Hokkaidosuppe med kokosmælk
Lækker opskrift på krydret hokkaidosuppe med hokkaidogræskar, kokosmælk og ingefær – perfekt til efteråret.

Ingredienser
Suppe
- 1 hokkaidogræskar (800 g renset vægt)
- 1-2 løg
- 1 l grøntsagsboullion (
2 boullionterninger + 1 liter vand) - 2 fed hvidløg
- 400 ml kokosmælk (Alt. fløde)
- 1 tsk spidskommen
- 1.5 tsk karry
- 0,5 tsk chilipulver
- 1 tsk tørret ingefær (Alt. 1 spsk revet ingefær)
- 1 lime (saften fra
1 lime) - 2 spsk olie
- 25 g smør (Alt. 2 spsk olie)
- salt og peber (tilsmagning)
Topping
- 100 g græskarkerne
Kokkens tips
Du kan med fordel undlade at tilsætte alt boullionen. Dette gør, at du nemmere kan styre konsistensen til sidst.
Tilberedning
Suppe
- Forvarm ovnen til 225°.
- Vask og skrap kernerne ud af græskarret.1 hokkaidogræskar
- Skær græskarret i mindre stykker.
- Kom græskarret på en bageplade med olie, salt og peber.2 spsk olie
- Sæt græskarrene i ovnen, og bag dem i 20-25 min..
- Skræl hvidløg og løg, hvorefter de skæres i mindre stykker.1-2 løg, 2 fed hvidløg
- Kom smør i en gryde.25 g smør
- Steg løgene på mellemhøje varme, uden de tager farve. Dette tager ca. 5 min..
- Herefter tilsættes krydderierne, og de steges kort.1 tsk spidskommen, 1.5 tsk karry, 0,5 tsk chilipulver, 1 tsk tørret ingefær
- Boullion og kokosmælk tilsættes, hvorefter det bringes i kog.1 l grøntsagsboullion, 400 ml kokosmælk
- Græskarrene tages ud af ovnen og kommes i suppen.
- Lad græskarrene koge med i 10-15min..
- Blend nu suppen.
- Suppen smages til med limesaft, salt og peber.1 lime, salt og peber
Topping
- Rist græskarkernerne på en tør pande til de er gyldne.100 g græskarkerne
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
Du kan med fordel undlade at tilsætte alt boullionen. Dette gør, at du nemmere kan styre konsistensen til sidst.
2 svar til “Hokkaidosuppe med kokosmælk og ingefær”
-
Den var god og nem -
Dejlig krydret suppe, vi fik lækket brød til.
mvh
Marianne og Linda
Efterlad en kommentar