svar til “Hokkaidosuppe med kokosmælk og ingefær”

  1. Albert Avatar
    Albert

    5 stars
    Den var god og nem

  2. Linda Jensen Avatar
    Linda Jensen

    4 stars
    Dejlig krydret suppe, vi fik lækket brød til.
    mvh
    Marianne og Linda