Spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs - Den klassiske hverdagsret og danske version af spaghetti bolognese. Her får du en lækker og nem pasta med kødsovs.

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time

4,67 fra 12 bedømmelser

Kanel kage

Ingredienser
 

Kødsovs

  • 500 g Hakket oksekød
  • 100 g Blegselleri (4-5 stk, kan undlades)
  • 250 g Gulerod (3 stk, kan undlades)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk Rapsolie
  • 2 tsk Tørret basilikum
  • 3 tsk Tørret oregano
  • 140 g Tomatpuré
  • 800 g Hakket tomat
  • 3 dl Oksebouillon (3 dl vand + 1 bouillonterning)
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk Brun farin
  • salt og peber

Tilbehør

  • 75 g Parmesan
  • 400 g Spaghetti

Kokkens tips

Kødsovsen kan med fordel fryses.
Hvis du ønsker grovere stykker grøntsager, kan de med fordel hakkes i hånden. 
Grøntsager kan i mere eller mindre grad undværes, alt efter hvor "sund" man ønsker opskriften, og kan sagtens skiftes ud med andre grøntsager, alt efter hvad man har derhjemme.

Tilberedning
 

Kødsovs

  • Kom løg, hvidløg, blegselleri og gulerødder i en minihakker og hak det fint.
    100 g Blegselleri, 2 løg, 2 fed hvidløg, 250 g Gulerod
  • Kom 2 spsk olie i en gryde.
    4 spsk Rapsolie
  • Brun kødet af i en gryde og tag det herefter op.
    500 g Hakket oksekød
  • Kom 2 spsk olie i en gryden.
    4 spsk Rapsolie
  • Steg løg, hvidløg, blegselleri og gulerødderne i gryden.
    100 g Blegselleri, 2 løg, 2 fed hvidløg, 250 g Gulerod
  • Tilsæt tomatpuré, balsamicoeddike, brun farin, tørret oregano og tørret basilikum og lad det stege med i ca. 1 min.
    2 tsk Tørret basilikum, 140 g Tomatpuré, 2 spsk balsamicoeddike, 1 tsk Brun farin, 3 tsk Tørret oregano
  • Tilsæt hakket tomater og boullion.
    800 g Hakket tomat, 3 dl Oksebouillon
  • Kom kødet i.
    500 g Hakket oksekød
  • Lad retten simre i 30-45 min. 30 min
  • Smag kødsovsen til med salt og peber.
    salt og peber

Tilbehør

  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
    400 g Spaghetti
  • Server med friskrevet parmesan.
    75 g Parmesan

Bedøm opskriften

Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse

Kokkens tips

Kødsovsen kan med fordel fryses.
Hvis du ønsker grovere stykker grøntsager, kan de med fordel hakkes i hånden. 
Grøntsager kan i mere eller mindre grad undværes, alt efter hvor "sund" man ønsker opskriften, og kan sagtens skiftes ud med andre grøntsager, alt efter hvad man har derhjemme.

4,67 from 12 votes (12 ratings without comment)

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




Ét svar til “Spaghetti med kødsovs – Hverdagsklassiker”

  1. Gudmund Visti Højholdt Avatar
    Gudmund Visti Højholdt

    5 stars
    Den bedste kødsovs jeg har fået