Syltede drueagurker

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 8 days
Samlet tid 8 days 15 minutter

5 fra 1 bedømmelse

Kanel kage

Ingredienser
 

Saltlage (10 %):

  • 500 g drueagurker
  • 1 l vand
  • 100 g salt

Syltelage:

  • 2.5 dl eddike
  • 2.5 dl sukker
  • 2.5 dl vand
  • 3 stk laurbærblade
  • 2 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk peberkorn
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2-5 stk dildskærme (krondild)
  • 2 stk tørret chili (kan undlades)

Kokkens tips

Tilberedning
 

Saltlage (10%):

  • Kom salt og vand i en skål, og pisk det sammen, til salten er opløst.
    1 l vand, 100 g salt
  • Vask agurkerne, og prik huller i dem med en gaffel.
    500 g drueagurker
  • Hæld saltlagen over agurkerne, så de er helt dækket. Sæt det på køl til dagen efter.

Syltelage:

  • Kom sukker, eddike og vand i en gryde, og kog det op til sukkeret er opløst.
    2.5 dl eddike, 2.5 dl sukker, 2.5 dl vand
  • Pil skalotteløget, og skær det i skiver.
    1 skalotteløg
  • Tilsæt løgskiver, laurbærblade, sennepsfrø, peberkorn, hvidløg, dildskærme og tørret chili (kan undlades) til sukker/eddike blandingen.
    3 stk laurbærblade, 2 tsk sennepsfrø, 1 tsk peberkorn, 1 fed hvidløg, 2-5 stk dildskærme, 2 stk tørret chili
  • Tag agurkerne op af saltlagen, og skyl dem grundigt i vand.
  • Kom agurkerne i et rent patentglas.
  • Hæld den lune syltelage med alle krydderierne over agurkerne, og luk glasset.
  • Lad det køle lidt af, inden det kommes på køl eller opbevares et mørkt og køligt sted.
  • Lad det sylte i en uges tid, før du anvender det. Det er vigtigt, at agurkerne opbevares på køl efter åbning.

Bedøm opskriften

Tryk på stjernerne for at give din bedømmelse

Kokkens tips

5 from 1 vote

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsbedømmelse




Ét svar til “Syltede drueagurker”

  1. Sara Dahl Avatar
    Sara Dahl

    5 stars
    Virkelig gode!

Mads Lunde - Professionel kok

Mads Lunde - Professionel kok

Mads er professionel kok, med stor passion for mad! Når han ikke står i køkkenet på Ny Hattenæs i Silkeborg, udvikler han retter og opskrifter her til Gastry og giver gerne et par kokketips med på vejen. Gå på opdagelse her på siden og se alle de spændende opskrifter Mads har lavet, eller klik på Instagram-ikonet for at gå til Mads' egen IG-profil for at følge med.