Holdbarhed og opbevaring er vejledende.
Tjek altid din mad, før du spiser.
Gulerodskage i bradepande
(Vær opmærksom på tilberedningstid og bageforme hvis du justerer)
Ingredienser
Kagedej:
- 5 æg
- 350 g Brun farin
- 350 g Hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk Natron
- ½ tsk Salt
- 3 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 3,5 dl Rapsolie
- 450 g Gulerødder
- 100 g valnødder
Topping:
- 400 g Flødeost
- 100 g flormelis
- 2 tsk Vaniljesukker
- ½ skal citron
- ½ skal Appelsin
- ½ saft citron
- ½ saft Appelsin
Tilberedning
Kagedej:
- Pisk brun farin og æg i en røremaskine eller med en el-pisker. Pisk i ca. 5 min til det er lyst og luftigt.350 g Brun farin, 5 æg
- Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål.350 g Hvedemel, 2 tsk bagepulver, 1 tsk Natron, ½ tsk Salt, 3 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt ingefær
- Sigt de tørre ingredienser i æggemassen og rør det sammen.
- Riv gulerødder og hak nødderne groft.450 g Gulerødder, 100 g valnødder
- Rør olien ud i dejen.3,5 dl Rapsolie
- Tilsæt nødder og gulerødder og rør det ud i dejen.
- Beklæd en bradepande (39x27cm) med bagepapir.
- Fordel dejen heri og kom kagen i ovnen ved 180° varmluft.
- Bag kagen i ca. 30 min . Tjek med en tandstik om kagen er gennembagt.
- Tag kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist.
Topping:
- Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til det bliver luftigt.400 g Flødeost, 100 g flormelis, 2 tsk Vaniljesukker, 1/2 skal citron, 1/2 skal Appelsin, 1/2 saft citron, 1/2 saft Appelsin
- Fordel toppingen på den afkølet kage.
Kokkens tips
Dine noter
(Pssst… Kun du kan læse dine noter, de gemmes på den enhed du skriver dem ned, og kommer med på print)
Gulerodskage i bradepande – En nem klassisk opskrift
En gulerodskage i bradepande er en ægte klassiker! Herhjemme er det helt klart en af favorit kagerne. Det er en vaskeægte go-to kage, fordi den er nem og så smager den bare fantastisk! Med denne opskrift får du en fantastisk svampet kage, som ikke slår fejl.
Kagen bliver ikke tør og den vil med sikkerhed også være et hit som fødselsdagskage eller tag-med-i-skole kage. En bradepandekage er også super nem at transportere, hvilket bare gør den ideel. Vi håber du har lyst til at prøve denne opskrift på gulerodskage – du vil ikke fortryde det!
Sådan får du en lækker svampet gulerodskage
Gulerodskage er en meget svampet og lækker kage! kagen bliver lækker og svampet fordi gulerødderne indeholder væske, som holder fugtigheden i kagen. Herudover indeholder denne opskrift også olie, som også er med til at give kagen en god svampet konsistens.
Det er vigtigt at du holder øje med kagen undervejs ved bagning. Det er vigtigt, at kagen ikke får for meget, da det fjerner noget af den fugtighed, der er i kagen. Du kan med fordel bruge en tandstik undervejs og tjekke, hvornår der ikke kommer dejrester med op.
Gulerødder + kage, måske verdens bedste kage?
Selvom man ikke lige med det første skulle tænke, at gulerødder gør sig godt i kager, så er de faktisk helt fantastiske i bagværk, og kager er ikke en undtagelse. Gulerødder indeholder en masse væske, som bidrager med fugtighed til kagen.
Herudover har en gulerod en dejlig sødme, der passer perfekt til kager. Herhjemme er gulerodskage den bedste kage og et kæmpe hit – og jeg tror faktisk ikke vi er alene om det. Herudover er gulerodskage ideel, da man lige nu kan høste dem i køkkenhaven. Her får man super saftige og smagfulde gulerødder, som passer perfekt ind i en dejlig kage.
3 tips til den bedste ostecreme
Her får du vores 3 bedste tips til den bedste ostecreme:
- Smag cremen til undervejs, så den ikke bliver for sød. Dette skyldes, at kagen i forvejen er sød og derfor må cremen ikke være for sød.
- Undgå at bruge light produkter, det kan give større sandsynlighed for at cremen skiller, fordi fedtprocenten er for lav.
- Undgå at piske cremen for hårdt/meget. Det kan øge sandsynligheden for, at cremen skiller.
Nem bradepandekage til den travle familie
Udover at gulerodskage er super lækker, så er den ovenikøbet rigtig nem at gå til. Det er en bradepandekage, som er let at lave, og du er sikker på et fantastisk svampet resultat. Herudover er det nemt at transportere kagen i en bradepande, så den er nem at tage med til arrangementer.
Ydermere kan kagen uden problemer fryses ned, hvilket betyder, at kagen kan bages i forvejen. Derfor passer gulerodskagen også rigtig godt ind i den travle hverdag, hvor man ikke har mulighed for at bage kage til fødselsdagen mandag aften.
Ofte stillede spørgsmål
Hvorfor bliver min ostecreme tynd?
Hvis du oplever, at cremen bliver tynd, kan det skyldes mange årsager. Det kan være fordi du har brugt light produkter. Hvis man bruger light produkter kan fedtprocenten være for lille til, at du kan piske cremen op.
Kan man lave ostecreme dagen før?
Ostecremen kan godt laves dagen før. Her får du mulighed for at cremen trækker endnu mere smag.
Kan ostetopping fryses?
Vi anbefaler, at du fryser kagen uden topping.