Ølbraiserede svinekæber

Ingredienser
Ølbraiserede grisekæber
- 8 stk grisekæber (ca. 1 kg)
- 5 dl mørk øl (evt. brown ale eller porter)
- 5 dl kalvefond
- 2 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 2-3 gulerødder
- 3 blegselleri
- 70 g tomatpure
- 4 laurbærblad
- 1 stjerneanis
- 5 kviste timian (eller 1 tsk tørret timian)
- 1-2 spsk mørk balsamicoeddike
- 1-2 tsk brun farin
- 1-2 tsk maizena (til jævning (oprøres i lidt koldt vand))
- salt og peber (til tilsmagning)
- olie (til stegning )
Kartoffelmos
- 1 kg skrællede kartofler
- 1.5 dl mælk
- 100-150 g smør
- 0.5 tsk revet muskatnød
- salt
- peber
Kokkens tips
Tilberedning
Ølbraiserede grisekæber
- Rens og skær alle grøntsagerne ud i mindre stykker.2 løg, 3-4 fed hvidløg, 2-3 gulerødder, 3 blegselleri
- Puds kæberne af for sener.8 stk grisekæber
- Brun kæberne i en gryde i lidt olie ved høj varme.olie
- Tag dem op, og krydr med lidt salt og peber.
- Tilsæt grøntsagerne til gryden, og brun dem af.
- Tilsæt tomatpure, og lad det stege med i lidt tid.70 g tomatpure
- Kom kæberne og krydderierne i gryden.4 laurbærblad, 1 stjerneanis, 5 kviste timian
- Tilsæt kalvefond og øl og lad det koge op. Skum væsken af for urenheder.5 dl mørk øl, 5 dl kalvefond
- Når det har kogt, sættes der låg på gryden. Det sættes nu i ovnen på 160℃ i 2-3 timer. Efter to timer tjekkes kæberne. Hvis de ikke er helt møre, skal de have længere tid i ovnen (se noter).
- Tag gryden ud af ovnen, og lad kæberne afkøle let i sovsen.
- Sigt væsken fra i en gryde.
- Kom brun farin og balsamicoeddike i gryden.1-2 spsk mørk balsamicoeddike, 1-2 tsk brun farin
- Lad det reducere til ønsket styrke/kraft.
- Jævn med maizena til ønsket konsistens.1-2 tsk maizena
- Smag sovsen til med salt og peber.salt og peber
- Lun grisekæberne op i sovsen, og server med kartoffelmos.
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne i en gryde, til de er møre.1 kg skrællede kartofler
- Kom mælk og smør i en kasserolle. Lun det, til smørret er smeltet.1.5 dl mælk, 100-150 g smør
- Sigt kartoflerne fra vandet.
- Mos kartoflerne enten med en kartoffelpresser eller en stamper. Hvis du ikke har sådan en, kan du også bare bruge et piskeris.
- Rør nu smør/mælke-blandingen i kartoflerne lidt ad gangen.
- Smag mosen til med salt, peber og muskatnød.0.5 tsk revet muskatnød, salt, peber
Bedøm opskriften
Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse
Kokkens tips
10 svar til “Ølbraiserede svinekæber”
-
Lækker opskrift jeg tilføjer dog et par æbler og en lille rødbede 😋-
Hej John
Der jeg glad for at du synes 😀Det tænker jeg også det smager rigtig godt sammen med 😀 æbler og svinekød passer i hvert fald godt sammen 😀
Venlig hilsen
Mads lunde
-
-
Fantastisk lækker ret, den tager tid, men er nem at tilberede.
jeg lavede r kødretten dagen i forvejen-
Ja, det er en fantastisk ret 😀 den tager lidt tid at få i gang, men så passer det også sig selv bagefter 😀
Ja, man kan nemt laver den dagen før også bare glasere kæberne op i saucen
-
-
Virkelig lækker ret med masser af smag og mørt kød. Opskriften er let at følge og godt beskrevet. Kan klart anbefales. -
Det lyder rigtigt lækkert og den må jeg prøve. Har aldrig lavet det før.! 🙏🏻😉 -
Kan retten laves i en stegeso?
-
Det kan du laver i 😃
Vh Mads
-
-
Denne ret er intet mindre end fantastisk 😋 Jeg er igang med at lave den nu og det dufter skønt i hytten 😂
Tak for dejlig opskrift.
Efterlad en kommentar