Chili con carne

Nem og lækker opskrift på chili con carne med ris - En mexicansk klassikker som børn elsker og uden problemer passer ind i den travle hverdag

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time

5 fra 5 bedømmelser

Kanel kage

Ingredienser
 

Chili con carne

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugt
  • 500 g Hakket oksekød
  • 2 spsk Olie (Til stegning )
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 tsk Paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1-2 tsk chiliflager
  • 400 g Hakket tomater (1 dåse )
  • 4 dl Okseboullion (4 dl + 1 okseboullionterning)
  • 480 g Kidneybønner (2 dåser)
  • 50 g Mørk chokolade 70%+
  • Salt
  • peber

Tilbehør

  • 4 dl ris (Jasmin eller basmati )
  • 250 g creme fraiche 18%

Kokkens tips

Styrken kan varieres ved at tilsætte mere eller mindre chili. Herudover kan du bruge frisk chili, da det giver en bedre smag, men også ofte er stærkere. 
Du kan også øge styrken ved at servere retten med syltede jalapeños. 
Hvis du ikke er så meget til peberfrugter kan du sagtens undlades dem.
Du kan bruge et miks af bønner alt, jeg bruger tit sorte bønner og kidneybønner

Tilberedning
 

Chili con carne

  • Hak løg, hvidløg og peberfrugt i små tern.
    2 løg, 2 fed hvidløg, 2 peberfrugt
  • Brun det hakket oksekød i en gryden.
    500 g Hakket oksekød, 2 spsk Olie
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det brune med i nogle minutter, til det er gyldent.
  • Tilsæt peberfrugt og lad det stege med.
  • Tilsæt paprika, spidskommen, stødt koriander, kanel og chiliflager og lad det stege med i nogle minutter.
    1 spsk Spidskommen, 1 tsk Paprika, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk stødt kanel, 1-2 tsk chiliflager
  • Hæld de hakkede tomater og okseboullionen ned i gryden.
    400 g Hakket tomater, 4 dl Okseboullion
  • Lad det simre i 10-15 min.
  • Tilsæt bønnerne og lad det simre i 10-15 min.
    480 g Kidneybønner
  • Til sidst tilsættes chokoladen og der smages til med salt og peber.
    50 g Mørk chokolade 70%+, Salt, peber

Tilbehør

  • Kog risene efter anvisningen på pakken.
    4 dl ris
  • Når retten er færdig, anrettes den med ris i bunden, chili con carne ovenpå og til sidst toppes den af med en spsk. cremefraiche.
    250 g creme fraiche 18%

Bedøm opskriften

Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse

Kokkens tips

Styrken kan varieres ved at tilsætte mere eller mindre chili. Herudover kan du bruge frisk chili, da det giver en bedre smag, men også ofte er stærkere. 
Du kan også øge styrken ved at servere retten med syltede jalapeños. 
Hvis du ikke er så meget til peberfrugter kan du sagtens undlades dem.
Du kan bruge et miks af bønner alt, jeg bruger tit sorte bønner og kidneybønner

5 from 5 votes (4 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




2 svar til “Chili con carne – Nem og lækker hverdagsret”

  1. Uffe Chlemdorff Avatar
    Uffe Chlemdorff

    5 stars
    Jeg bruger godt nok peanuts istedet for bønner. + Hakkede friske tomater fra haven, når det er sæson 🙂👍

    1. Mads Lunde Avatar
      Mads Lunde

      Hej Uffe
      Det lyder rigtig lækkert med tomater fra haven, det gør det Kun bedre med lækre råvarer 😊

      Jeg har ikke selv prøvet med peanuts før det lyder spændende 😊