Hvem elsker ikke en omgang friskbagte hjemmelavede pølsehorn? - Her får du opskriften på de måske bedste pølsehorn i verden? - Det lader vi dig bedømme.
Pølsehorn er en sand klassiker og helt sikkert noget de fleste kender til! Dette er ikke uden grund. De er super nemme at lave og kan bruges til rigtig mange lejligheder.
Det kan være fristende at benytte sig af den nemme løsning og købe pølsehornene, men pølsehornsdejen er nem at lave derhjemme. Herudover får du et bedre resultat ved de hjemmelavet pølsehorn.
Bagning af pølsehorn kræver ikke erfaring i køkkenet og det er derfor lige til at gå til. Med denne opskrift får du lækre pølsehorn, som er super nemme at gå til, og som hele familien vil elske.
Holdbarhed og opbevaring af pølsehorn
Pølsehorn er nemme at opbevare. De kan opbevares i en frysepose i køleskabet i op til 2-3 dage. Frygt dog ikke! Pølsehorn er ideelle at fryse ned, hvilket forlænger holdbarheden. I fryser kan de holde sig i op til 1-2 måneder.
Herhjemme bager vi altid en stor portion, så kan vi altid tage pølsehorn op til madpakken (eller som lækker aftensnack).
3 tips til luftige pølsehorn
Her får du tre tips til, hvordan du sikrer, at du får bløde og luftige pølsehorn hver gang.
For at være sikker på et luftigt og lækkert resultat hver gang, kan du med fordel benytte en røremaskine. Æltning af dej i røremaskine sikrer, at dejen opbygger et godt og solidt glutennetværk, hvilket giver de bedste pølsehorn.
Et andet vigtigt tip er at overholde hævetiden. Det er vigtigt, fordi dejen under hævning danner CO2, som sikrer luftighed i dejen. Glutennetværket er med til at holde luften i dejen. Under hævning kan man også være opmærksom på temperaturen. Optimal hævning sker ved 37 grader. Da dette ikke altid kan lade sig gøre, er det bare vigtigt, at du er opmærksom på at stille dejen et lunt sted med et fugtigt viskestykke over. Vi vil dog også gøre jer opmærksomme på, at flere nyere ovne har et hæveprogram.
Inden bagning er det også et godt tip at pensle pølsehornene med æg. Dette giver det bedste udseende. Under bagning kan du også med fordel bage en plade ad gangen, da dette giver den mest jævne og smukke afbagning. En jævn afbagning sikrer også, at pølsehornene ikke bliver for mørke nogle steder og i sidste ende, at du får de mest bløde pølsehorn.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan skal man opbevare pølsehorn?
I en luftæt pose i køleskabet eller på frost.
Hvor lang tid kan pølsehorn holde sig i køleskabet?
Pølsehorn kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet. På frost kan pølsehorn holde sig i op til 1-2 måneder.
Hvad koster pølsehorn?
Med denne opskrift kan du forvente at et pølsehorn koster cirka 2,50 kr. (Dette er kun en cirkapris, da råvarepriser svinger og vi desværre ikke kan justere priser hele tiden)
Kan pølsehorn stå ude?
Vi anbefaler ikke at stille pølsehorn ved stuetemperatur, da der er risiko for udvikling af bakterier i kødet fra pølserne.
Kan man bruge frosne pølser til pølsehorn?
Du kan godt benytte frosne pølser. Du kan dog også tage pølserne op af fryseren, inden du går i gang med dejen. Så er pølserne optøet, når de skal benyttes.
Hvem har opfundet pølsehorn?
Pølsehorn er ikke en dansk opfindelse og findes i mange forskellige lande i forskellige udgaver. Man ved ikke, hvornår fænomenet “pølsehorn” er opstået, men den første engelske opskrift på pølsehorn stammer fra 1957 og her kaldes de “pigs in blankets”.
Find lignende opskrifter
Køkken Dansk
Måltid Frokost, Madpakke, Snack
Del opskriften med nogen du holder af
Mads Lunde
Mads er kok med særlig stor passion for mad! Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har kreeret, eller klik på Instagram ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.