Opskrift Ingredienser Tilberedning
Pølsehorn skåret ud

Pølsehorn – Nemme, luftige og bløde

Hvem elsker ikke en omgang friskbagte hjemmelavede pølsehorn? - Her får du opskriften på de måske bedste pølsehorn i verden? - Det lader vi dig bedømme.
Kalorier 143kcal

Kcal er per stk. / servering.

Fryseegnet Ja
Holdbarhed 3-4 dage
Opbevaring Køleskab, Luftæt beholder

Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad før du spiser.

Køkkenudstyr du skal bruge
Røremaskine
Stor skål
Ovn
lækre hjemmelavede pølsehorn nem opskrift
4,90 fra 19 bedømmelser

Pølsehorn

Opskrift på de nemme, luftige og bløde pølsehorn med hjemmelavet dej – Måske verdens bedste pølsehorn? Det lader vi dig om at bedømme!
Antal 24 pølsehorn

(Tilberedningstider kan ændre sig ved justering)

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 30 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet dej:

  • 3 dl mælk
  • 500 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 25 g gær
  • 15 g sukker
  • 10 g salt
  • 1 æg

Pensling:

  • 1 æg
  • 1 spsk. sesamfrø

Tilberedning
 

  • Smelt smør smørret i en gryde.
    50 g smør
  • Tilsæt mælk, så det er lunt.
    3 dl mælk
  • Kom massen i en rørskål.
  • Smuldr gæren i or rør det ud.
    25 g gær
  • Tilsæt sukker, salt, æg og hvedemel.
    15 g sukker, 10 g salt, 1 æg, 500 g hvedemel
  • Ælt dejen ved lav hastighed til det hele har samlet sig.
  • Skru maskinen op på fuld styrke og ælt dejen til det sidder på krogen (ca. ti minutter).
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 min.
  • Vej dejen op og divider den med 24, så ved du hvor meget dej der skal om hver pølse (ca. 40g).
  • Del dejen op i små portioner, så det passer til en pølse.
  • Rul dejen ud til en lang tynd pølse og snør den omkring pølsen.
    24 pølsehornspølser
  • Kom pølsehornene på en bageplade med bagepapir. Læg dem så de har plads til at hæve lidt.
  • Efterhæv pølsehornene i 30 min.
  • Pensel pølsehornene med æg og drys med sesamfrø.
    1 spsk. sesamfrø, 1 æg
  • Bag pølsehornene ved 200° varmluft i ca. 12-15 min, tjek til dem efter 12 minutter.

Kokkens noter

Pølsehornene kan med fordel fryses ned.
Hvad synes du om opskriften?
4,90 fra 19 bedømmelser

(Ris og ros er meget velkommen!)

Pin Del

Lækre hjemmelavede pølsehorn

Pølsehorn er en sand klassiker og helt sikkert noget de fleste kender til! Dette er ikke uden grund. De er super nemme at lave og kan bruges til rigtig mange lejligheder.

Det kan være fristende at benytte sig af den nemme løsning og købe pølsehornene, men pølsehornsdejen er nem at lave derhjemme. Herudover får du et bedre resultat ved de hjemmelavet pølsehorn.

Bagning af pølsehorn kræver ikke erfaring i køkkenet og det er derfor lige til at gå til. Med denne opskrift får du lækre pølsehorn, som er super nemme at gå til, og som hele familien vil elske. 

Pølsehorn skåret ud

Holdbarhed og opbevaring af pølsehorn

Pølsehorn er nemme at opbevare. De kan opbevares i en frysepose i køleskabet i op til 2-3 dage. Frygt dog ikke! Pølsehorn er ideelle at fryse ned, hvilket forlænger holdbarheden. I fryser kan de holde sig i op til 1-2 måneder.

Herhjemme bager vi altid en stor portion, så kan vi altid tage pølsehorn op til madpakken (eller som lækker aftensnack). 

Pølsehorn - Nemme, luftige og bløde

3 tips til luftige pølsehorn 

Her får du tre tips til, hvordan du sikrer, at du får bløde og luftige pølsehorn hver gang. 

  1. For at være sikker på et luftigt og lækkert resultat hver gang, kan du med fordel benytte en røremaskine. Æltning af dej i røremaskine sikrer, at dejen opbygger et godt og solidt glutennetværk, hvilket giver de bedste pølsehorn.  
  2. Et andet vigtigt tip er at overholde hævetiden. Det er vigtigt, fordi dejen under hævning danner CO2, som sikrer luftighed i dejen. Glutennetværket er med til at holde luften i dejen. Under hævning kan man også være opmærksom på temperaturen. Optimal hævning sker ved 37 grader. Da dette ikke altid kan lade sig gøre, er det bare vigtigt, at du er opmærksom på at stille dejen et lunt sted med et fugtigt viskestykke over. Vi vil dog også gøre jer opmærksomme på, at flere nyere ovne har et hæveprogram. 
  3. Inden bagning er det også et godt tip at pensle pølsehornene med æg. Dette giver det bedste udseende. Under bagning kan du også med fordel bage en plade ad gangen, da dette giver den mest jævne og smukke afbagning. En jævn afbagning sikrer også, at pølsehornene ikke bliver for mørke nogle steder og i sidste ende, at du får de mest bløde pølsehorn. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan skal man opbevare pølsehorn?

I en luftæt pose i køleskabet eller på frost.

Hvor lang tid kan pølsehorn holde sig i køleskabet?

Pølsehorn kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet. På frost kan pølsehorn holde sig i op til 1-2 måneder.

Hvad koster pølsehorn?

Med denne opskrift kan du forvente at et pølsehorn koster cirka 2,50 kr. (Dette er kun en cirkapris, da råvarepriser svinger og vi desværre ikke kan justere priser hele tiden)

Kan pølsehorn stå ude?

Vi anbefaler ikke at stille pølsehorn ved stuetemperatur, da der er risiko for udvikling af bakterier i kødet fra pølserne.

Kan man bruge frosne pølser til pølsehorn?

Du kan godt benytte frosne pølser. Du kan dog også tage pølserne op af fryseren, inden du går i gang med dejen. Så er pølserne optøet, når de skal benyttes.

Hvem har opfundet pølsehorn?

Pølsehorn er ikke en dansk opfindelse og findes i mange forskellige lande i forskellige udgaver. Man ved ikke, hvornår fænomenet “pølsehorn” er opstået, men den første engelske opskrift på pølsehorn stammer fra 1957 og her kaldes de “pigs in blankets”.

Find lignende opskrifter

Køkken Dansk
Måltid Frokost, Madpakke, Snack

Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads Lunde

Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.

Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar, er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments